perjantai 8. toukokuuta 2009

RHODOS 7.raportti

Perjantai ilta. Upea treenipäivä takana. Systeemi tuulen kanssa oli sama kuin aikaisempinakin päivinä - aamulla "heikkoa" 4-5 m/s tuulta ja sen jälkeen asteittain koveni päivän edetessä päätyen lähelle 10 m/s.


Neljä Rautio Sports tiimiläistä ja Jani Paju. Kuva Markus Huhtinen.


Aamulla päätimme porukalla järjestää useampia startteja. Meillähän oli valmiiksi asennettuna hyvän mittainen rata merelle. Ennen startteja Dani kävi ajamassa monta settiä formulalla ja 8,5:llä ja minä Phantomilla.

Kisahetkellä tuulta oli noin 6-10 m/s. Starttasin formuloiden kanssa samaan aikaan. Jani Paju dominoi lähtöjä mennen tullen ihan leikitellen välillä odottaen muita ja kiertäen yläpoijunkin kahteen kertaan ja taas ohi mennen. Pajun vauhti on kyllä niin kova formulassa, ettei kenelläkään ole mitään sanaa sanottavana.


Jani Paju runnoo slalomissa jiippiin. Kuva Markus Huhtinen.

Olin vauhtiini raceboardilla sekä kryssillä että slööreillä tosi tyytyväinen jääden tietty formulakärjelle muutamia minuutteja. Kalen kanssa otimme omia startteja samalla radalla formulalähtöjen välissä. Kale ajoi Mistralin PanAmilla ja 8,3 CodeRedillä, koska 9,5:stä oli alimmainen latta poikki. Vastatuuliosuudella vauhtimme oli aika sama, mutta alaspäin ajettaessa Phantomini kulkee niiiiin paljon kovempaa...tietty purjeen koollakin on väliä. Kale ei päässyt kunnolla plaaniin slööreillä, joten siinähän se ero syntyikin. Olen tyytyväinen pitkiin 32':n trapetsinaruihin - alaspäin tullessa saan kädet suoraksi ja purjeen etäälle itsestäni...pystyn tarjoamaan purjetta enemmän keulan suuntaan ja näin takajalalla ohjaamalla pääsen paremmin painamaan alamäkeen aalloissa.

Tasapainoista kryssimistä Phantomilla. Kuva Markus Huhtinen.

Dani jäi odotetusti aikuisten vauhdista vieläkin, mutta hyvin lauta kulkee ja hallittavuus 8,5:lla kympinkin tuulessa on huomionarvoista 43 kiloisella juniorilla. Hyvää treeniä ja oppia tulevaan!!! Anders Smeds opasti aamulla Dania kovasti vesillä formula ajossa. He ajoivat peräkkäin ja Anders kertoi, mitä pitää tehdä ja mitä säätöjä pitää muuttaa. Rannalla myös ohjeita tuli Oksalta, Jonilta, Antilta...Tosi hienoa, että otatte Danin huomioon ja autatte häntä!!! Respect!!!

Vedimme useita lähtöjä, jonka jälkeen vedin jonkin aikaa Phantomilla oldschoolfreestyleä. Aikaisemmin en ole paljoakaan kokeillut laudan rajoja trickeissä. Nytkin purjeena oli kaikkea muuta kuin freestylepurje - 9,5 m2 camberillinen RB purje. Markus sai hyviä kuvia otettua.


Takaperin kantillaan. Kuva Markus Huhtinen.

Ai niin..trimmeistä sen verran, että lisäsin mastonjatkeeseen 2 cm, joka helpotti ajamista paljon: alaliikki ei ollut mytyssä laudan kannessa ja sain puomille lisää tilaa mastopussissa olevassa puomille tarkoitetussa paikassa (reiässä).

Huomenna lähtee muutamia surffaajia kotoSuomeen.

3 kommenttia:

  1. Oijoi! Mahtavia kuvia!

    Nyt vuorelle =)

    VastaaPoista
  2. Joo, käytiin parikolme päivää rukoilemassa ja oltiin yötä vuoristomajoilla. Lunta riittää, mutta blogia lukiessa tekis mieli jo vesille melsuun, ehkä ensi viikolla...

    Teil Rodesian treenaajilla on kyllä hyvä etumatka alkukauden kisoihin!

    VastaaPoista