maanantai 11. toukokuuta 2009

RHODOS 10.raportti


Treenikaverit Kale ja Blini. Kuva Miska Myllys.

Samanlainen päivä kuin eilen - aamulla heikkoa tuulta, joka nousi 2-3 pintaan taas 6-10 m/s.

RB-purjetestit jatkuivat heti aamusta. Tällä kertaa Kale pääsi mukaan vertailukohdaksi. Eilinen FOD-purjeen hyväksi havainnointi osoittautuikin vääräksi...no...kyllä se toimii, muttei niin hyvin kuin Starboardin RB-purje. Se on kevyempi hallita, mutta tehoja ei tule niin paljon kuin "aidosta raceboard purjeesta". Näin sitä taas huomattiin, ettei yksin tehtyjä havaintoja voi osoittaa todeksi ennen kuin on joku, johon voi konkreettisesti verrata. FOD-rikissä ei camberit pysy paikallaan "reiskarikauksilla", vaikka lisäsin pacereitä cambereihin. Alaspäin tultaessa ne luiskahtaa paikaltaan...

Ajoimme varmaan kaiken kaikkiaan kymmenkunta starttia ja ratakierrosta läpi. Krysseillä meillä on aika samanlainen vauhti. Kevyellä tuulella kymmenen kiloa merkitsee aika paljon plaanikynnyksen saamisessa. Siinä suhteessa olin tyytyväinen tämän päivän kevyen tuulen ajamiseen, sillä yläpoijulla tulin puolen minuutin sisällä Kalesta ja lenssillä osaan pumpata paremmin. Tuulen koventuessa asetelmat paranivat minun kohdallani. Kale on tulee olemaan kova luu ensi kaudella kisoissa, jos vain jalka ja pää kestää... ;-)

Se pitää muistaa, että vapaa treeniajo on aivan muuta kuin oikea kisaaminen. Kisatilanteessa on niin paljon muuttuvia tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa puoleen tai toiseen eri henkilöillä. Jotkut ovat hyviä ajajia ja laudan hallitsijoita vapaalla, mutta kisan aikana asetelmat muuttuvat täysin. Sitten vielä, kun mennään kansainvälisiin kilpailuihin, voi osaaminen olla kaikkea muuta kuin Suomen kisoissa; siellä pelaa aivan toiset lainalaisuudet. Nössöt eivät siellä pärjää. Pitää osata olla härski ja mennä harmaan alueen rajoilla. Kisoissa pitää osata säilyttää malttinsa ja eikä näyttää tunteitaan, ellei sitten halua psyykata kanssakilpailijoitaan. Tunteita saa näyttää tuomaristolle, jos se on ainut keino vaikuttaa epäkorrekteihin asioihin. Asiallisuus pitää aina kuitenkin muistaa - ei törkeyksiä!

Dani otti tänään slalomtreenipäivän ja purjeena olikin reilusti isompi purje kuin eilen - 7,5 m2 Overdrive. 111 litrainen Futura sai kyytiä ja jiipitkin menivät mallikkaasti. Poika imee koko ajan tietoa paremmiltaan ja osaa hyödyntään sen käytännössä.

Formulamiehet aloittivat treeninsä klo 15 pintaan ja sitä jatkui klo 18 saakka. Yksi mastokin meni rannalla poikki, tällä kertaa Gaastran masto napsahti Kaitsulla. Andersilla taas meni masto topin läpi. Paikallinen purjeneulomo sai taas töitä tehtäväkseen.

Illalla kävimme miltein koko porukka - 16 henkeä - jossain paikallisessa kylässä vuorilla syömässä kreikkalaista ruokaa. Yhtään turistia ei näkynyt koko aikana - ainoastaan paikallisia. Isot ja halvat annokset. Minunkin ottamani kreikkalainen salaatti tuli isossa "ämpärissä", jota söin toista tuntia.

Ai niin...tänään saimme yhden treenikaverin lisää reiskaporukkaamme. GRE-26 eli paikallinen Mistral One Design surffaaja tuli kanssamme ajamaan rataa. Hän on kilpailut aikoinaan aktiivisesti, nykyisin just for fun. Yhteensattuma oli se, että kyseinen kaveri oli Anders Smedsin lääkäri täällä viime vuonna hänen poikkastuansa surffatessa kätensä. Mies lupasi tulla huomennakin treenaamaan kanssamme.


Kuva Markus Huhtinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti