torstai 28. tammikuuta 2010

POSTER 2009Viime kauden työrupeama yhdessä julisteessa. Aika hyvä!?

9 kommenttia:

 1. Posterista tuli oikein siisti vaikka toi originaali ei ollut järin suuri. Kohtahan sitä on taas Mellstenin kisat edessä. Muutama kuukausi ja pääsee taas vesille \o/

  VastaaPoista
 2. Hieno posteri!

  Blini, oon ruvennut käymään paikallisella fitness-salilla (hyviä swedumimmejä). En halua tehdä mitään penkkipunnerrusta, mutta mikä olisi hyvä treeni surffia ajatellen?

  Meillä on käytössä concept 2 soutulaite ja se tuntuu aika mukavalta. Käyn ehkä noin kerran viikossa, silloin kun keli on vuorella huono. Eli ei mitään sen totisempaa, mutta ei siitä haittaakaan ole.

  -Sumo

  VastaaPoista
 3. KaimaH: Posteri on oikein mainio. Kiitos sinulle ja Markukselle hyvistä kuvista. Tietää tulevalla kaudella taas, missä ja kenen kameran lähellä kannatta surffata =)

  Haqulinen: Vai swedumimmei...kokeile jotain extremee niiden kanssa ;-)! Oma treenini on seuraavanlainen:

  - aloitan aina 15 minuutin soudulla (consept2)
  - kunnon hiki pintaan
  - kokeilen eri käsiasentoja, niinkuin myös
  surffauksessa tehdään. Minuutin välein
  vaihdan asentoja. Loppuun kunnon loppukiri
  - vatsa- ja selkälihakset joka kerta
  - riippuen päivästä joko jalka- tai käsi- +
  ylävartalolihakset
  - joka kerta käsivarsirullaukset ja samoilla
  painoilla napaan ylosvetämiset (rikin nosta-
  miset)=kapealla taljalla alhaalta ylös niin
  kauan kuin jaksaa (3-5 sarjaa)
  - loppuun venyttelyt joka kerta
  - jos mahdollista niin mene ohjattuihin lii-
  kuntoihin (crossing, bodypump, cycling,
  streching...)

  Muistaakseni sinulla oli ongelmia käsivarsien kanssa? Ne eivät kehity ilman treenaamista. Laskettelusta saat jalat hyvään kuntoon formulan lenssiosuuksia varten.

  VastaaPoista
 4. dänks, juu kädet on kuin valkoista lakritsaa =)

  VastaaPoista
 5. ...ja swedumimmit tykkää niistä...??!!

  VastaaPoista
 6. hiljaista on sillä saralla... pitäs olla asunto westendissä

  VastaaPoista
 7. Mutta eikös sillä mummolla ole kämppä Westendissä, joka on jo tehnyt tuttavuutta kanssasi...tiedä vaikka olisi sinkku?! ;-) "kaikkien surffareiden ystävä"

  VastaaPoista
 8. Sumo Haq. ja muut...

  Kandee mahdollisimman aikaisessa vaiheessa lähtee tekemään myös isoja liikeratoja, joissa on usempi lihasryhmä mukana. "Yhden lihaksen" koneilla ja liikkeillä saa kyllä sitä yhtä lihasta treenattua, mutta kun useinmiten esim surffauksessa samaan aikaan työskentelee moni lihasryhmä. (esim perus plaaniajoasento-> nilkka, pohkeet, etu- ja takareisi, lonkan koukistaja, selät ja vatsat, haukkarit, yläselkä, kipparikallet, kämmenet työskentelee samanaikaisesti)

  Itse suosin (ja olen aina suosinut) esim, tempausta ja työntöä, raakaa rinnallevetoa, maastavetoa. Etu ja takakyykyt. Penkkiäkin voi vaihtelun vuoks murjoa. Leuanvetokin on kova! Noilla liikkeillä myös säästyy aikaa.

  Kaiken aa ja oo nois on puhdas suoritustekniikka. Kandee alottaa noiden liikkeiden treenaaminen puhtaasti keppijumpalla, eli ilman lisäpainoja. Daninkin kannattaisi mahdollisimman aikaisessa vaiheessa alotella keppijumppa, nuorena liikkeet on helppo oppia oikein (tai myös väärin) -> valmentajan rooli korostuu. Siinä vaiheessa kun tekniikka on riittävä ruvetaan vasta lisäilemään painoja. (Nuorten osalta täysipainoinen voimaharjoittelu lisäpainoilla kandee muuten alottaa vasta murros iän jälkeen...)

  Keppijumpasta sen verran, että voisi kuvitella olevan liian pliisua, mutta kun toistoja tulee paljon, 100-200 per liike, niin rupiaa kovakuntoistakin hapottamaan. Muistelen kun meikää pyydettiin vetämään purjehtijoille (silloin Danin ikäisiä) treenit. vedin puolen tunnin keppijumpan jengi oli aluks et " mitä tää tämmönen pliisuilu oli" - no puolen tunnin urakan jälkeen ruvettiin sit pelaamaan palloa, ja jengi oli siin vaihees jo todella "heikkona"...

  mutta tällasia ajatuksia.

  VastaaPoista
 9. Kiitos Henkka hyvistä vinkeistä. Mulla on ajatuksena ollut monipuolinen lihaskuntoharjoitus. Alkulämmittelyjen jälkeen olen ottanut meille molemmille kepit, joilla olemme avanneet olkapäitä, käsien liikeratoja, mutta harjoitus on ollut vain muutaman minuutin mittainen. Olet aivan oikeassa, Danikin on ollut kepin heiluttelusta, että se on pliisua hommaa. Tarkoitus ei ole ollutkaan vetää keppijumppaa. Itse olen ollut pari vuotta sitten Siilinjärvellä Aslakissa (=kuntoutus), jossa meille pidettiin ohjattu keppijumppa ja kyllä se kuntoilusta käy, kuten myös allasjumpat...uskomatonta, että vedessä voi tulla hiki.
  En ole ikinä vetänyt tempauksia enkä työntöjä, ainoastaan bodypumpissa pienillä painoilla paljon toistoja.
  Siirrymme varmaan tulevalla viikolla ohjattuun liikuntaan. Jalkasaikku on ohi. Hiukan on vielä hellä haavakohta, jalka tulee luomaan uuden nahan arven kohdalle. Pitäis päästä tästä talven ensimmäisestä flunssasta ensin yli.

  Kirjoitteleppa Henkka lisää juttuja, kun kerkeet!

  VastaaPoista