lauantai 7. helmikuuta 2009

Mauritius Day Nro3

Pilvinen ja sateinen aamu...klo 07.30 altaassa perinteinen kilsa.

Paatimme koko porukka (10 henkea) vuokrata 2 henkiloautoa vuorokaudeksi. Puolilta paivin lahdimme ajamaan Port Louisin lapi kohti etelaa. Ensimmainen tunti meni aivan taysin ruuhkassa (huono reittivalinta). Mauritiuksella on vasemman puoleinen liikenne. 1987-88 oleskelin Australiassa puoli vuotta ja silloin ajoin autolla paljon ns.vaaralla puolella, joten ajattelin, etteihan se tuota mitaan ongelmia ja kaiken lisaksi olinhan mina ajellut paljon skootterilla Thaimaan vasemman puoleisessa liikenteessa. No...auto tuli hotellin pihaan ja paperitoiden jalkeen menin autolle, avasin vasemman puoleisen oven ja huomasin, etta hitto, rattihan on tietty oikealla puolella. Havetti vahan, kun vuokrausliikkeen kaveri oli viela vieressa. Istahdin autoon, porukka kyytiin ja menoksi. Mita hemmettia...vaihdetta pitaa vaihtaa vasemmalla kadella...Ausseissa ajelin automaattivaihteisella Holdenilla. Vilkku paalle...eiku tulikin pyyhkimet ja pain vastoin...Vilkku on siis oikealla puolella ja pyyhkimet vasurilla. Huh...kaistojen kanssa ei mitaan ongelmia, mutta vaihteet ja vilkut ja...kaiken lisaksi huomasin, etta lihasmuisti pakotti minua ottamaan turvavyota vasemmalta puolelta eli keskikonsolin puolelta vaikka ihan hyvin nain, ettei silla puolen ollut seinaa, josta ottaisin turvavyota. Kyllahan ajaminen alkoi kaikesta huolimatta sujua, vaikkakin valilla pakkia yritin vetaa paalle moottoritiella...hirvee rutina ;-( .

Suuntasimme paikalliseen elaintarhaan, joka on tunnettu jumalattoman suurista kilpikonnista. Ja niitahan siella oli...eika ne pelannyt ihmisia ollenkaan...me kaveltiin niiden luo ja niita sai ruokkia ja silittaa. Alkukantaisen nakoisia elukoita, joilla sahalaitaiset hampaat. Paasimme todistamaan aikamoista showta, kun yksi isoimmista uroksista kiipesi naaraan selkaan. Jumalaut sita huutoa, jota uros piti. Etukapalien kynnet raapivat naaraan kilpea ja takajalat nousivat tietyssa vaiheessa ilmaan. Kuvia seuraa, kun palaan reissulta! Ai niin...operaation jalkeen uros losahti uupuneena maahan ja otti samantien nokoset, naaras sai menna menojaan...heh ;-) !!! Nain se homma vaan menee...

YES!!!

Yllatykseksi sain huomata yhdessa lintuhakissa "suomalaisia" lokkeja ja sorsia. Sade yllatti meidat ja lahdimme jatkamaan matkaa...

Kavimme jossain natural parkissa, jossa ei ollut henkilokuntaa lainkaan ja vetta tuli aivan liikaa autosta ulosmenemiseen, joten jatkoimme matkaa Le Morneen, paikkaan, jossa MistralClub vuokraamo sijaitsee. MistralClub loytyi jonkin Intialaisen hotellialueen sisalta...alueelle ei ollut mitaan asiaa, joten menin rantoja pitkin. Merella riuttojen kohdalla oli monimetrista kaatuvaa aaltoa - aivan hemmetin hienon nakoista. Tuuli meni niemenkarjen ohitse, joten riuttojen ja rannan valissa oli aika flattia. Juttelin vuokraamon tyttojen kanssa. Hinnat ovat minun budjettini ylitse, 1 pva 100 euroa...etta revi siita! Paikka upea waveen ja Kiteen!!!

Autolla takaisin rantoja pitkin hotellille ja iltapalalle. Suurin osa porukasta lahti Grand Bayhin katsastaa iltatarjontaa. Me ei! Vanha ei enaa jaksa...bailaamiset on bailattu, eika viitsi tuhlata yhta paivaa voivotteluun...

Nyt soovaamaan...saatiedoitus ennustaa ensi viikoksi sadetta...mutta kuumaan...

5 kommenttia:

  1. oliks toi jaka aamuinen kilsan uinti siis verra ennen kunnon reeniä. Ossi ainakin sano et vast kun on sellaiset 800- 1000 uitu ni sit voi ruveta vetää kunnolla. Mä kyl putosin verra vauhdissa jo 100 metrin jälkeen.
    FIN-999

    VastaaPoista
  2. Hei Hoikka poika!

    Se on nainkin uimataidottomalta kaverilta, joka osaa uida pelkastaan rintaa ja koiraa, ihan niinkuin paatreeni. Sit huilataan ja katsellaan maisemia... Kyl mulkin on ollu sellaine fiilis et nythan leikki vasta alkaa uinnin jalkeen mutta soppapadat ovat kutsuneet ja sit on pitanyt nukkua pari tuntia ennen iltapalaa... ;-)

    VastaaPoista
  3. ....mut hei Oxa...se kilpikonnashow olisi jattanyt Boratinkin varjoon...oli se sen verran kovaa katseltavaa...niinkuin sanoin kuvaa ja ehka K-18 videookin seuraa...

    VastaaPoista
  4. Moro Blini

    Mites muuten ku viime kaudella aloit taas panostaa surffiin "muutaman jäähdyttely kauden" jälkeen, niin mikä mutu tuntuma sulla ittellä oli ton yleisen fyysisen kunnon merkitys hyviin suorituksiisi, oliko suuri tekijä Reiskassa pärjäämiseesi, että fyysinen kunto alko olemaan "vanhalla Misukka " tasolla?

    Ittellä ollu sellanen tunne et mul on ollu toi fyysinen kunto heikoin lenkki monta vuotta kisoissa, nyt on kyllä tullu panostettua siihenkin puoleen enemmän kuin ennen (22km juoksua tällä viikolla tuli juostua)
    T: Marko Fin-84

    VastaaPoista
  5. Hei Marko!

    Erityisesti reiskassa 9,5 luokassa oli hyotya siita, etta olin tiputtanut painoa ennen kisakauden alkua ja kisakaudella paino viela tippui sinne 75 kg:oon SM:ien aikana. Mutta painoa ei tarvitse tiputtaa, jos ajaa avoimessa luokassa. Hyvasta fyysisesta kunnosta oli paljon hyotya sivutuuli- ja myotatuuliosuuksilla epaonnistuneen ekan kryssin jalkeen, silla pystyin pumppaamaan kilpakumppanit kiinni, koska ruutia loytyi viela. Totta kai pitaa osata pumpata oikealla tavalla.

    Ulkoisesti en ollut kuitenkaan tyytyvainen hoikkaan Bliniin, silla laihuus vanhentaa ja pyoreys tekee terveemman nakoiseksi. Nyt viimeiset 3-4 vkoa olen ollut reissussa ja majoituspaikkojen antimiin on kuulunut upeat seisovat buffetpoydat, joten paino on jotain 82-84 kg. Syotya on tullut liikaakiin, brenaa en ota, liikuntaa on tullut joka paiva ainakin uintipuolella, joka on tehnyt tosi hyvaa.

    Uskoisin, etta kovemmalla tuulella tulevat enemman laudan ja rikin kasittelytaidot kuin fyysinen kunto. Sa voit roikkua trapetsissa omalla painolla ja hallita ajoa muuten kuin paljain kasin.

    Formulassa hyvan kunnon merkitys tulee esille erityisesti alaspain ajettaessa. Paaset lenssilla alemmas, jos et kayta trapetsia. Formulassa ei painolla ole niin paljoa merkitysta kuin reiskassa. Jos ajaisin formulaa ykkoslajina, nostaisin painon yli 90een. Ja se onnistuisi helposti. Tosiasiassa olisin mieluummin 90 kg kuin 75 kg vaikkakin jalkimmaisessa vaihtoehdossa on aika kevyt olo.

    Nyt, kun paasen kotiin talla viikolla, alkaa fyysisen kunnon monipuoliset treenit uuden yhteistyokumppanin foreverklubin avustuksella. Kiva paasta vetaa spinningia, bodypumppia, stretchinkia ja punttei...

    Hieno homma, etta olet alkanut kuuntelemaan omaa kroppaasi ja tekemaan harjoitteita, jotka hyodyntavat kisaamistasi ensi kaudella. Muista kuitenkin myos puntit...tai veda indoorrowingia eli sisasoutua...yllatyin kuinka paljon se muistuttaa liikeradaltaan surffausta.

    Naista treenijutuista voisi kirjoittaa vaikka kuinka paljon, mutta nyt odottaa vesijumppa, joten jatketaan illemmalla. Eilinen matkapaivakertomuskin on kirjoittamatta viela..

    VastaaPoista