keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Melstenin kesäiset treenit

Olimme tiistaina Danin kanssa vetämässä iltatreenit Melstenin lahdella. Minä olin normikisavehkeilläni eli Phantom 380:llä ja SB RB 9,5:llä ja Dani täysin uudella iSonic 121:llä ja 8,8 m2 CodeRedillä. Tuuli oli idän ja koillisen suunnalta eli Larusta päin - aika puuskaista, mutta oikeastaan ihan jees! Pääsin ajamaan lyhyttä kryssi- ja slöörisiivua plaanissa miltein koko ajan, ainoastaan aivan rannan lähellä oli pläkää. Lauta kulki yllättävän helposti ja upeasti kantillaan krysseillä, slöörit kovaa takalenkeissä. Gepsi huiput olivat 22,95 solmua ja 10 sekunnin huippu oli 21,5 solmua. Vauhti ei missään tapauksessa ollut lähellekään todellista kovinta vauhtia - paljon paljon kovempaa voisi tuulla ja mennä. Tuulihan oli parhaimmillaan 7-8 m/s. Hyvillä mielin olen menossa ensimmäisiin Raceboard Ranking kilpailuihin Lappeenrantaan tulevana viikonloppuna. Sitä ennen vielä otetaan miehistä mittaa Sääksissä HySurfin torstaikisoissa...Sääksi opettaa hankaliin keleihin (pois lukien aallokko-olosuhteet).

Dani oli todella tyytyväinen uusiin välineisiinsä. Kertoi, ettei hän tarvitse 8,8 m2 isompaa purjetta slalomiin vaikka meillä on 9,8 m2 CodeRed. Poika puhuu ihan järkeä, sillä jos 8,8:lla pystyy pysymään plaanissa niissä olosuhteissa, joissa kilpaillaan (yli 5,7 m/s), ei ole järkeä ottaa painavampaa rikiä kannettavaksi, joka varmasti on hitaampi ja kömpelömpi jiipata kuin pienempi riki. Dani kertoi, että hän jiipeissä runttasi oikein kunnolla sisäpuolen kanttia; käskytti lautaa kääntymään ja se kannatti - lauta pysyi plaanissa jiippien läpi. Danin GPS meni heti alkuunsa aivan täysin lukkoon - ei tapahdu mitään vaikka ottaisi kortin pois - vähän yli 2 knotsin vauhti on tallentunut näytölle, joka on siinä ja pysyy...outoa!?

4 kommenttia:

 1. Olettehan käyttäneet GPS laitteiden päällä suojapusseja? Mulla hajos yks BGT-laite just tuolla tavalla, näyttö lukittu kun otti vodaa ineen...

  VastaaPoista
 2. Joo ollaan - tämä ei ole kosteudesta kysymys! Saatiin ohjeet, katsotaan kuinka käy...

  VastaaPoista
 3. Moro Blini. Antakaa käyttää akku loppuun ja laittakaa sen jälkeen lataukseen, pitäis ruveta toimimaan. Jotkut on sitä mieltä, että toi saattaisi johtua kondensiokosteudesta, mutta näillä keleille ei niin suuria lämpötilaeroja pitäisi syntyä. Kannattaa varmuudeksi jättää se laitteen luukku auki niin pääsee kosteus ulos. Jotkut on sitä mieltä, että olisi softa puolen ongelma. Laitteen firmwaren päivitys auttaisi tähän. Laine

  VastaaPoista
 4. Kiitti Jari vinkeistä. Sainkin ohjeet jo Jarnolta ja ensin käytän akun loppuun...toivottovasti näyttö sammuu joku päivä. Luukku vielä auki. Tehdään Danin kanssa joku päivitys juttu ohjeiden mukaan.

  VastaaPoista