torstai 13. toukokuuta 2010

Hyvinkään Surffaajien talkoopäivä ja 1.Bermuda Ranking osakilpailu (=torstaikisat)

Hyvä päivä tänään Sääksjärvellä!!!

Alkuun teimme talkootöitä porukalla. Dani ja Beni haravoivat ja minä tein Hessun ja Juuson kanssa lisäparkkista suon paikalle...ehkä ei kannata vielä ajaa ilman nelivetoa vetelimpään kohtaan. Sää oli upea; aurinko paistoi ja tuuli oli puuskaista Sääksituulta. Dani kävi ensimmäistä kertaa testaamassa ennen torstaikisoja minun viime vuotista Starboardin RB 9,5 m2 omassa Raceboard laudassaan (Fanatic Cat) ja Beni veteli seuran Mistralin Prodigyllä ja Severnen Synergy 3,1 m2:llä. Dani sai laudan ja purjeen toimimaan ja hän ajoi upeita plaanisiivuja 1-8 m/s maatuulessa ja Beni ei menettänyt hermojaan kertaakaan; eikä kyllä olisi ollut syytäkään menettää, sillä hän ajoi upeasti, eikä uinut kuin 2 kertaa. Benillä oli Danin kaksi vuotta vanha Rip Curlin junnupuku, jossa pojalla oli tosi lämmin. Beni osasi hienosti ottaa jokaisen puuskan ja osasi päästää ylimääräisen kovan puuskan ohitse avaamalla takakättä sopivasti. Vaikka oli hankala maatuuli, Beni pääsi helposti aina takaisin kotirantaan.

Torstaikisaan osallistui ensimmäiseen lähtöön 12 kilpailijaa.Startti: Kuva jk.

Esa toimi ratamestarina ja hän rakensi normiradan, joka kesti 35 - 40 minuuttia per lähtö. Tuuli oli puuskainen hankala suunnaltaan vaihteleva, mutta lämmin. Riisuin märkäpukuni yläosan ennen starttia ja eikä tullut yhtään kylmä, päinvastoin hiki virtasi siitä piti huolta ensimmäisessä lähdössä rakas kilpakumppanini Seppo, joka kaikesta huolimatta oli aika vaisu, eikä päässyt yllättämään minua viimeisellä suoralla. Sitä vastoin Dani teki jymy-yllätyksen ajamalla todella upeasti. Hän ohitti Sepon juuri maalilinjalla tullen maaliin toisena minun jälkeeni. Kaksi FIN-6 oli ensimmäisinä maalissa. Dani ohittaa Sepon maalilinjalla. Kuva jk.

Reijosen Hessu myös melkein yllätti krapulasta kärsivän Sepon, mutta hävisi kuitenkin Sepolle puolisen metriä. Kärki ajoi kaikki 9,5 m2 purjeilla...en muista kuka oli ensimmäinen isommalla purjeella...Tero kai?! Blini maaliin ensimmäisenä. Kuva jk.

Toiseen lähtöön ei lähtenyt enää mukaan kaikki...mm. Seppo ja Tero lähtivät kotiin. Toiseen lähtöön tuuli nousi hiukan ollen parhaimmillaan 6-7 m/s. Voitin lähdön aika helposti. Rääkkäsin itseäni pumppaamalla ne pätkät, joita ei voinut ajaa trapetsissa. Danilla ja Hessulla oli tiukkaa loppusuoralle asti. Hessu vei voiton ehkä puolella minuutilla eli Hessu 2. ja Dani 3.. Dani oli lopputuloksissa minun jälkeeni toinen ja Hessu 3.. Hyvä Hyvä!!! =))))

Olin todella tyytyväinen tämän hetken kuntoon ja laudan kulkuun. Thaimaan reissun aikana en yhtenäkään päivänä ajanut plaanittomissa olosuhteissa, joten tämän päivän treeni oli tosi tarpeellinen. Löysin uusia ajoasentoja kryssille, joissa kaikissa oli nostonaru osallisena (=nostonaruajoasento). Puomi tosi alas, kroppa pitkälle laudan päältä pois ja käsi suoraksi nostonarusta pitäen. Vielä enemmän olin tyytyväinen Danin ajoon. Kuinka hän voi harjoittelematta antaa esim. Sepolle köniin???!!! Nyt on ehkä se minun kovasti sanomani maaginen 16 ikävuoden raja ylittymässä (vajaa kuukausi aikaa). Itse tein 16-vuotiaana läpimurron voittamalla isoja kilpailuja Suomessa. Voimat ja taidot alkavat olla aikuisen tasolla. Dani painaa noin 50 kiloa tällä hetkellä eli hänellä on keveydestä hyötyä. Uskon kuitenkin hänen pärjäävän myös kovemmalla kelillä, sillä hänen kovan tuulen osaaminen pikkulaudalla on parempaa kuin minulla. Hän on voittanut pelon leikkimällä pikkulaudoilla ja hän pystyy hyödyntämään tätä ajaessa isommilla laudoilla. Onhan hän ajanut aika kovassa tuulessa Formulaa käyttäen 11 m2 ja 9,5 m2 rikejä.

Danin tämän päivän hyvä ajaminen aiheutti minulle lisää harmaita hiuksia muuten niin kaljuun nuppiini. Pitäisikö hänen sittenkin satsata Formulan ohella Raceboardiin. Ensi viikonloppuna on kahdet kisat päällekkäin: Raceboardin Ranking kilpailut Lappeenrannassa ja Slalom Cuppi Hangossa. Minä olen menossa Lappeenrantaan ja Dani Hankoon vai pitäisikö Danin sittenkin tulla Lappeenrantaan, sillä Raceboardin MM-kilpailut ovat jo ovella ja hänen olisi syytä treenata ennen kilpailuja muita vastaan Raceboardissa. Kaiken lisäksi uskon tämän päivän näyttöjen perusteella Danin yltävän aika ylös tuloslistalla. Hangossa ei välttämättä päästä ajamaan yhtään mitään, kun taas Lappeenrannassa ajetaan joka tapauksessa. Entäs sitten Raceboardin MM:ssä Latviassa...ajaako Dani 9,5 m:llä yleisessä luokassa vai ottaako hän pienemmän purjeen (7,5 m2) ja ajaa seiskapuolikasluokassa, joka taitaa olla alle 17-vuotiaiden luokka...jaa-a, enpä tiedä!!!

Mietitään näitä asioita myöhemmin...tulevina päivinä. Nyt pitää käydä nukkumaan - tyytyväisenä - asiat voisi olla huonomminkin - vai mitä ?! ;-)Tästä kilpailukaudesta on tulossa mielenkiintoinen!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti