perjantai 21. toukokuuta 2010

Hangon kisan peruutus

Illalla tuli tieto, että Rautio Slalom Cup I Hangossa peruutettu / siirretty lokakuulle heikkojen tuuliennusteiden takia. Tämä käytännössä tarkoittaa sitä, että me molemmat lähdemme kohti Lappeenrantaa tänään ja ensimmäisiä Raceboard rankingejä.

Eilen torstaina oli "tyhjennysharjoitukset" Sääksissä meillä molemmilla. Shortsit jalassa sai ajaa 38-50 minuuttia kestävän HySurf Bermuda Rankingin toisen osakilpailun. Suomi - Tsekki -jääkiekko-ottelu nähtävästi karsi kilpailijoiden määrää, sillä lähtölinjalle ei tullut kuin 5 kilpailijaa.

Ajoimme ainoastaan yhden lähdön heikossa shiftailevassa tuulessa. Lähdön hetkellä tuuli kääntyi 180 astetta hetkeksi, joka käänsi lähtölinjalla suunnitellut lähtöpaikat aivan päinvastaiseksi, mutta eipä se paljoa haitannut sillä tuuli jatkoi kääntymistään alusta loppuun saakka. Lähtö oli Raceboardia parhaimmillaan / pahimmillaan, sillä nyt joutui tekemään kaikkensa löytääkseen purjehduksellisesti parhaimman reitin maaliin. Kun pystyi hyödyntämään oikean tuulenkääntymän, pystyi samalla jätättää muita kilpakumppaneita reilustikin.

0-2 m/s tuulessa minun lähtöni kesti 38 minuuttia ja toisaalta pidin startista, sillä pääsin testaamaan kevyentuulen asentoja, jotka ovat aina niin pulmallisia ja vaikeita. Tulin maaliin ensimmäisenä ennen Reijosen veljeksiä (Hessu ensin ja sitten Esa), Veka 4. ja Dani sai kylmää vettä niskaansa jääden viimeiseksi. Kevyestä painosta ei ole hyötyä, jollei pysty käyttämään hyödyksi tuulen oikkuja. Hyvä, että tuli pojalle turpiin, sillä nyt hän joutuu kuuntelemaan koko ajomatkan Lappeenrantaan asti, miten otetaan oikein shiftit... Eilisestä kisasta voisi sanoa, että "Sääksi" opettaa...kouluttaa ja tiputtaa maanpinnalle!!! ;-)

Eilen oli harvinainen tilanne, kun vesillä oli yhtäaikaa 4 Blinnikkaa. Beni ja Ale olivat myös vesillä opettaen ja kannustaen toinen toisiaan. Hyvältä näytti molempien lasten surffaamiset. Kyllä lämmitti isän mieltä nähdä kaikki omat lapset vesillä iloisina. Hämmästelen erityisesti Aleksandran oikeaoppisia ajoasentoja ja pumppaustekniikkaa. Pienellä opilla tyttö saataisiin kisakuvioihin mukaan, jos halua riittäisi. Aleksandrahan (17-v.) ei ole mikään "pikku-tyttö" enää, kun pituutta on 170 cm ja voimaa löytyy sekä käsistä että jaloista...johtuen muista fyysisistä harrastuksista. Tyttö varmaan treenaa meidän perheestä kaikista eniten montaa eri liikuntamuotoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti