maanantai 31. toukokuuta 2010

Melstenin kisat

...ja niitä lauantaina sunnuntaiksi lupaamia ykkösiä sitten tuli...4 lähdöstä 4 ykköstä ja samalla Raceboardin voitto!!! Mutta ne eivät tulleet helpolla.

Tuulta oli 4-9 m/s ja aurinko paistoi miltein koko ajan. Ilma tuntui kuitenkin kylmemmältä (?!) kuin lauantaina. Lauantaina ajoin shortipuvulla ja sunnuntaina pitkällä puvulla, joka ei ollut yhtään liikaa.

Pakko sanoa, että oli yksi parhaimmista ja tiukimmista kilpailuista, mitä olen Suomessa käynyt läpi. Harmi, että Seppo Lehti ei ollut mukana kisoissa vaan oli parantelemassa hentoisia rikkimenneitä kämmeniään (joka oli tietty oikea ratkaisu, jos haluaa MM:ssä ajaa). Japanin poika "Masa" antoi sellaisen vastuksen, etten voinut hetkeäkään relata. Minun nousukulmani ja vauhtini kryssillä oli parempi kuin kenelläkään muulla, mutta alaspäin tullessa Tussarin laillisesti yli ysipuolikkaat purjeet + 20 kiloa kevyempi Masa aiheuttivat ongelmia. Masa pystyi ottamaan jopa 100 metriä pitkän johtoni kiinni lenssillä. Poika pumppasi takalenkeissä ja masto ihan takana plaanissa. Useimmiten hyvä johtoni oli poisajettu, kun saavuimme alamerkille. En pystynyt kryssillä yhtään varmistelemaan asemiani vaan jouduin lisäämään metri metriltä johtoani, jotta olisin maalissa hankalan lenssiosuuden jälkeen maalissa ensimmäisenä. "Meidän tiimi"

Masa tykkääntyi niin paljon lainaamaani Starboardin ysipuolikkaaseen Raceboard purjeeseen, että ostaa sen omakseen. Kilpailun jälkeen vein Sugiuran pariskunnan suomalaiseen saunaan ja meille kotiin syömään. He olivat erittäin otettuja ja tyytyväisiä suomalaisten hyvään vastaanottoon heitä kohtaan. Kiitos siitä teille rakkaat kilpailijat - Masa sanoi muistavansa tämän Suomen matkan ikuisesti.

Dani ajoi kilpailut sunnuntaina Severnen 9,8 CodeRedillä ja uudella Starboardin LWR:llä. Jotain hankaluuksia hänellä oli kovissa puuskissa ja kilpailualueen läpi ajaneiden veneiden aaltojen kanssa. Hän kertoi muutaman kerran laudan ampaisseen suoraan vasta-aallosta kovassa puuskassa taivaalle. Hän oli ja ei ollut tyytyväinen ajamiseensa. Käymme normaalisti läpi kaikki tuntemukset ja kilpailuissa tapahtuneet ongelmat, kuten myös onnistuneet asiat...sen jälkeen, kun pahimmat tunnelataukset ovat häipyneet. Sauna on yksi paikka, jossa analysoimme normaalisti kaikki asiat, ehkä siihen liittyy saunan lämmön aiheuttama rentouttava piirre. Danin lopullista sijoitusta en tiedä vielä, mutta ainakin hän sai junnuluokan toisen palkinnon Robert Haapasen jälkeen.

Formulan ja Raceboardin voittajat.

Lisäilen kuvia tänne, kun veneistä otettuja tallenteita tulee yleiseen jakoon.

Loppujen lopuksi haluan kiittää järjestäjiä HYVIN JÄRJESTETYISTÄ kilpailuista. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia koitoksia (Kalajoki...Liepaja...jne.). Palkinnot esillä.


Ai niin loppuun on pakko kertoa, että kysyessäni kilpailun jälkeen Masalta "Isn't man's body beautiful?" osoittaessani speedoissa olevaa Oxaa, hän totesi hymyilen: "No thank you - Not in Japan!" Speedosankari ja fanit ympärillä.

...ja sori Henkka, että raportti saapui vasta nyt... ;-) (viesti tuli läpi)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti