maanantai 17. toukokuuta 2010

Jounin (FIN-1001) kommentti

...joka ei mennyt läpi jonkin suojauksen takia:

Moi!

Tosta Danin reiskakisaamisesta sen verran, että jos Danilla on MM-kisoissa tavoitteita, niin pistä ihmeessä Dani reiskan päälle myös kovassa ja hankalassa kelissä. Itteäni harmittaa, etten aikoinani kovan kelin tultua mennyt reiskalla vesille, vaan aina kaivettiin slalomkamat esiin ja ruvettiin pitämään hauskaa, mikä näkyy tuloksissa vieläkin kun tuulee kovaa.

Slalomia on toki myös ajettava, kun siihen on tilaisuus, se kehittää myöskin kovan kelin taitoja ja "aaltosilmää".

Itse en pidä Danin torstaikisan tulosta yllätyksenä, muutoin kuin ettet sinäkin saanut Danilta turpiisi, pojan "tehopainosuhde" kun on tuolle kelille lähes optimaalinen ja osaahan Dani ajaa.

Ensi viikonloppuna saattaa olla, jos Slalomia Hangossa EI ajeta, (tosin ennusteita viikonpäähän voi olla hankala tehdä), uskoisin, että parasta olisi tehdä kuten teimme Timin kanssa, eli reiskakisoihin vaan ja jos keli nousee tarpeeksi, niin nopea suunnitelma B.n käyttöön otto, jolloin joku muu vie junnun ajamaan pikkukamoilla.
Vielä purjeista; naiset ja junnut ajavat 8,5m2 purjeilla.

Tosin mielestäni yleiseen sarjaan ei ole alaikärajaa, jolloin Dani voisi ajaa kisan 9,5m2 purjeella ja kovat kelit esim.7,5-8,0m2 overdrivella, joka kestää tuulta 14m/s asti, Danillakin.

Ajelin eilen 40cm Draken slalom-evällä ja 8.0m2 Overdrivellä, eikä evä spinnannut kertaakaan, joten Danille saattaisi kovalle kelille riittää jo 37cm slalom-evä, olisi ainakin nopeutta. Cat´issä on kapeampi peräkin, joten pienempi evä toimii hyvin.

1 kommentti:

  1. Jouni puhuu asiaa - ja kokemuksen äänellä! Jounilla on kaksi huippusurffaaja poikaa - Timi ja Jami, jotka ovat molemmat vanhempia kuin Dani.

    Sain eilen vastauksen englannista Raceboard luokkaedustajalta C.Williamsilta MM:ien luokkakysymykseen. Youth-luokka (alle 20-v.) ajetaan HYBRIDI laudoilla ja max. 8,5 purjeilla. Siis vaihtoehdot ovat RS:X, T293, Exocet, Phantom 320... Huono homma!!!

    Saas nähdä mitä tehdään...Hybrideissäkin on suuria eroja...toiset eivät liiku kevyellä tuulella mihinkään, kun taas voinen kuvitella, että jostain löytyy aika ylivoimaisia Hybridejäkin...

    VastaaPoista