perjantai 20. helmikuuta 2009

Perjantai 20.02.2009

Tämän viikon treenit (erityisesti kelkkatreenit) on mennyt duunin takia ihan pieleen. Tänään pääsin Foreverclubille ja CMS Pumppiin eli ohjattuun lihaskuntoharjoitukseen:

"Tehokkaasti muokkaava, vapaapainoilla tehtävä lihaskuntoharjoitus. Tunnilla edetään kappaleittain lihasryhmästä toiseen. Apuna käytetään levytankoja, käsipainoja ja step-lautaa. Tunnilla kehitetään lihaskestävyyttä."

Olin viimeksi ollut pumpissa pari vuotta sitten, joten muistin liikkeet painoilla ja osasin varautua tarpeeksi pieniin painoihin. Ensimmäiset kerrat ovat tuskalliset, koska toistoja tulee niin paljon, mutta pienillä painoilla pystyy vetää ja seuraavilla kerroilla isommilla, kun lihakset tottuvat. Alkuun oli lämmittelyt, sitten kyykkyä...voi herranen aika, kun alkoi muutaman minuutin treenin jälkeen jalat tärisemään...vaikka vaihdettiin eri lihasryhmiin, jalat jatkoivat omaan tärinäohjelmaansa...heh... Ohjaaja osasi rääkätä ja saada jumppaajista kaiken irti. Kuvittelin jälleen kerran itseni surffikisoihin, jolla sain itsestäni vielä enemmän irti. Hyvä tunnin treeni! Huomenna aamu9ltä AstangaJoogaa ohjelmassa ja mahdollisesti jäälle Hibernan kanssa.

Purjekelkkailun MM:t ovat tällä hetkellä Latviassa ja Suomesta on muutaman hengen joukkue kisaamassa. Rautio Sports Teamin Marianne Kaplas on tsempannut kisoissa ja hän kirjoitti väliaikaraportin ennen viimeistä kisapäivää:


Terkkuja Riikasta. Ekana kisapaivana meilla oli tuulta kylliksi. Paatin ajaa pari lahtoa rataakin. Korppulunta oli jonkinverran radan pinnalla hidastamassa Hibernan menoa, mutta kovempaa ei olisi tarvinnut kulkeakaan ainakaan alaspain. Rata oli kaukana rannasta ja 4 lahtoa ajettiin perakkain. Lahdin 6,3 purjeella, keskeytin lahdon ja lahdin vaihtamaan isompaan. Ajoin 3 lahtoa 7,5 purjella, ilman trimminaruja. Joku mittasi puuskissa 11 ms. Purje veti takakadelle niin, etten jaksanut ajaa laylinelle asti vaan kaansin aiemmin ja sitten pari ylimaaraista kaannosta. Alas meni lujaa. Hyvaa voimaharjoitusta.

Ratalahtojen jalkeen oli noin tunti aikaa slalomin startteihin. Hirveeta sahlaysta purjeiden kanssa. Minulla ei ollut minkaanlaista tuntumaa sopivasta purjeesta. Rikasin 5,6 :n, liian iso, sitten 4,7 sekin liian iso ja lopulta 4,2 oli valmis 2 min ennen omaa karsintalahtoani. Ei siis yhtaan harjoitusta ennen lahtoa.

Karsintoihin starttasi kuusi purjetta kerrallaan. Ajoin oman karsintani kolmanneksi, voittaja hylattiin poijun kaatamisen takia. Paasin siis ensimmaiseen lahtoon silver fleetissa. Kakkoslahtoon tuuli hieman himmasi ja olisin vaihtanut suurempaan purjeeseen, mutta Pryden plaitti oli kadoksissa, enka loytanyt sita kuin vasta neljanteen lahtoon, joku oli ottanut sen meidan lasten lautaan. Paivan loput lahdot menivat sitten laskujohtoisesti, mutta olin kuitenkin sijalla 12.

Illalla huolsimme ropelot pois luistimista ja huomasimme, etta yksi luistin oli taipunut. Todennakoisesti se tapahtui Mellstenissa, kun kolaroin jiipissa, etuluistin taipui ihan reilusti, mutta muita luistimia emme silloin tarkistaneet. No nyt on molemmat takaluistimet uudet, ja lautakin tuntuu kulkevan paremmin.

Keskiviikona ajoimme yhden SL lahdon todella heikossa tuulessa ja tahmeassa lumessa. Koko ajan pumpaten ajoin komanneksi omassa lahdossani, sijoitus 9. Jotkut ottivat homman enemman juoksukilpailuna, kuin purjehduksena. Kokonaistuloksessa edelleen sijalla 12. Feodor 9. , Ian 11 ja Juha 16.

Radalla Feodor 27 ja Juha 25. Ratakisa on varsinaista valinekikkailua. Venalaisilla on hurjan nakoisia yksisuksikelkkoja, luistinkelkat ovat paasaantoisesti kolmiteraisia leveita harveleita, syvaan lumeen vaihdetaan syvat luistimet ja sitten normaaleita suksikelkkoja. Hibernalla ei ole enaa asiaa lumihankeen.

Torstaina ei lahtoja.

Tanaan sataa kaatamalla lunta. Purjeet ovat nyt radalla, ajavat kolme lahtoa tanaan. Slalomia ajetaan toivottavasti auratulla kentalla iltapaivasta.

Taalla on sellaiset olosuhteet, etta tarvittaisiin erilaisia teria. Feodor on testaillut teria ja niissa on ilmeisesti selkeita eroja.


t, Mari

1 kommentti:

  1. Kuvia kelkkakisoista:

    http://www.winterwindsurf.com/

    (mun liivinumero 9 Lappeenrannan kisassa)

    VastaaPoista