lauantai 28. helmikuuta 2009

EuroCup Haapsalu - 28.02.2009-Day 2

Dani tulee jiippiin.

Ensimmäinen kilpailupäivä takana. Yöllä oli alkanut tuulemaan ja luntakin oli tullut jään päälle. Kipparikokouksessa kerrottiin, että ensin ajetaan rataa 4 lähtöä ja sen jälkeen breikki ja sitten slalomia.

Kävin testaamassa luistinkelkalla rata-aluetta slalom alueen ulkopuolella. Aivan järkyttäviä lumiknöölejä monessa paikassa, joissa vauhti tyssäsi kuin seinään. Hibernalla olisi vaarallista lähteä 10 m/s tuuleen, jossa vauhdit nousisivat parhaimmillaan yli 60 km/h. Päätimme jäädä slalomia treenailemaan ja säästelemään paukkuja meidän päälajiin eli slalomiin.

Rata-ajossa pärjännyt luistinkelkka.

Ratalähdöissä näytti suksikelkat ja korkeat luistinkelkkacustomit pärjäävän. 11 kisaajaa oli viivalla. Viimeisinä tulivat Hibernat ja muut matalilla luistimilla liikkuvat kelkat. Terrieri näytti kulkevan kärkikymmenikössä omalla viritelmällään. 4 lähtöä putkeen ajattivat ratailijoita - aika rankkaa. Terrierin sijoitukset olivat 11., 4., 6., 5. ja näin ensimmäisen päivän jälkeen 6.sija.

Ratalähtö.

Ruokatauon jälkeen alkoi slalom. 18 ilmoittautui, joista 16 ajoi. Tuuli oli edelleen reipasta, joten minä ajoin alkuun Severnen 5,6 m2 Code Redillä ja Dani Severnen 3,7 m2 Gatorilla. 3 ryhmää, joissa kahdessa ensimmäisessä 6 kisaajaa ja viimeisessä 4. Kustakin ryhmästä pääsi kaksi ensimmäistä maaliin tullutta ns.ykkösryhmään, jossa taisteltiin sijoituksista 1-6. Kustakin ryhmästä kaksi huonointa tippui alimpaan kastiin, jossa taisteltiin sijoista 13-16. Keskimmäisessä ryhmässä olijat ratkoivat sijat 7-12. Näin mentiin alkuun 5 lähtöä - sitten puolen tunnin paussi ja hiukan pidemmällä slalomradalla 3 lähtöä. 4 viikon paussi luistinkelkkailussa oli jättänyt jälkensä. Ne henkilöt, jotka voitin helposti Lappeenrannan EuroCupissa, olivat nyt edelläni ja heidän ajamisensa oli paljon varmempaa kuin minulla. Enimmäkseen olin keskikastissa eli keskimmäisessä ryhmässä (sijat 7-12). Välillä pääsin nousemaan ykköskastiin, mutta maaliin tulin sitten useimmiten kuudentena. Minun sijoitukseni olivat 9., 8., 6., 8., 6., 9., 8. ja 5. ja näin ensimmäisen päivän jälkeen paikalla 8.(paras yli 40-vuotiaissa eli Mastereissa). Daniel tsemppasi tiukoilla käännöksillään ja varmalla ajamisella ilman kaatumisia sijoitukset 12., 14., 12., 14., 11., 14., 11. ja 12. ja sijalla 13 ensimmäisen päivän jälkeen. Kisan jälkeen Dani jäi vielä hiomaan ajamistaan puoleksitoista tunniksi. Poika oli tyytyväinen käännöksiinsä, jotka varmaankin olivat tiukimmat johtuen kevyemmälle tarkoitetusta kelkasta, joka kääntyy helposti. Suoralla vauhti ei riittänyt keskikastista ylemmäs. Miltein jokaisessa lähdössä Dani tuli maaliin samalla suoralla kuin lähdön voittaja, joten ei voi sanoa, että ajaminen olisi huonoa, ei todella, kun ajattelee, että kyseessä on vielä 40 kiloinen 14 vuotias pikku jäbä!!! Tämä kaikki on harjoitusta ja valmistautumista tulevaan...
Dani lähdössä.

Muiden suomalaisten sijoitukset ensimmäisen päivän jälkeen: Terrieri 4., Ian 5.(joka kylläkin edustaa kaksoiskansalaisuutensa ansiosta Englantia) ja Marianne 7.(ylivoimaisesti paras nainen).
Britishfinnish couple Ian-Marianne. Molemmat älyttömän hyviä vetäjiä!!!

Illalla taas hotellihuoneessa luistinsulkeisia pari tuntia...huh!