perjantai 27. helmikuuta 2009

EuroCup Haapsalu - 27.02.2009


Juha, Dani ja Rip Curl Haapsalussa.
Aamulla aikaisin Länsisatamaan ja laivalla Tallinnaan ja sieltä pakulla vähän yli 100 km Haapsaluun. Haapsalu on pieni kylä meren rannalla ja meidän Baltic Sea Promenade hotelli aivan 10 metrin päässä merestä. Me päästään terassilta suoraan kisa-alueelle, vaikkakin itse kilpailukanslia on muutaman sadan metrin päässä Yachtklubilla.

Tallinnassa ei ollut jäästä tietoakaan ja ajattelimme, kuinka etelämmässä Haapsalussa voisi olla jäätä...no, onhan täällä peräti niin paljon, että jäätie menee kisa-alueen läpi. Isoja pakettiautojakin näytti menevän jäätä pitkin niemenkärjestä toiselle niemenkärjelle. Jään pinta on sohjoinen...röpelöinen, jossa kylläkin pystyy ajamaan Hibernalla, kunhan välttelee isompia knöölejä. Latvialaiset järkkäsivät tänään poijut slalomharjoittelua varten ja eestiläiset pitivät huolta rannalla musiikkipuolesta. Ei tullut paljoa jengiä vielä. Muutama eestiläinen, latvialaisia vajaa kymmenen ja meitä suomalaisia 5 kappaletta; minun ja Danin lisäksi Marianne ja Ian sekä Terrieri.


Hotellimme meren rannalla.

Kolmen aikaan tuuli ehkä kaikista parhaiten, mutta 7,5 m2:lla pystyi ajamaan ilman ongelmia. Huomasi, että Terrieri ja Marianne on kehittynyt roimasti Lappeenrannan kisan jälkeen. Molemmat ajavat takalenkistä,kovaa ja vaivattoman näköisesti. Mä aloin säätämään puomin korkeutta, jotta pääsisin myös takalenkkiin. Puomi ylös ja pääsin paapuurilla hyvin takalenkkiin, mutta styyralla ei mitään mahiksia. Sitten alkoikin samantien muu jutut mättämään...perusjiipit katosivat hallinnasta...enkä löytänyt kunnon asentoa. Ei auttanut muuta kuin siirtää puomia alaspäin ja löytyi parempi ajoasento, mutten saanut jalkaa takalenkkiin enää..sitten myös tuuli lopahti.

Dani ajeli 5,6 m2 Code Redillä, joka jätettiin Lipastin oppien mukaan löysäksi ja hyvinhän se kulki. Jiipit menivät hyvin ja vauhtia riitti. Danikaan ei pääse taakse seisomaan...hän seisoo aivan mastonjalan tuntumassa...ehkä se on hänelle hyvä paikka...ainakin toistaiseksi.

Illalla Terrieri keksi meille "teräsulkeiset", jossa hiottiin teriä uuteen uskoon...hänen uskoon, jonka toivon olevan Se oikea, jolla huomenna liikutaan voittoon! ;-) Marianne kulkee kovaa!!! Mielestäni tämän päivän slalom ajajista Mariannella oli kaikista paras vauhti ja jiipit mahtavia. Marianne voi vaikka päihittää kisoissa kaikki miehetkin...

Terrieri oli väsännyt itselleen rata-ajoon jonkin oudon kolmiteräisen metrin leveän kelkan, joka kulki korkeilla terillä ja edessä olevalla käyrällä etuputkella, joka oli pyöreä ja tylsä. Kovaa meni ja muita korkeammalle, muttei sillä kyllä saatu käännöksiä tehtyä muuten kuin alas hyppäämällä ja kelkka kääntämällä paikallaan uuteen suuntaan.

Pitkä päivä takana ja huomenna alkaa sitten kisat. Nyt latautumaan - Yötä!

Kisa-aluetta.

3 kommenttia:

  1. Rautio ilmoitti tänään, että englantilaisessa Surffilehdessä Windsurfing UK:ssa olisi ollut meistä kuva tandemin päällä Ranskassa. Jos luet tätä Jarno, niin pistä kuva tulee tänne blogiin...tai lähetä multimediana mun sähköpostiin.

    VastaaPoista
  2. Terve!

    laitoin sun mailiin sen kuvan, se on tosin huonolaatuinen. Muistakaa mitä sanoin, eli ainoastaan kaksoisvoitto kelpaa ;)

    VastaaPoista