lauantai 14. helmikuuta 2009

Mauritius Day Nro 7

Viimeinen päivä Mauritiuksella =( .

Aamukilsat altaassa ja aamupalan jälkeen ohjattu vesijumppa. Tällä kertaa uusia liikkeitä ja täysiä vedettiin. Tosi hyvä! Uskomatonta, että uima-altaassa voi tulla hiki...vähän väliä joutui sukeltamaan veden alle, että sai hien päältä pois.

Ensimmäistä kertaa oli tyyntä ja pilvetön taivas. Kaikki vesiurheiluvälineet oli raahattu rannalle Beach Crew:n puolesta. Uskalsin käydä kysymässä purjelautavälineitä ja hetkellisen mietinnän jälkeen sain myöntävän vastauksen. Jee!!! Hiflyn aloittelijalauta Motion alle ja 5 m2 Hiflyn purje, joka oli vedetty takanta aivan tappiin asti levyksi. Liivit paalle ja vesille. Tuulta 1-3 m/s. Purjeessa ei mitään tuntoa. Rantaan ja takaliikin löysäys.

Olin vesillä 3-4 tuntia pyöritellen purjetta ja tehden kaikenlaisia oldschool -temppuja (ei kantillaan ajoja). Hiki valui ja lautakin alkoi tuntumaan tutulta. Totesin kylläkin, etten välttämättä alkaisi opettamaan ketään ko.laudalla. Vaikka laudassa oli pikku köli ja 39 cm peräevä, se tuntui yllättävän kiikkerältä 90 cm leveydestä huolimatta. Kyllä vaan Starboardin aloittelijalaudat on tehty enemmän käyttäjäystävällisimmäksi.

Tänään sitten vihdoinkin olisi ollut tarjolla myös katamaraanireissuja merelle...mutta kun ei enää kerennyt, niin ei voinut mitään. Harmi...

Matkatavaroiden pakkausten jälkeen klo 19 nouto hotellilta ja pikkubussilla lentokentälle. Kuuden tunnin lento Arabiemiraatteihin, miehistön vaihto ja koneen siivous ja uudet kuusi tuntia Tukholmaan, jossa myös miehistön vaihto ja tunti Helsinkiin.

Mauritiuksesta jäi sekavat tunteet. Lämmin maa, ehkä lämpimin paikka, missä olen ikinä käynyt, mutta jostain syystä maa ei iskenyt minuun sillä tavoin kuin esimerkiksi Thaimaa... Paljon köyhyyttä ja rikkautta rinta rinnan. Kallis paikka. Ei niin turvallista liikkumista hotellin ulkopuolella ja agressiivista kaupustelua ja pöllyssä olevia paikallisia ihmisiä kaupungeissa, kylissä ja rannoilla. Varmaan hienot surffausmahdollisuudet, jos olisi omat kamat mukana ja auto tai sitten hotelli meren rannalta hyvän surffimestan edestä. Suosittelen ja en suosittele paikkaa. Grand Baystä jäi hyvä maku viimeisinä päivinä.

Mutta...matkustaminen ja uusiin paikkoihin tutustuminen kannattaa aina!!! :-)

2 kommenttia:

  1. Rupeaako Dani ajamaan Technolla?

    VastaaPoista
  2. Hei Haqulinen!

    Näillä näkymin ei ala. Hän jatkaa Formulalla alustavien suunnitelmien mukaan. Jos hankin Bic Tecnon jossain vaiheessa meidän perheeseen, se tulee meidän nuorimmalle eli Benjaminille, joka täyttää tänä vuonna 11 vuotta.

    VastaaPoista