tiistai 17. maaliskuuta 2009

Tiistai 17.03.2009

Salitreenipäivä. Ohjattu Body-treeni. Paljon toistoja ja väliin sykkeen nostatuksia. Olen erittäin tyytyväinen lihaskuntoon ja sykkeen nostatuksissa jaksamiseen. Voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään. Paino näyttää olevan 78-79 kg. Rhodoksen reissulla vesillä saan pudotettua painon taas sinne 75-76 kiloon eli "Raceboard-painoihin".

Daniel oli saanut jonkun flunssan ja makaa kuumeessa kotona. Sillä on jokin flunssa yrittänyt päästä läpi useamman viikon aiheuttaen yhden päivän kuumejaksoja ja tukkoisuutta, mutta varmaan hyvä yleiskunto on auttanut pysymään terveenä ja nyt, kun ei ole kisoja tiedossa poika heitti "vapaalle" puolustusjärjestelmän ja pöpö pääsi iskemään. Antaa kuumeen tappaa taudin pois.

Bic Tecno puolella tapahtuu paljon...enkä vielä osaa sanoa, mihin lähdetään mukaan. Kaiken A ja O on kuitenkin Danilla Formula ja Slalom ja muut tulevat sivussa järkevässä suhteessa. Kaikista järkevintä olisi keskittyä vain yhteen lautaluokkaan ja yhteen lautaan. Sinuiksi lautasi kanssa pääsee vain oppimalla lauta täysin kaikissa olosuhteissa.

Varkauden kisan jälkeen on ollut aika väsy olo. Saas nähdä vieläkö sitä nousee tänä talvena kelkan päälle. Danin kelkka meni Riinalle, Ianin ja Mariannen tytölle.

5 kommenttia:

 1. Valottakaas vähän mitä bic tecno-luokassa tapahtuu? Ovatko nuoret purjehtijat vaihtamassa lajia? Miten suurista osanottajamääristä puhutaan? Millainen bic tecno on muuten verrattuna esim formulaan?

  nimimerkki tietämätön

  VastaaPoista
 2. Bic Tecno on valittu (tai valitaan) juniorilautaluokaksi Suomeen. Kansainvälisesti puhutaan alle 17 vuotiasta. Nuorille jollapurjehtijoille annetaan mahdollisuus siirtyä purjelautoihin (kyseessähän on Nuorten olympialautaluokka/Singapore 2010 --> Euroopalle annettu vain 4 paikkaa kisoihin). Jos olen ymmärtänyt oikein, niin jollapurjehtijoiden kunto on todettu kuntotesteissä surkeaksi ja purjelautailu on taas todettu fyysisesti kehittäväksi lajiksi. Joten jollapurjehtijoille otetaan myös fyysiseksi treeniksi purjelautailu. Purjehtijaliittohan ei näe mitään muuta luokkaa "järkeväksi" kuin luokan, joka johtaa olympialaisiin.

  Ensi viikolla on Suomen purjehtijaliitossa tapaaminen, jonne tulee heiltä valmennuskordinaattori, nuorten olympiavalmentaja...ja Suomen Purjelautaliitosta puheenjohtaja Heikki Ruuhimäki ja minä (??!!). Ovat kiinnostuneita saamaan Danista Bic Tecnon "keulakuvaksi" jo osaavana juniori surffaajana. Kaiken pohjalla on kuitenkin sopimukset Rautio Sportsin ja Starboardin kanssa, joten kahden tai kolmen lautaluokan välillä tapahtuva taiteilu kannattaa miettiä tarkkaan, onko se järkevää vai ei. Daniel tähtää pidemmälle kuin 2010 Singaporen nuorten olympialaisiin, jotka ovat aivan täysin mystisen pienet mahdollisuudet neljine Eurooppapaikkoineen. Lontoon olympialaisten jälkeen ei välttämättä enää ole kaikkien rakastama RS:X olympialautaluokkana!

  Raceboard luokan rankingien yhteyteen pyritään saamaan Bic Tecno -luokka yhtenä luokkana junioreille tai sitten voidaan perustaa Hybridilautaluokka, jos yhteensä 5 lautaa ilmoittautuu kisoihin... Katsotaan, mitä kokouksessa suunnitellaan ja päätetään (!?). Tämän kuun lopulla on Suomen purjelautaliiton kokous, jossa myös päätetään Bic Tecnon ottamisesta yhdeksi lautaluokaksi kisoihin.

  Lauta on varmaan aloitteleville junnuille hyvä vaihtoehto, mutta niinkuin jo aikaisemmin olen sanonut, Daniel on kasvanut taidoissaan ko.laudan ohi. Formulaan verrattuna lauta on alkeellisempi ja hitaampi. Mutta niinkuin sanoin, helpompi junnuille Formulaan verrattuna.

  Minusta tuntuu kaiken lisäksi, että on paljon asioita, joita minä en tiedä, mitä tapahtuu Bic Tecno rintamalla...jotkut muut tietävät ja ovat jostain syystä hiljaa...

  Bic Tecno on kallis lauta aloittelijalaudaksi -niinkuin myös RS:X...ymmärtääkseni yli 2 tonnia. Katsotaan mihin hinta päätyy loppujen lopuksi. Purjehtijoillehan se on pieni summa rahaa lastensa fyysisen kunnon parantamiseksi.

  Hyvä asia kaiken kaikkiaan junioreille, mutta suunnitelma puuttuu kokonaan...toistaiseksi!

  VastaaPoista
 3. Danihan on sen verran taitava jo, että käy tecnolla ajamassa voitot muina töinään ja kait ne keulakuvalle antavat kamatkin

  VastaaPoista
 4. "Jos olen ymmärtänyt oikein, niin jollapurjehtijoiden kunto on todettu kuntotesteissä surkeaksi ja purjelautailu on taas todettu fyysisesti kehittäväksi lajiksi. Joten jollapurjehtijoille otetaan myös fyysiseksi treeniksi purjelautailu."

  No onpas taas spl keksiny tavan saada kuntoa kohenemaan. Tuo rapakunto on totta, mutta johtunee pitkälti siitä että testattava joukko on kovin laaja. Huipuilla kondis on hyvä, mutta kärki on kapea. kyllä se pitää junnuista itsestään lähteä se halu treenata fysiikka kuntoon, onhan se kaikista helpoin osa-alue koko lajissa. Ei se parane sillä että otetaan purjelauta "kuntoiluvälineeksi"..
  Mielenkiintoista on kuulla mitä SPL teille ehdottaa, mielestäni teillä on Danin kanssa fixut suunnitelmat, silloin kun puhuin Singaporen kisoista, niin en tiennyt tuota paikkamäärää kisoihin.

  "Lontoon olympialaisten jälkeen ei välttämättä enää ole kaikkien rakastama RS:X olympialautaluokkana!"

  Pidetään peukkuja FOD:in puolesta!

  VastaaPoista
 5. Simo: Ei se siitä ole kiinni...eiköhän se järjestyisi, pitää vaan harkita tarkkaan, mitä lähtee tekemään. Dani on päässyt "hyvän makuun" ja vaikea siirtää mielihaluja hitaampaan lautaan. Voisinhan minä sanoa, että "Poika-sinä ajat kaksi seuraavaa vuotta Bic Tecnoa ja sen jälkeen siirryt RS:X:ään." Mutta sitä minä en tee! Se halu pitää tulla pojan sisältä! Hänellä on paljon aikaa vielä surffata...hmm...hän on 14 vuotta...minä 43 vuotta...ja vedän vieläkin täysiä...joten kaikki on mahdollista...vaikka mihin! =) Kun poika täyttää 16 vuotta, hänellä on fysiikka kuin aikuisella eli mahdollisuudet päihittää täysikasvuisia. Sama pätee varmaan miltein kaikissa lajeissa.

  Henkka: Näin minulle on kerrottu... Joo-pidetään peukkuja. Jos minun mielipidettä tai haluja kysyttäisiin olympialaudaksi, sanoisin Raceboard ja joku kehittynyt uusi Raceboard lauta. Mutta se on vain minun mielipiteeni. FOD on nykyaikaa!

  VastaaPoista