perjantai 6. maaliskuuta 2009

Perjantai 06.03.2009


Harjoituslähtö. Kuva Henrik Bryk.

Kelkkailupäivä Melstenissä. Terrieri ja Pekka olivat eilen aura-autolla ajaneet lumet pois jäältä isolta alueelta, jossa pystyimme treenaamaan slalomia. Paikalla olivat Terrieri, Mari, Ian, Pekka, Dani ja Ian.

Tuulta ihan kivasti. Minä otin 7,5 m2 ja Dani 5,6 m2. Kun pääsimme rata-alueelle, porukka oli samantien järkkäämässä slalomlähtöä. Pari kierrosta kerkisimme treenata ja suoraan lähtölinjalle. Tuntuipa hölmöltä siis AIVAN kylmiltään alkaa ajaa kisaa. No-ajoin yhden lähdön ja totesin, ettei ole mitään järkeä lähteä riuhtomaan ilman treenausta kisaa. Annoin muiden kisata ja vetelin hiukan muita alempana omaa slalomia. Kuva Henrik Bryk.

Styyrpuurin jiipit onnistuivat hyvin, mutta paapuurilla oli ongelmia käännöksen jälkeen purjeen toiselta puolelta tulevan tuulen takia. Tuuli tuli purjeen väärältä puolelta ikävästi. Hieroin ja hieroin käännöstä. Välillä onnistui hyvin ja välillä meni pieleen. Pyysin Dania katsomaan ja arvioimaan käännöstäni. Dani kertoi, että minulla oli liikaa vetoa takakädellä liian pitkään. Toinen juttu, mitä hän kehoitti minua tekemään, oli jiipissä katsoa suoraan uuteen kulkusuuntaan, ei purjetta, ei puomia vaan uuteen suuntaan. Voi hitto, niinhän freestyletemppujakin tehdään, katse uuteen suuntaan, sinne minne halutaan laudan kääntyvän tai hyppäävän. Jiipit lähtivät sujumaan. Purje kylläkin oli liian iso ja pussikas, joka aiheutti ongelmia. Ajoimme Danin kanssa klo 19 asti vaikka oli pimeää. Kuu ja Melstenin valot valaisivat rataa. Siistii... Kuva Henrik Bryk.


Huomenna aamulla aikaisin jäälle uudestaan. Henrik Bryk oli alkuvaiheessa ottamassa kuvia. Pistän linkin Henkan blogiin, kun kuvat ilmestyvät sinne. Hyviä kuvia olivat..

Dani muuten veti siistejä 360 asteisia käännöksiä. Sain kuvattua yhden videollekin...katsotaan saanko siirrettyä tänne sen...

2 kommenttia:

 1. Tänään minulla oli sun eilinen ongelma, jonka ohitin kiertämällä jiipissä maston etukautta ympäri. Tänään ja eilen rata oli vähän vinossa ja rannanpuoleiselle poijulle tultiin hieman alatuuleen ja kovenpaa kuin toiselle poijulle. Minulla purjeen kääntäminen myöhästyi jatkuvasti.

  Huomiseen,

  Mari

  VastaaPoista
 2. Jep! Se vaan on niin, että meillä kaikilla on päiviä, milloin ei vaan meinaa jokin juttu onnistua, kun taas seuraavana päivänä meneekin sama juttu ihan putkeen...

  Hyvä päivä oli!!! ...ja huomenna jatketaan!!!

  Juha

  VastaaPoista