lauantai 14. maaliskuuta 2009

Warkaus On Ice SM

Warkaus On Ice

Kuva H.Bryk
Purjekelkkailun SM:ien ensimmäinen päivä takana Varkaudessa. Kisaajia oli vajaa 15 kpl. Odotimme kilpailijoita enemmänkin, mutta sekä pohjoisesta että etelästä jätti tulematta aktiivisia kelkkailijoita. Kisapaikalle päästiin jäätietä pitkin. Autot jätettiin jäälle kisapaikan viereen. Perjantaina kisan sponsori KoukkuKoponen oli aurannut slalomia varten kahdeksikon, joka oli 4-6 metriin leveä käytävä ja molemmissa päissä oli kahdeksikon silmukoissa lunta reilusti. Jään pinta oli tosi surkeassa kunnossa, eikä harjoituksissa päässyt nousemaan toisesta silmukasta toiselle, koska tuulen suunta oli liian vastainen ja heikko. Slalom käytävä oli kaiken lisäksi liian kapea, jossa ei ohitukset onnistuisi. Aurauskalusto oli tänään muualla, joten kilpailijatoimin jouduimme lapioilla ja kolalla levittämään käytäviä ja tekemään radasta ajettavamman.
Jäätie

Siirsimme alkuun slalomlähtöjä tunnilla. Slalomiin ilmoittautui 7 kisaajaa. Tuuli nousi ja saimme lähdöt aikaiseksi. Alkuun 2 alkuerää; ensimmäisessä erässä 4 kisaajaa, joista 2 parasta pääsi A-heatiin taistelemaan sijoista 1-4 ja toisessa erässä 3 kisaajaa, josta 2 parasta myös pääsi A-heatiin. Loput taistelivat ensimmäisessä varsinaisessa 1. lähdössä sijoituksista 5-7. Lähdöissä A-heatissa huonoin tippui aina seuraavaksi B-heatiin ja B-heatin paras nousi A-heatiin. Aika simppeli systeemi.

Kuva H.Bryk

Heti ensimmäisessä alkuerissä kolaroin Mariannen kanssa seurauksella, että Ian meni meidän ohitse. Terrieri voitti helposti, Ian toinen, minä 3. ja Mari 4.. Mari tippui siis B-heatiin. Dani aloitti myös varsinaisen kisan B-heatissä. Ajoimme 8 lähtöä, joissa oli tiukkaa A-heatissä Terrierin, Ianin ja minun kesken. Mari oli yllättävän vaisu...hän vaelteli A-ja B-heatin väliä koko ajan. Daniel nousi kaksi kertaa A-heatiin ja taas seuraavassa lähdössä tippui 4.maaliintulleena B-heatiin. Terrieri voitti 3 ensimmäistä lähtöä, Ian oli näissä 2. ja minä 3.. Sitten alkoikin tasaantua. Ian alkoi myös napsimaan lähtövoittoja ja minä pääsin 4 kertaa 2.sijalle. 4 muuta lähtöä olin kolmantena. Eli 4 kpl 2. sijoja ja 4 kpl 3.sijoja. Danielin sijoitukset olivat 4-8 välillä ja lopputuloksissa 1.päivän jälkeen 5. Mari 4., AriMan 6. ja Henkka 7. Henkka ajeli ensimmäiset lähdöt omalla lumenkerääjä kelkalla, mutta sai Rautiolta lainaan Pro Hibernan, jolla hän pääsi peräti A-heatiinkin kisaamaan. Henkan ajot paranivat huomattavasti Hibernalla...saas nähdä meneekö kelkka vaihtoon...mies kyllä alkoi suunnittelemaan oman Hibernan rakentamista..

Kuva H.Bryk

Olimme tosi tyytyväisiä tuulen noustua kisaan. Tiukkaa skabaa ja ohituksiakin nähtiin vaikkakin käytävät olivat kapeita. Ohitin Terrierin ja Ianin herkullisesti pari kertaa...maalisuoralla ja jiipeissä. Mitään pahoja kolareita ei ollut vaikka ajoimmekin aivan kiinni toisissamme.

Rata-ajajat suksikelkkoineen joutuivat odottamaan monta tuntia kisan alkamista. Ratakisan alkaessa Ravander tarjosi toista kelkkaansa Mariannelle sillä seurauksella, että Mari ensi kertalaisena kahden lähdön jälkeen johtaa kisaa samoilla pisteillä Ravan kanssa, mutta viimeisen lähdön voittajana Marianne johtaa ennen viimeistä päivää. Dani lähti myös mukaan viimeiseen lähtöön Kalen kelkalla ja oli 3.kisassa!!!! Uskomaton suoritus. Dani voitti Terrierin!!! Minä kokeilin myös Kalen toisella kelkalla pääsemättä sillä minnekään. Kelkka vajosi syvälle lumeen ja keräsi kaiken lumen päälleen. Lumen alla oli kaiken lisäksi vettä, joka kasteli kengät täysin. Lits läts... Keskeytin lähdön...

Huomenna lisää...olemme saamassa aurauskaluston aamulla...

2 kommenttia:

 1. hei, kyllä se oli Mr. team manager joka antoi oman paremmin luistavan kelkkansa tiimiläisen käyttöön. Marianne ajoi kyllä todella hienosti. Keli suosi tänään kevyitä ajajia.

  VastaaPoista
 2. Onnea hienosta tsempistä slalomkisassa.

  Lähdöllä oli harmillisen suuri merkitys lyhyellä ja kapealla radalla. Nopein juoksija otti keulapaikan ja maaliin ajettiin useimmissa 1. fleetin lähdöissä ensimmäisen kaarteen mukaisessa järjestyksessä. Kärkikolmikon ohittaminen huonojen lähtöjen jälkeen oli minulle mahdotonta ja kun kukaan ei mokaillut kuvio oli selvä, pudotus 2.fleettiin, 2. fleetin voitto jne...

  Jarnon kelkka kulki lumella hienosti. Kiitos lainasta! Vaikka kevätaurinkoinen merenjää kovin houkuttelisi ja sen vähäisenkin jäljelle jäävän vapaa-ajan voisi kuluttaa jäällä, saa oman suksikelkan rakentaminen jäädä ainakin toistaiseksi.
  Mari

  VastaaPoista