maanantai 4. toukokuuta 2009

RHODOS 2.raportti

Maanantai 4.5.2009 - sateista! =( ...eikä tuulta!

Tämä saderintama oli tiedossa paikallisilla jo pari päivää sitten, mutta se pitäisi väistyä tämän päivän aikana ja huomenna pitäisikin jo paistaa aurinko ja tuulla slalom treeneihin sopivalla voimakkuudella.

Yksi päivä olikin tuossa välissä aivan täysin pläkää. Se päivä menikin hyödyllisesti välinehuollossa kaikilla. Yhdessä rikailtiin ja venyteltiin uusia purjeita oikeisiin mittoihin. Kahtena iltana ollaan porukalla käyty katsomassa paikallisessa Suomi Baarissa Suomen lätkämatsia.

Eilen sunnuntaina tuuli oli heikkoa maatuulta aluksi, mutta se kääntyi rannan suuntaiseksi vähitellen. Rannan tuntumassa oli puuskaa ja jotkut meidän surffaajista ottivat hyvän näköisiä plaanisiivuja. Daniel lähti uudella FOD-purje 9,5:llä vesille. Viime vuonna hänen isoin purje oli 8,5, joten pientä jännitystä oli kuinka pojan käy. Riki näytti jättimäiseltä 43 kiloisen pojan kannattelemana. Ensimmäinen puuska ja nättiin plaaniin alaliikki kiinni laudan kannessa - ei mitään ongelmia!!! Jiipit sujuivat rauhallisesti ja varmasti. Markus sai kuvattua päivän aikana hyviä otoksia surffaajistamme. Pitää odottaa, milloin Markus saa muokattua hienot kuvat julkaistavaksi.


Itse lähdin Kalen kanssa Raceboardeillamme vesille treenaa. Kalella Mistralin Panam ja sama riki kuin minulla eli Starboardin 9,5 RB-riki. Ajoimme ylös lähelle Rhodoksen kaupunkia kryssien. Tuulta oli siellä 4-7 m/s ja meidän rannan tuntumassa 0-4 m/s. 70-kiloinen Kale pääsi kryssilenkkeihin paljon ennen minua ja sen kyllä huomasi vauhdissakin. Jäin kryssillä aika paljon rajakelillä - hän ajoi lenkeissä ja minä jouduin väkisin vääntämään kölitappikanttausta. Alaspäin ajettaessa pumppasin ja laskettelin aaltoalamäkeä. Opetin Kalelle oikeata pumpputekniikka ja asioita, joihin hänen pitää kiinnittää huomiota alaspäin ajettaessa ja kyllähän se lähti sujumaan Kalella...huolestuttavan hyvin ;-).

Kaiken kaikkiaan EN ole tyytyväinen omaan ajamiseeni tällä hetkellä. Fysiikka on kunnossa, mutta sama juttu kuin viime vuonna palaset eivät ole paikallaan palapelissä...muutama palanen on hukassa... Kaikki välineet ovat eri kuin viime vuonna. Puomissa on 50 cm liikaa pituutta puomin sisällä -->liikaa painoa. Mastonjalassa on 30 cm liikaa pituutta --->liikaa painoa. Köli ei pysy ajossa paikoillaan vaan elää omaa elämäänsä ylös alas. Omaa painoa pitää tiputtaa muutaman kilo ennen kisakauden alkua. Evän kanssa on myös sumplimista, mitä milläkin kelillä...eli aika kaukana EM-kisakuntotavoitteesta. Kisat ovat kesäkuun alussa Latviassa.

1 kommentti:

  1. tuntuu olevan hieman hankaluuksia... uudet (sopivat) välineet on onneksi laivassa kohti suomea. Toivotaan että ne ehtii EM kisoihin.

    VastaaPoista