torstai 21. toukokuuta 2009

Torstai 21.5.2009

Hyvinkään Surffaajien kauden avajaiset, talkoot ja torstaikisat.

Kaksi lähtöä tosi heikossa tuulessa (0-3 m/s). Uusia Tushinghamin 9,5 m2 Raceboardin purjeita oli useita. Hellmannin Timi voitti molemmat lähdöt vanhalla Fanaticin Catilla ja tällä uudella Tussarilla. Timin kevyestä painosta (64 kg) on tosi paljon hyötyä juuri näin heikoilla keleillä - hän sai erityisesti krysseillä laudan kantilleen ja ajoi kryssilenkeissä. Itse jouduin ajamaan kölitappikanttauksella tai sitten jalat voimakkaasti laudan suojan puolella, jotta laudan saisi edes vähäsen kantilleen.

Ensimmäisessä lähdössä kokeilin Anders Smedsin suosittelemaan kevyen tuulen rikausta - alaremmi tosi tiukalle, jotta pussia saisi enemmän ja takaliikin ylintä narureikää käyttäen, jotta purjeesta tulisi enemmän pussikkaampi. Nyt oli enemmän vertailukohtia verrattuna Rhodoksen treeneihin. Tuntui siltä kuin lauta ei kryssillä kulkisi tarpeeksi hyvin, mutta lenssillä taas liikkui muita kovempaan. Olin lähdön 4. Timin, Mikon ja Sepon jälkeen. Olin Seposta neljän laudan mitan verran päässä maaliin tultaessa.

Toiseen lähtöön vaihdoin rikaustani. Alaremmi auki ja alin reikä takaliikissä. Nyt kulki paremmin. Johdin lähtöä aika pitkän pätkän. Kryssillä Timi meni ohi ja ison saaren kohdalla yksi kääntömerkki oli kadonnut kokonaan, joten kiersimme toisen merkin, jonka ohitettuamme tuli karikko vastaan. Evä kolisi ja jouduin kävelemään karikon ylitse. Seppo otti kiinni ja Timi karkasi. Loppu olikin sitten tiukkaa Sepon kanssa. Maalissa yhtä aikaa, mutta Seppo ehkä vajaa laudan mitan ennen minua. Sanoin Sepolle, ettei hänen kanssaan ole ikinä helppoa, aina sama juttu...alusta loppuun kauheaa vääntämistä ja pumppaamista maalilinjalle saakka..."vaimonkin kanssa on helpompaa"...heh...tästäkin tulee korville...Se oli zzoukki!!! Mutta sellaista treenin pitää olla - tiukkaa harjoitusta!!!

2 kommenttia:

 1. Harmi kun lähdöt tuli niin myöhään, Lynyrdit odotti, lähin sinne.

  Kiva kuulla, että HySurfin säädöilläkin vielä pärjää vaikka saittekin etumatkaa Rodoksen leirillä.

  Hessu FIN-808

  VastaaPoista
 2. Hei!

  Jos tämän HySurf porukan saisi yhtäaikaa jonnekin Rhodeksen tapaiselle SurfCampille, saisimme aikaan paljon!!! Yksin tai kaksin treenaamisesta ei saa niin paljon irti kuin isommalla porukalla. Ensi keväänä koko jengi Rhodos Camp 2010:lle.

  VastaaPoista