perjantai 8. toukokuuta 2009

RHODOS 6.raportti


Onnellinen nuori surffari. Kuva Markus Huhtinen.

Torstai olikin sitten aivan upea päivä. Dani aloitti rikisulkeiset aamulla...ensin 9,5:ta ja formulaa --> vesille--> liian iso--> 5,6 ja 111 Futura-->sopiva. Minä jatkoin..7,5:n rikaus, joka oli aivan täysin uusi Severnen Overdrive. Rikaukseen menikin aikaa varmaan toista tuntia, koska puomikin oli aivan uusi ja pikalukon kanssa meinasi olla ongelmia. Vihdoin ja viimein sain kaikki valmiiksi ja monet olivat olleet vesillä varmaan jo pari tuntia. Kello olikin jo niin paljon, että haimme syömistä viereisen hotellin seisovasta pöydästä...7 euroa yksi lautasellinen, joka jaettiin Danin kanssa surffikeskuksella. Aikamoinen keko safkaa, jolla jaksoi iltaan saakka.

Safkan jälkeen tuuli oli koventunut varmaan 8-11 m/s. Jengi ajoi slalomia ja formulaa. Ajettiin myös formula harjoituslähtöjä. Parhaimmillaan 10 formulistia veti rannan suuntaisesti ylös vastatuuleen kuin taisteluhävittäjät ja tykittivät kovaa vauhtia alas alapoijulle. Paikallisen surffivuokraamon pitäjät ovat laittaneet meille poijut treenejä varten.

Itse ajoin pelkästään slalomia. 111 litrainen Starboardin Futura tuntui hyvältä uudelta tuttavuudelta. Ei spinnannut oikeastaan ollenkaan ja oli nopea. Jiipeissä on vielä harjoiteltavaa. Jiippaan väkisin kuin isompaa lautaa. Jani Paju antoi hyviä ohjeita jiippaamiseen, joita meninkin sitten harjoittelemaan. Onneksi tässä on vielä viikko aikaa treenata myös slalomia ennen Hangon kisoja. Vauhdissa ei todellakaan ole mitään valittamista, mutta jiipeissä vauhti tippuu...jalkatyöskentelyyn pitää kiinnittää enemmän huomiota. Jalan vaihto aikaisemmin eteen samalla, kun purje kääntyy uuteen suuntaan ja kovempi runttaus jiippiin lähdettäessä...ja kyykkypaska-asentoa enemmän - ei pystyssä. Pitääkin tässä lisätä joku päivä Pajun jiippi kuva - hurjan näköistä menoa!!!

Dani ajoikin loppupäivän 93 litraisella Futuralla ja oli tyytyväinen vauhtiin. Jiipeissä hänellä on sama ongelma...vauhdin tippuminen.

Olimme iltapäivä5een asti vesillä, jonka jälkeen safkalle ja illalla porukalla taas katselimme kuvia koneelta ja analysoimme toistemme ajamista ja mitä pitäisi tehdä paremmin jne... Parhaimmillaan meitä oli yli 10 henkeä palaveeraamassa asioita. Näin se homma etenee...Hyvää tiedon jakamista.

Nyt on perjantai aamu ja tuulta taas noin 5 m/s ja odotettavissa tuulen kovenemista tuonne vähän yli 10iin saakka. Tänään tiedossa harjoituslähtöjä, jonne Dani lähtee formulalla ja 8,5:lla ja minä Raceboardilla. Ai niin...ja AURINKO PAISTAA JA ON LÄMMIN!!!

Uusia kuvia en ole saanut vielä Markukselta, mutta varmaan lähipäivinä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti