tiistai 12. toukokuuta 2009

RHODOS 11.raportti


Dani ja Formula ja 9,5 FOD-riki

Phantom ja Formula treenipäivä taas takana.

Anders Smeds kävi korkkaamassa jo aamulla aikaisin klo 9 jälkeen aamun parhaimmat kelit. Klo 10 loppui tuuli ja alkoi kamojen virittelyt ja kalustohuolto. Puolen päivän aikaan lähdin yksin Phantomilla ajamaan rataa. Kiersin yhden kierroksen, jonka jälkeen aloitin vastatuulikäännösharjoitukset. Vendat onnistuu paljon paremmin kuin vajaa 2 viikkoa sitten. Ihan jees. Jiippitreeniä myös. Phantomilla ja 9,5 RB välineillä on hankala treenata samalla tavalla kuin aikoinaan Mistralilla. Tarkoitan freestyleä. Silloin oppi tuntemaan välineet läpikotaisin läpi - tiesi tarkalleen, kuinka kamat toimivat, kun niiden kanssa leikitteli.

Kale saapui vesille. Otimme rataharjoituksia - tuuli oli heikkoa 3-4 m/s. Kale löylytti minua joka lähdössä. Keli oli juuri sellainen, että hän sai laudan kantilleen ja minä jouduin taas väkisin vääntämään kölitapista. Otimme useamman kierroksen ja joka kierroksen jälkeen säädin jotain joko laudassa tai rikissä. Yhtään lähtöä en ottanut kotiin, mutta ei se mitään, koska tiedän syyt, mistä huono vauhti johtui...

Dani teki miehen työn ajamalla koko päivän formulalla ja 9,5:llä, vaikkakin keli nousi minun lopetettuani ajamisen noin 7 m/s:een. Näytti hyvältä pojan ajaminen. Hän sai testata Oksan eri eviä ja poika päätyi Hurrigane Finsin evään. Sanoi sitä parhaimmaksi.

4 kommenttia:

 1. Moi Blini ja Dani

  Olen iltaisin seurannut teidän rodoksen treenileirin edesottamuksia ja kuvista ja kertomuksista päätellen Danin ajo on kehittynyt huikeasti, hieno homma! Oletteko harkinneet Danin kanssa ajaa kansainvälisiä kisoja , joissa olisi Danin ikäisiä kisailijoita? Tietääkseni Viron puolella on melko aktiivista kisatoimintaa myös junioreilla.

  T: Marko Fin-84

  VastaaPoista
 2. Moi Marko

  Joo - kyllä se on kehittynyt paljon, mutta kyllä se vaan on niin, että niin kauan, kun poika ajaa alle 10 m2 räteillä, ei voida odottaa formulalla pärjäämistä aikuisia vastaan. Junnujen formulakisat ovat harkinnassa. Ainakin Baltic Cupin osakilpailu Eestissä. Harmi, ettei Suomessa ole muita samanikäisiä formulisteja kuin Dani. Masentavaa ajaa aikuisia vastaan ja ottaa turpaan vaikka kuinka hyvin vetäisi.

  Virossa ainakin on aktiivista Bic Techno jengiä, jos olen ymmärtänyt oikein.

  Dani on saanut aivan korvaamattoman hyvää tietoa ja opetusta täällä kavereilta. Sellaista, mitä minä en olisi hänelle osannut antaa. Formula on kuitenkin minulle myös paljon opettelua vaativa luokka. Tänä vuonna taitaa jäädä aika vähiin formulalla treenaaminen mulla. On niin paljon reiskakisoja...

  VastaaPoista
 3. Mie voin ajaa Danin kanssa, jos blondi naisseura kiinnostaa =)

  Tänään Melsussa klo 18 jälkeen ok keli, 11m2 veti kun ois jaksanu pumpata, mutta ketään muita ei ollut vesillä????

  Huomenna ja to lisää

  VastaaPoista
 4. Dani oli tänään keskiviikkona kaverinsa kanssa Sääksissä kikkailemassa Evon kanssa muutaman tunnin. Huomenna onkin Hyvinkään Surffaajien kauden avajaispäivä Sääksissä. Pitäis kyllä tulla Melsteeniinkin ennen viikonlopun kisoja. Ensi viikolla mä olen duunimatkalla ke-su. Vien etukäteen Danin kamoja Melstenin konttiin, jotta hän pääsee oma-aloitteisesti vesille.

  VastaaPoista