lauantai 9. toukokuuta 2009

RHODOS 8.raportti

Reissun paras päivä!!!

Aamusta pitkälle iltapäivään treenattiin rataa. Tuuli oli koko päivän 4-9 m/s. Alkuun treenasin Kalen kanssa raceboardeilla. Vaihdeltiin eviä ristiin rastiin. Kale on kyllä hyvässä vedossa kevyellä kelillä. Hän leikitteli kryssillä, kun minä yritin saada väännettyä lautaa kantilleen väkisin. Alaspäin tultaessa tilanne kylläkin tasoittui. Seuraaviin lähtöihin tuuli nousi ja myös evän vaihdon seurauksesta kryssivauhti tasoittui. RSX:n 60 cm evä on ihan ok aivan kevyellä kelillä, mutta noin 5-6 m/s tuulessa lautaan ei saa enää mitään kontrollia. Viime vuotinen Phantomin mukana tullut ensimmäinen 48 cm Draken slalom evä pelaa hyvin erityisesti alaspäin tultaessa - kapean profiilin ansiosta vauhti on hyvä, mutta kevyessä tuulessa se ei nostata lautaa kryssillä. Kalen 54/56 cm evä (merkkiä en muista)on taas hemmetin hyvä sekä ylös että alaspäin mentäessä. Ehkä kuitenkin kelin kovetessa alaspäin tultaessa se jarruttaa liikaa... Phantomin järjestyksessään 2.evä 48 cm (Deboichet ja Draken yhdistelmä) toimikin tosi hyvin. Se on sen verran jäykkä, että kryssit menee sillä tosi suuntavakaasti, eikä alaspäin tulokaan tunnu pahalta eikä hitaalta. No-huomenna jatkuu eväharjoitukset Raceboardissa. Tänään tuli lähtöjä varmaan kymmenkunta - Kalen kanssa ensin ja sitten Formulaporukan kanssa.

Formulajengi veti kuuden hengen porukalla hyviä rataharjoituksia. Itse lähdin mukaan vaikkakin tiesin, ettei vauhtini riitä formulalaudoille. Nousukulma on vähän parempi kuin formuloilla, mutta lautojen välinen vauhtiero on aikamoinen. Yhdessä lähdössä toimin porttilähdön tekijänä formuloille - starttasin toiselta lähtöpoijulta kryssien ja formulat lähtivät toisella halssilla heti, kun ohitin heidän edestä. Oksan vauhti on parantunut formulalla tosi paljon. Hän ajoi samoissa Pajun, Antin, Andersin kanssa. Oksan kylkikin antaa taas periksi surffata vaikkakin aika mustana se kylki on.

Dani treenasi varmaan kaikista eniten tänään koko porukasta. Hän ajoi formulalla ja 8,5:llä. Anders ja Oksa ajoivat paljon hänen kanssaan ja antoivat koko ajan neuvoja. Epäilen, että poika on saanut tänään enemmän tietoa formula-ajamisesta kuin koko surffiuransa aikana yhteensä. Neuvojina rannalla vielä toimivat Antti ja Paju. Dani sai viimeiseen lähtöön kokeiltavaksi taaksepäin suuntautuvan Deboichetin evän. Hallittavuus parani huomattavasti ja myös nousukulma. Mietittiin porukalla tänään, mistä johtuu se, että Danin nousukulma on huonompi kuin muiden...vaikkakin ajoasento on hyvä eikä pitäisi olla mitään ongelmia. Päädyimme siihen lopputulokseen, että Danin pieni koko (43 kiloa) aiheuttaa sen, että hän ei voi ensinnäkään ajaa yhtä isolla purjeella kuin aikuiset, joka taas aiheuttaa sen, ettei lautaan kohdistuvaa nostavaa voimaa tule yhtä paljon kuin isoilla purjeilla. Tämä vuosi vielä kasvetaan ja treenataan kovaa ja kun hän pystyy ajamaan noin 10-11 m2 purjeella alkaa tilanne tasaantumaan.

Jälkipeliä on kuultavissa hotellimme yläterassilla ja Oksa pitää puhetta ;-) (kello 22). Nyt nukkumaan...

3 kommenttia:

 1. Hieno kuulla että olette edistyneet!

  No Wind Team ekat torstaikisat oli, itse en päässyt mukaan. Mutta huomenna alkaa RB-ajot 9,5m2 nenäliinalla: http://hysurf.fi/j/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=58

  Hessu FIN-808

  VastaaPoista
 2. Mukavia raportteja, on kiva kuulla edesottamuksistanne. Meillekin on kertynyt harjoitusta mukavasti. Viime päivät ovat olleet tuulisia slalom päiviä. Aikaa minulla on yleensä vain 2 tuntia vesillä, Riinan harkkojen aikaan, mutta riittää hyvin. Eilinen kova keli ja repivä tuuli (10 -14 m/s) vei voimat tässä ajassa. En muistanut, että 5,6 m2 purje täytyy kiskoa 3 cm suositusta tiukemmalle, joten purje ei ollut leppoisimmillaan. Nopeastihan sen olisi tiukannut, valitsin kuitenkin voimaharjoituksen.

  Saan 10 m2 maston ensi viikolla ja pääsen sitä testaamaan. Kale laski jo kerran sen spacereiden määrät. Muistelisin, että oli 2,2,6,0 ylhäältä. Viitsitkö kysäistä menikö oikein?

  Mukavaa loppureissua teille. Hangossa nähdään. Huhujen mukaan Hankoon on tulossa paljon poppoota. Toivotaan hyvia tuulia ja vähän lämpöjäkin.

  Mari

  VastaaPoista
 3. Kiitos viesteistänne Mari ja Hessu!

  Kysyn Kalelta tuota juttua...

  VastaaPoista