lauantai 2. toukokuuta 2009

RHODOS 1.raportti


Kaksi päivää Rhodoksella takana.

Suurin osa suomalaisista on majoittuneena samaan hotelliin, joka on pelkästään meidän käytössä. Kiva olla rauhassa muilta turisteilta. Aamupalat tehdään huoneessa itse ja iltapäivällä syödään halvat isot sapuska-annokset surffikeskuksen viereisen hotellin ravintolasta take-awayna. Hotellillamme on Wlan yhteydet, mutta ne toimivat vain yhteisellä terassilla toisessa kerroksessa...omassa huoneessa ei mitään yhteyksiä.

Mukanamme matkalla on neljä lautaa: Starboard Phantom, Starboard Formula(FOD), Starboardin Futura 111 ja 93. Purjeita: Severne 9,5 FOD, Starboard 9,5 RB, Severnen 8,5 ja 7,5 Overdrivet, Art 6,2, Severnen 5,6 ja 4,6 Code Redit. Yhteensä 6 pakettia meni rahtina koneessa.

Perillä lentokentällä meitä oli vastassa surffikeskuksen pitäjäpariskunta pakettiauton ja farmariauton kanssa. Kahdella reissulla he veivät meidät ja välineemme surffikeskukselle ja hotelliimme. Oikein ystävällisiä ihmisiä, puolalais-saksalais pariskunta, jotka ovat pitäneet surffikeskusta noin viititentoista vuotta.

Avattuamme lautapaketit huomasin, että Phantomiin ja 111 Futuraan oli kentällä tullut kulmiin ruhjeet. Pikapaikkauksilla laudat kuntoon ja vesille. Normaalikuviot ja vesille. Tietty meni aikaa paljon, että sai kaikki kohdilleen talven jäljiltä. Kaiken lisäksi tuuli muuttui koko ajan ennen kuin päästiin vesille. Danillakin vasta 3. purje oli se oikea ja sopiva purje. Minä kävin vesillä Phantomilla ja 9,5 RB:llä. Kaikki oli aivan täysin hakusessa. Minullahan on Kalen Phantom lainassa, kun omaa lautaa en ole vielä saanut. Kale oli viime vuonna laittanut laudan kölin toimimaan rasvoilla ja muilla systeemeillä ja nyt se toimikin liian hyvin niin, ettei köli pysynyt kokonaan ulkona vaan eli omaa elämää. En saanut oikeaa ajoasentoa millään ja purjekin tuntui oudolta...alaliikki oli liian kiinni ja mytyssä laudan kannessa. Osasinkin odottaa tällaista ensimmäistä kertaa talven jälkeen. Onneksi on kaksi viikkoa aikaa saada kaikki kohdilleen. Dani ajoi loppujen lopuksi Futura 93:lla ja 5,6:lla. Oli poika tyytyväinen =).

Ensimmäisenä iltana vietettiin Antti Lipastin 41v. ja Anders Smedsin 57v. syntymäpäiviä.


Toisena surffipäivänä tuuli heti aamusta hyvin. Ajoin koko päivän Phantomilla ja 9,5 RB:llä. Vaihtelin eviä, trimmejä, mastonjalan paikkoja...vasta iltapäivällä alkoi löytymään oikea ajoasento vastatuuliosuudella. Kaikista parhaimmaksi eväksi osoittautui Phantomin oma viime vuotinen 45-46 senttinen Drake. Tein alkuun virheen kovalla tuulella, että työnsin maston aivan eteen, joka vaikeutti kaikkea mahdollista ajamiseen liittyvää. Masto pitää olla aika keskellä, jotta laudan saa ajossa kantilleen kryssillä. Slöörillä saan laudan toimimaan hyvin. Minulla on ensimmäistä kertaa käytössä 32' trapetsinarut. Olen päässyt irti omatekoisista trapetsinaruista vihdoin ja viimein. Nyt trapetsinarut saa koukkuun kiinni heti eikä tarttee odottaa oikeaa heilumisvaihdetta.

Dani pääsikin ajamaan ensimmäistä kertaa omalla uudella Formula One Designilla ja 8,5:llä. Hienosti kulki eikä ollut mitään ongelmia vaikkakin tuuli nousi noin 8-9 m/s. Hän ajoi myös Futura 111 ja 93 :lla ja CodeRedeillä 5,6 ja 4,6 :llä. Kaikkia lautoja tuli siis käytettyä - ihan hyvä.Suomalaisia täällä on varmaan vähän yli 20 kpl treenailemassa. Eilen nähtiin hyvät formula- ja slalomtreenit vesillä. Kolminkertainen naisten formula maailmanmestari "Dorota" näytti kundeille kuinka slalomia ajetaan. Antti ja Jon ottivat erää hänen kanssaan, Suomi poika näytti kuitenkin kaapin paikan ;-).

Tänään lauantai aamuna on merellä aivan pläkä...

Raporttia seuraa illalla...

2 kommenttia:

 1. Toista raporttia odotellaan. Arvatenkin olette päivän surffeista nuutuneita, eikä jaksa kirjoitella. Toivottavasti teillä on ollut hyviä tuulia ja paljon treeniä.

  Minullekin on kertynyt ihan mukavasti surffipäiviä reilun viikon aikana seitsemän sessiota ja 16 tuntia. Ajattelinkin, että on hieman harmi, että Rhodoksen reissu ajoittuu näin myöhäiseksi, kun täälläkin on jo ihan mukavat kelit. Mellsun merituulikin on ollut kohtuu varma aurinkoisina päivinä.

  Meidän Egyptin matka osui ihan nappiajankohtaan, hieman matkasta toivuttuamme, saimme aloittaa kotoisan surffikauden.

  Mukavia surffeja ja viimeistään Hangossa nähdään.

  Mari

  VastaaPoista
 2. Kiitos kiitos!
  Vähän ongelmia Wlanin kanssa. Pitää ulkona kävellä kannettava käsissä löytääksemme yhteys. Jos yhteys olisi hotellihuoneeseemme, raporttia tulisi varmasti joka päivä.

  Hyviä treenejä vaan sinne Suomeen!

  VastaaPoista