tiistai 28. heinäkuuta 2009

UUSI PHANTOM - TESTING

Uusi ja vanha Phantom.

Eilen pääsin testaamaan ensimmäistä kertaa uutta Starboardin Phantomia.

Lauta on HYVÄ!!!

Baltic Cupissa hämmästelin, kun katselin Sepon ja Kalen ajavan uudella rungolla, miten hyvin lauta meni kantilleen. Kahden tunnin testisessiossa totesin laudan nousevan vaivattomasti kantilleen kryssillä ja pysyvän hyvin kantillaan. Uuden laudan pohjassa on hiukan Veetä koko matkalla - vanha lauta oli miltein tasainen. Lautaa ei tarvitse vääntää yhtään väkisin kryssillä. Laudan kantteja on korotettu jalkalenkkien kohdalta ja epäilen sen vaikuttavan siihen, että kantillaan ajettaessa jalkalenkit eivät osuisi niin pahasti suojan puolella veteen.

Uusi lauta on tehty jäykemmäksi ja se tuntuu laudan osuessa vasta-aaltoon (laineisiin). Värinä tuntuu koko kropassa ja rikissä. Se ei ole yhtään häiritsevä. Olen ajanut monella kölillisellä laudalla, joissa värinä on tuntunut pelkästään laudassa - muovisena lötkönä.

Lauta tuntuu kevyemmältä kuin vanha. En ole tarkistanut painoa vielä, mutta teen sen tällä viikolla.

Köli toimii kuin unelma ja träkkeri liikkuu ongelmitta pienellä nykäisyllä / työnnöllä.

Slöörillä lauta nousee nopeammin plaaniin kuin vanha lauta maston ollessa trackerissä aivan takana (tuulen ollessa 4-5 m/s). Kevyemmällä tuulella pidän mastoa aina aivan edessä ajettaessa alas.

Ainut ajoa häiritsevä tai pikemminkin totuttelua vaativa asia on slöörillä laudan hakeutuminen joko suojan tai tuulen puolelle liukuun. Se taas johtuu Veen pohjamuodosta. Vanhassa laudassa tasaisen pohjan takia lauta liukui aivan suoraan tai sinne minne sinä halusit sen menevän. Tämäkin ominaisuus saadaan pienellä harjoittelulla hyödynnettyä.

Kahden tunnin tutustumisen jälkeen melkein uskallan väittää ajaneeni minun surffiurani parhaimmalla kölisellä laudalla .

Odotan innolla, että pääsen testaamaan lautaa muita vastaan

Blini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti