maanantai 27. heinäkuuta 2009

BALTIC CUP - YYTERI

Blini tykittää maaliin. Kuva Johkaj.

Sunnuntaina kolme lähtöä.

Tuuli oli heikennyt jonkin verran eilisestä. Alkuun pääsi vielä plaanissa...ainakin kryssillä, mutta slööreillä tosi nihkeästi. Slöörit menivätkin enemmänkin lenssin ajeluksi ja aaltoliukujen ottamiseksi. Sehän sopi minulle hyvin, sillä kahdessa ensimmäisessä lähdössä päihitin pahimman vastustajani Sepon juuri näillä osuuksilla. Krysseille löysin uuden ajoasennon, jolla nousukulmani parani eiliseen nähden.

Kolmannen lähdön alussa - 5 minuuttia ennen starttia minulla meni sitten se köli paikaltaan rikkinäisessä kölilaatikossa. En alkanut korjaamaan, koska aika ei olisi riittänyt ja lähtövoittoja minulla oli jo 9 kpl. Se riitti voittoon.

Daniel veti 9,5 m2:llä kaksi ensimmäistä lähtöä. Päivän ensimmäinen lähtö oli paras kaikista hänen lähdöistään. Sijoitus oli 25.. Taakse jäi monia "hyviä" formulakuskejakin (aikuisia siis...). Dani tuli maaliin heti Oksan ja Reijosen Hessun jälkeen. Tämä ruokkii Danin motivaatiota harjoitella, kun huomaa pärjäävänsä reilusti alle 50 kiloisena "aikuisten maailmassa" =). Dani keskeytti kolmannen lähdön, kun kämmenet olivat niin kipeät, ettei voinut enää puristaa puomista. Hänelle ei synny rakkoja käsiin, kuten ei ikinä minullakaan, mutta kämmenet olivat kosketusarat. Tämän DNF-lähdön jälkeen tuuli loppui ja kisat saatiin päätökseen.


Dani saapuu maaliin. Kuva Johkaj.

Minä voitin Raceboard luokan, Seppo Lehti toinen ja Tero Toivonen kolmas. Seppo kehui uutta Phantomiaan. Oli löytänyt lähtö lähdöltä paremman ajoasennon ja sen kyllä huomasi hänen vauhdissa ja nousukulmassa. Loppukaudesta on siis odotettavissa hikisiä kilpailuja vielä 9,5 m2 luokassa.

Raceboardin kolme parasta. Tero - Blini - Seppo. Kuva Johkaj.

Daniel voitti juniori luokan (alle 17 v.) ja oli samalla koko porukan 34. .

Kisaraportin voi lukea SPLL:n sivuilta ja kuvia ilmestynee lähipäivinä.

http://www.purjelautaliitto.fi/index.cfm?action=sub_cat&main_cat=2&sub_cat=56&lang_id=1&docs=0&mode=start

Mielenkiintoista huomata, että SPLL:n chatissä jutellaan minun kirjoittamistani jutuista liittyen Phantomiin (en ainakaan keksi ketään muuta "Tallikuskia", joka kirjoittelisi blogissaan Phantomista ja Raceboard ajamisesta):

26.07 03:14:23 jeppe: Reiska kiinnostaisi, phantom. Uskaltaako sitä ostaa? Tallikuskien blogeissa on ainakin haukuttu isoa phantomia urakalla, hajoaa, ei kulje ja toimitus kestää. Mietin myös konaa, olisko se fiksumpi? Ihan siis peruskäyttöön, ei kisaan. Mitä vaihtoehtoja?

26.07 09:08:53 Peksi: Jeppe: Kyllä peruskäyttöön Konan hinta-laatu suhde lyö fantomin 6-0. varsinkin jos fanttomin köliboksit hajoilee...

26.07 09:35:15 PG: Phantom reiska on kevyessä kelissä paljon nopeampi. Ehdoton suomikisoihin. Kona on jokakelin freeride jonka vahvuudet plaanikelissä.

27.07 10:28:32 1001: Jeppe: Osta vaan Phantom, jos aiot käyttää sitä perus surfaamiseen. Ei se sinun allasi mihinkään hajoa.
Tallikuskit ajavat niillä koko ajan äärirajoilla kisaa kaikissa tuulissa ja selvää on, että jos pumpataan vielä kun tuulee 15m/s, on kamat vaarassa.


Enpä viitsi kommentoida SPLL:n sivuille enempää, koska joku Urpo puskasta huutelija, joka ei uskalla esittää omalla nimellään kommenttejaan, heittäisi kuitenkin asiantuntemattomia "tietojaan" eetteriin.

Kommentoin siis tänne:

Jeppe ja kumppanit:

Reiska ja Phantom on hyvä vaihtoehto, jos haluat enemmän vesilläolopäiviä ja tunteja. Sillä sinä voit lähteä vesille, vaikkei tuulisi oikeastaan ollenkaan. Phantomilla sinä pääset kryssimään AINA ja sillä on kiva kruisailla pidempiäkin matkoja. Kaiken lisäksi se on kunnon racerilauta.

Viime vuoden Phantomit (sarjanrosta jokin eteenpäin -->) tehdas otti/ottaa takaisin ja antaa tilalle aivan uuden Phantomin. Syy tähän poikkeukselliseen toimeen on valmistuksessa tapahtuneet virheet. Minun käytössäni oleva lautani on Suomessa ensimmäinen, johon tuli laudan pohjaan 30 cm halkeama. Näitä rikkoontuneita lautoja on enemmänkin maailmalla, joissa on hiukan kovemmat kelit kuin KotoSuomessamme.

Tämän kevään ja kesän aikana olen ottanut laudasta irti kaiken, minkä sillä voi ottaa, erityisesti kovassa tuulessa ja isossa aallokossa. Lauta on saanut sellaista röykytystä Rhodoksella, Latviassa, Saksassa ja surffiviikolla ma-ti päivinä, kun muut ajoivat slalomia tai wavee. Kölin tapit rikkoivat myös laudan kannen (heti laudan tultua viime vuonna). Nämä ovat aivan selkesti suunnitteluvirheitä. Tehdaskuskien tehtävänä on heti ilmoittaa tehtaalle ilmitulevia ongelmia ja näin minä olen tehnytkin. Lautani tuli tiensä päähän Yyterissä. Hauska ja hyvä lauta.RIP!

Saksan MM:ssä ei löytynyt vastaavia ongelmia uusissa 2009-laudoissa. Lauta kulkee kovaa - sitä ei voi verratakaan Konaan - ei edes plaanikeleissä (PG!!). Viikonlopun Baltic Cupissa slöörivauhtini n.kympin tuulessa tai yli oli miltein sama kuin formuloilla. Kryssivauhti on huonompi kuin formuloilla. Se on ihan selvää. Mutta jos haluat vain ajella - osta Kona.

Jos haluatte kysellä jotain, kysykää vapaasti. Lupaan kertoa rehellisesti asioiden hyvät ja huonot puolet. SPLL chattiin on ihan turha yrittää kirjoittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti