sunnuntai 19. heinäkuuta 2009

RAUTIO SLALOM CUP - YYTERI

Yyteri lauantai aamuna klo 06.30

Lauantaina auringon paistetta – ei tuulta. Ei lähtöyrityksiä.

Junnut ajelivat kaikesta huolimatta formuloilla ja heidän kokoonsa nähden isoilla purjeilla. Dani ja Joel saivat formulansa plaaniin 11 neliön pintaan olevilla purjeilla. Joel sai lainata Markuksen formulakamoja ja kundit pääsivät kimpassa treenaamaan. Yllätyin kovasti kuinka Daniel 43 kiloisena pystyi ajamaan 11 m2 Severnen FOD –rikillä. Viime kesänä maksimipurjekoko hänellä oli 8,5 m2, tänä keväänä 9,5 m2 ja nyt 11 m2.

Itse tyhjentelin pakettiautoa, jossa oli 12 lautaa ja yli 20 rikiä. Kateiston Eero oli tuonut vuoden 1983 Mistral Superlightin ja alkuperäisen regattapurjeen. Pääsin testaamaan lautaa. Samanlaisella laudalla kilpailin vuosina 1982-1985. Lautaa ajettiin aivan täysin kantillaan ja siinä oli jousella toimiva kääntyvä peräevä. Aikoinaan Airistolla ranking kilpailuissa oli 100 mistralistia. Nyt lauta tuntui hyvältä. Se liikkui olemattomassa tuulessa liukkaasti, kääntyi hyvin ja freestyletemputkin menivät kuin vanhasta muistista. Laudan pinta oli vaan tosi liukas. Vuosien saatossa karhennus oli kadonnut.

Sunnuntaina tuuli oli kääntynyt itätuuleksi – maalta päin vasemmalta rannalta päin katsottuna. Yritimme ajaa lähtöjä, mutta kaikki lähtöyritykset menivät Fun lähdöiksi eli epävirallisiksi. Daniel oli valinnut 9,5 m2 FOD purjeen, joten minun olisi pitänyt ottaa 8,5 m2, jotta olisin päässyt formulalla ulos. Siinähän ei ollut tuollaisessa kelissä mitään järkeä, joten otin Phantomin ja 9,5 m2 RB rikin. Se on yhtä epäreilu lauta formulaa kohtaan kuin formula on slalom lautaa kohtaan SLALOMISSA. Sillä hävitään, jos formula plaanaa koko ajan, mutta jos plaani tippuu, niin Phantomilla mennään ohi ja näinhän epävirallisissa lähdöissä kävikin. Minä voitin ensimmäisen lähdön ja Dani oli formulallaan toinen, kun taas toisessa lähdössä Dani voitti ja minä olin toinen. Heh…meni poika voittamaan isänsä… ;-)
Palkinnot arvottiin ja Ingen Vinst tähän perheeseen.

Huomenna alkaa surffiviikko. Koko perhe on paikalla. Hauskaa nähdä kuinka lapset vuodesta toiseen pitävät surffiviikkoa yhtenä vuoden kohokohtana. He ovat olleet täällä kesäisin surffiviikolla syntymästään asti ja tällä kertaa sekä Danilla että Alella on kaverit mukana… ja molemmat surffaa. Hyvä näin! =)

Surffiviikon kalusteet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti