tiistai 7. heinäkuuta 2009

RACEBOARD WORLDS - SAKSA - 4.RAPORTTI

Ensimmäinen kilpailupäivä takana.

Kaksi lähtöä AIVAN älyttömän vaikeissa keleissä. En muista milloin olisi ollut tällaisia lähtöjä, joissa tuuli loppuu kokonaan ja aallot jäävät keikuttamaan sekä uudestaan tuulen yltyessä vastutuuliosuudella tuuli pyörii niin paljon, että kaveri, joka on viiden metrin päässä on purjeen eri puolella (=eri tuulensuunta). Kisaajia on yli 100...tarkkaa lukua en tiedä vielä. Meidät jaettiin kolmeen eri heatiin. Naiset ja ja kaksi yhtä isoa porukkaa, jotka starttaavat 5 minuutin välein. Porukka on vain sattumanvaraisesti jaettu kahtia.

Omassa heatissä olen molemmissa lähdöissä noin 10.paikalla. Olen tyytyväinen ottaen huomioon, että kyseessä ei ole missään tapauksessa minun kelini. Ainut hyvä puoli hankalissa keleissä on ollut, että taktisista taidoista on ollut hyötyä =) ! On osannut valita oikeat ajolinjat. Muiden sijoituksista en tiedä vielä mitään...

Kirjoitan, kun saan lisää tietoa.

Niin...toisessa lähdössä oli puuskikas maatuuli, joka tuli satama-alueen yli. 1-6 m/s. Yritin tässä lähdössä monen muun kanssa paapuurilähtöä. Annoin 5 ensimmäistä mennä styyralla ensin ja sitten radalle, mutta joku kaatoi purjeen päälle ja minä veteen. Lähdin lähtölinjalta viimeisenä ja otin toisen laidan kuin toiset ja yläpoijulla kymmenen parhaan joukossa. Toinen puoli kryssistä eli rannan puoli oli puuskikkaampi ja nostavampi kuin ulkomeren puoli. Huh! Se meni oppikirjan omaisesti!

1 kommentti:

  1. Moron Juha. Siitä se lähtee, ja kun sitten siellä ne paalniolosuhteet vallitsee, alkaa podiumsijoituksetkin olla sulla haarukassa.

    Tsemppiä kisoihin koko Suomen Tiimille.

    Toivottaa Kimmo_KoSu

    VastaaPoista