torstai 25. lokakuuta 2012

Raceboard Europeans 2012 Espanja - Tiistai

Raceboard Europeans 2012 Espanja - Tiistai
TÄÄLLÄ ON TODELLA SURKEAT WIFI-YHTEYDET...OLEN YRITTÄNYT LIITTÄÄ TÄTÄ RAPORTTIA JO 2 PÄIVÄÄ TÄNNE BLOGIIN...JOTEN JÄLKIKÄTEISTIETOA...enkä taaskaan saa liitettyä kuvia blogiini...
1.kilpailupäivä.
Odotimme tuulen nousua aurinkoisessa rasvatyynessä ilmassa klo 15 asti. Aamulla oli pilviverho, joka esti tuulen nousemisen. Pilvien kaikottua pläkä jatkui vielä muutaman tunnin. Yllättäen tuuli alkoi hiljalleen nousta n.4-5 m/s asti.
Radat jakaantuivat kahteen alueeseen. Punaisella radalla oli Techno alle 17v. ja keltaisella radalla olivat Techno alle 15v. ja Raceboard. Ensin starttasi alle 15v.tytöt ja sitten Raceboard ja tämän jälkeen alle 15v.pojat. Voitte kuvitella minkälaista sekamelskaa on, kun samalla radalla on toistasataa Technonuorta, jotka eivät näe eikä kuule mitään...useimmiten ajalevat ihan ajatuksissaan pää taaksepäin kääntyneenä. Meilläkin sattui ekan kierroksen lenssin alaportille tulo samaan aikaan, kun Techno pojat olivat just startanneet. Siinä sitten sekavissa tuulissa yritettiin päästä vapaisiin tuuliin.
On muuten harvinaisen kovatasoinen kilpailu...vaikka kilpailijoita ei ole kuin 39 Raceboardissa. Raceboard yleisessä on ainakin 4 olympiaedustajaa vuosien varrelta (lähiajoilta). Portugalilainen kaveri on ollut kuusissa olympialaisissa ja ikään hänellä on nyt 40 vuotta. Kaverilla on ensi vuoden Phantom 377 prototyyppi, jonka paino on 14 kg!!!
Raceboard nuoret ovat startanneet samaan aikaan kuin yleisen sarjan kilpailijat vaikka heillä on neliön pienempi purje ja hybridilauta, joka on hitaampi kevyellä tuulella. Se pakottaa muuttamaan taktiikkaa kovastikin. Daniel starttasi molemmissa lähdöissä lähtöveneeltä, kun Raceboard yleisen kärkiporukka starttasi paapuurin poijulta.
Nuorissa ensimmäisen lähdön voitti ranskalainen kaveri vanhalla Bic Hybridillä, Dani oli toinen ja venäläinen kolmas (sama joka voitti Hollannissa MM-kultaa). Toisessa lähdössä Dani johti koko lähdön ajan vieden voiton venäläisen nokan edestä. Dani kehui Starboardin Phantom 295ä nopeammaksi rajakeleillä kuin RSXää. Slööreillä hän pystyi ajamaan takalenkeistä masto takana.
Yleisessä luokassa portugalilainen 6kertainen olympiapurjehtija voitti molemmat lähdöt ylivoimaisesti ja toisena on Espanjan kolminkertainen olympiaedustaja. Puolan Maximillian on kolmantena, joka Suomessa voitti kesäkuussa kultaa MM:ssä. Curro ja Hollannin olympiaedustaja jakoivat neljännen ja viidennen sijan. Portugalin Pedro Moura on kuudentena ja seitsemäntenä on ensimmäinen GrandMaster ranskalainen Frank Loup. Pieni kaveri, joka on samoilla pisteilla minun kanssa, mutta parempi yksittäinen sijoitus. Frankilla sijat 10. ja 6., kun taas minulla 8. ja 8. . (epävirallisia tuloksia)
Joudun ehkä muuttamaan taktiikkaa, kun olen pyrkinyt ottamaan parhaimpia lähtöjä paapuurin päästä...sieltä mistä tämä kärkiporukkakin. Olen ehkä saanut ihan ok lähdön, mutta pian on kevyemmät kilpailijat päässeet yläkautta ohitseni ja olen joutunut peitto- ja pakkituuliin. Alaspäin ajossa olen pysynyt samassa ja ohitellut muutamia. Mastersien MM1. Alex Buchau on varmaan kironnut päätöstään ottaa alleen Exocetin D2n...hän on kymmenen sijan huonommalla puolen...saas nyt nähdä kuinka seuraavat päivät lauta kuljettaa miestä eikä mies lautaa...voi olla viimeinen kilpailu, jossa nähdään D2 EM- ja MM-kilpailuissa.
Kisassa nähtiin sellainenkin kummallisuus, että kun lähtöveneessä nostettiin radankiertotunnus i3 ylös, niin tuomari huusi virheellisesti kilpailijoille "3 Laps" vaikka 3 tarkoitti 2 kierrosta...loogista eikö totta?! ja i2 tarkoittaa yhtä kierrosta...voi herranen aika...
Huomenna vasta tulee lystiä, kun rataa muutettiin niin, että Raceboardille tulee ylempänä oleva kryssipoiju 1A, joka kierretään innerloop 3ssa kaksi kertaa ja alempi 1 kryssipoiju viimeisellä kertaa ennen slöörille siirtymistä vain kerran. Olen varma, että jengi kiertää 1A:n kolme kertaa eikä kahta kertaa...
Nettiyhteydet ovat täällä todella surkeat. Kirjoitan näitä raportteja hotellihuoneessa koneelle ja yritän huomenna löytää jossain vaiheessa toimivan Wifi-nettiyhteyden, jolloin pääsen lisäämään nämä blogiini.
Nyt unta palloon...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti