lauantai 27. lokakuuta 2012

Raceboard Europeans 2012 Espanja - perjantai
Raceboard Europeans 2012 - Espanja - perjantai
Mistähän aloittaisi...en päässyt nettiin kertaakaan tänään perjantaina, joten torstain raportti tulee samalla kuin tämä...
Ok...kerron mahdollisimman lyhyesti...
4 lähtöä. Tuuli 10-15 m/s. 2 lähtöä back to back - sitten lyhyt tauko rannassa ja 2 lähtöä back to back.
Aloitetaan Danista. Dani tajusi heti vesille päästyä, miten tulee käymään RSX kuskien kanssa nuorten luokassa..RSX on hidas kevyellä tuulella, mutta tuulen noustessa yli 6-7 m/s:n niistä tulee Formuloita. Näinhän siinä kävi...Dani joutui ajamaan Phantom 295:llä köli ulkona kaikki kryssit paitsi yhden, jossa hän kokeili laudan toimivuutta köli sisällä, mutta yläpoijulla huomasi sen olevan väärä ratkaisu. Phantom 295 on hybridilauta, mutta kuitenkin kapea, joten sillä ei pysty ajamaan kryssiä tarpeeksi ylös - myös pienen evän takia (50 cm). Alaspäin sillä tulee kovaa. RSX nuoret napsivat kymmenen sakin joukosta paljon sijoja, myös lähtövoittoja! Danin sijoitukset taas olivat kahdenkymmenen huonommalla puolen. Viimeisessä lähdössä tuli laudan ja 8,5 puolikkaan rajat täyteen 63 kiloisella pojalla...väänsi väkisin vastaiseen ja uimiseksi meni niinkuin monella muulla...ei tainnut löytyä montaa, kuka ei olisi viimeisessä lähdössä uinut!!!
Katsotaan nyt mihin pistelaskujärjestelmään päädytään nuorten osalta. Ceri Williams oli todennut "poimimisjärjestelmän" kohtuuttomaksi, joten ehkä nuoret ensinnäkin saavat yleisen sarjan sijat - onhan heillä mahdollisuus päästä vaikka mitaleille ja sitten erikseen oman rankingin nuorten maaliintulojärjestyksen mukaan...1.saa 1 pistettä, 2. saa 2 pistettä...jne. . Kyllähän meidätkin mastersit poimitaan listalta, MUTTA meillä on yhtäläiset välineet muiden yleisen sarjan kilpailijoiden kanssa.
Omat sijoitukseni olivat muistaakseni ennen protestikäsittelyjä 11., 9., 7. ja 16., mutta katsotaan huomenna lopulliset väliaikaistulokset. Portugalin valmentaja kävi sanomassa tuossa tunti sitten, että olen 7. sijalla kahden pisteen päässä kuutosesta eli Pedro Mourasta.
Enpä ole ikinä ajanut niin kireällä Severnen 9,5 RB purjeella kuin tänään. Kaikki kryssit ihan tapissa ja masto edessä. Kryssit meni ihan ok, mut alaspäin tulo oli konstikas. Täällä sisämerijärvellä tulee samanlaista erittäin lyhyttä terävää aaltoa...samanlaista kuin Medemblikissä Hollannissa. Pitkällä Raceboard laudalla sai varoa koko ajan lenssillä, että ajaa edellä olevaan aaltoon sisään ja siitä sitten heittää katapultit. Meinasi muutaman kerran näin käydäkin. Olin ensimmäiset kryssit aika kivasti monesti 5 joukossa. Viimeisessä lähdössä oli hankaluuksia ylipäätään pitää 9,5 ssä ylhäällä vedestä. Otin paapuurilähdön ja yläpoijulla 5., eka lenssihalssi meni ihan hyvin siihen asti kunnes jiippasin...katson aina paikan, jossa kannattaa jiipata...etsin oikean kokoista aaltoa, joka sijoittuu hyvin jiipin tekemiseen. Purje veteen käännöksen jälkeen...yritin ottaa vesilähtöä, mutta se oli mahdotonta, kun en saanut purjetta oikeaan asentoon laudan päälle...kölitappi otti kiinni mastoon. Yritin sitten ottaa vesilähtöä laudan perän kautta, mutta eihän siitäkään tullut yhtään mitään. Ei muuta kuin ylös laudalle ja nostonarusta purje ylös. Ei helppoa! Vesilähtöjen yrittäminen oli sitten siirtänyt trapetsinarujen kulmaa suoraan poispäin minusta kohti purjetta. ei helvetti meinannut onnistua millään narujen kääntäminen, kun lauta yritti lähteä lapasesta. Uudet lipat ja purjeen alle. Tuntui ikuisuudelta päästä purjeen alta pois. Taisin työntää itseäni maston suuntaisesti. Alkoi happikin loppumaan ja lempilippikseni päätyi mereen lopullisesti! Saakeli! En tiedä kuinka moni oli päätynyt ohitseni...ainoaa mielihyvää tuotti huomata, että pahin ja lähin vastustajani Pedro Moura oli samoissa kanssani. Kryssi ylös, slööri ja lenssi levittäjälle ja pieni lenssi maaliin. Voitin Pedron 10 sekuntilla. 16.maalissa.
Kuulin vaan sitten rannassa, että monet kilpailijat olivat ajaneet suoraan yläpoijulta levittäjälle alas ja siitä maaliin jättäen slööripoijun kiertämättä..no protestikäsittely ehkä hoitaa jonkun edestä pois. Tuomariveneitä ei riitä kaikille poijuille. Kuulin myös, että nuorten luokassa 3 ensimmäistä oli ajanut outerloopin, kun olisi pitänyt ajaa innerlooppi. Olivat kysyneet tuomariveneeltä, onko inner vai outer ja espanjalainen tuomari oli sanonut outerloop...en ymmärrä, miksi he olivat kysyneet, kun veneen perässä on liitutauluun kirjoitettu aina mikä rata ajetaan. Heidät oli merkattu tuloslistaan, mutta illalla he olivat pyytämässä hyvitystä tuomarin sanomisesta...näkyvät viestithän on pätevät, ei ääni- eikä suulliset viestit. Tosi outoja juttuja...
Yhdeksänteen lähtöön tämän vuoden mastersien MM1. oli vaihtanut Exocetin D2n F2een. Hän tuli maaliin juuri ennen minua. Tämän jälkeen hän kävi vaihtamassa laudan takaisin D2een. Vaihtoon ei ollut lupaa, joten rannassa pidin huolta, että tulokset eivät tulleet olemaan lopullisia ko.lähdön kohdalta.
Lauantaina on viimeinen kilpailupäivä. Mahdollisuuteni ovat milteinpä parhaimmillaan maksimissaan kuudenneksi pääsy. Tietty kaikki on mahdollista...masterseissa kulta menee Portugalin kuusinkertaiselle olympiakävijälle, toiseksi tulee Hollannin toinen olympialaisedustaja Romeo Otten ja kolmas ja virallinen pronssisija on käden ulottovilla. Jos huomenna tuulee kovaa, minun ei tarvitse muuta kuin pitää huolta, että Pedro jää taakseni ;-)
...tulipa "tosi" lyhyesti!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti