lauantai 13. helmikuuta 2010

WWEC-3.OSAKILPAILU - HANKO - 1.KILPAILUPÄIVÄ


Slalomlähtö.

7 tuntia jäällä. 12 slalom heatiä + 3 ratalähtöä. Ajoimme Danin kanssa pelkästään slalomia. Eilisen päivän ongelmat olivat tipotiessään - en tiedä, minkälaisia mielikuvaharjoituksia olin tehnyt viime yönä, mutta jiipit sujuivat ongelmitta. Slalomissa oli kisaajia 11 tai 12...en nyt muista tarkkaa määrää. Rata-ajossa suksikelkoilla 5-6 kisaajaa. Slalomkipparikokous menossa.

Päivä lähti liikkeelle kahdella rata-lähdöllä. Kale aloitti kisan hyvin...muutaman juoksuaskeleen jälkeen riki irti kelkasta ja kelkka jatkoi matkaa yksin - hyvä luisto, kun oli. Terrieri voitti molemmat aamupäivän ratalähdöt.

Slalomissa ajettiin 3-4 hengen ryhmissä, joissa noudatettiin viime vuotista pudotusjärjestelmää. Itse taistelin 10 heatissä sijoista 5-8 ja kahdessa viimeisessä lähdössä sijoista 1-4 sijoittuen 3. ja 2. sijalle. Loppua kohti homma alkoi sujua. Ajoin muuten 4-5 poijun downwindslalomin ilman trapetseja - ihan tarkoituksella. Alkuun kovaa pumppausta pisimmällä osuudella ja sen jälkeen muut osuudet jiippipoijujen välissä olivat niin lyhyitä, ettei kannattanut käyttää trapetsia ollenkaan. Kädet kestivät koko päivän hyvin - kiitos talven punttitreenien - käsivarret on kunnossa. Ajoin kaikki lähdöt 7,5 m2:llä Overdrivellä ja Dani 6,5 m2 CodeRedillä. Välillä tuntui siltä, ettei purje meinannut riittää, kun taas lähtö vedettiin hyvässä "plaanissa" alusta loppuun.

Osa Downwindslalomradasta.

Blini jiippaa.

Dani taiteili varmasti suurimman osan heateistä 4 parhaan joukossa - useimmiten Janis Preisin ja Joel Grönqvistin kanssa. Neljäntenä ykkösryhmässä vieraili eniten Ian Rautelin ja hollantilainen Roger. Oli hienoa nähdä, kun meidän uuden sukupolven juniorit tekevät läpimurtoa "aikuisten" kisoissa. Daniel ja Joel alkavat olla lähellä juuri sitä 16-vuoden ikää (molemmat 15-v.tänä vuonna 16), jolloin fyysisesti on mahdollista päästä aikuisten tasolle kilpailuissa.

Danin hyvä ajoasento.

Iltapäivällä oli vielä yksi ratalähtö heikossa tuulessa. Janis Preis lainasi Kalen kelkkaa ja voitti tämän lähdön. Emme halunneet lähteä suksikelkkailemaan, koska halusimme keskittyä slalomin harjoitteluun ja se kannatti.
Tuulivoimalla ja Konevoimalla toimivat välineet

Epävirallisissa tuloksissa 12 heatin jälkeen Janis Preiss johtaa puhtaalla suorituksella, Joel toinen, Ian kolmas, Dani neljäs, hollannin isokokoinen speedmestari Roger (78 km/h vedessä surffilaudalla!!!) viides, minä kuudes...enempää en muista... Terrieri otti iisisti joulukuussa katkenneen solisluun kanssa ja sen huomasi myös miehen kaikissa liikkeissä. Parempi ottaa rauhallisesti, sillä hän on lähdössä Kanadaan purjekelkkailun MM-kisoihin.

Kisojen jälkeen meillä oli sauna varattu motellistamme, jonka jälkeen yhteinen ateria RoadHousessa.

Yhteinen dinneri.

Huomenna kisat jatkuvat - ennusteet eivät lupaa mitään erikoista keliä. Tuulta 1-2 m/s pohjoisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti