maanantai 26. tammikuuta 2009

La-Su 24.-25.1.2009

Thaimaassa juhlitaan naina paivina kiinalaista uutta vuotta. Pauketta ja raisketta on riittanyt joka kadun kulmassa heti aamusta lahtien. Me olemme viettaneet normaalia "turistin arkea" ilman mitaan juhlia. Molempina aamuina klo 7 jalkeen heti 1 km uinti ja tuhti hyva aamupala Harrin ulkoilmaravintolassa. Sen jalkeen olemme joko relanneet Tunaresortin uima-altaalla, ajelleet skootterilla etsien uusia rantoja, markkinoita kierrellen...

Lauantaina loysimme tunnin ajomatkan paasta aivan upean ja rauhallisen beachin, Surim Beachin. Alueella ei ole isoja hotelleja vaan idyllinen rantakatu, jossa pienia ulkoilmaruokaravintoloita. Viihdyimme siella pitkalle iltapaivaan. Rannalla soi lempea bossanova ja Cafe de la Marea...juuri sellaista rauhoittavaa rantamusiikkia, jota voisin kuvitella soivan Yyterin surffikeskuksen steroista pikemminkin kuin kova aanista metallimusiikkia tai heavya. Ostimme samantien muutaman CD:n kotiin ko.musiikkia.

Molempina paivina perinteiset hieronnat...aloevera massagee ja kasvohoitoja...ja liki ilmaista...vain muutama euro. Paiva on aina paattynyt Tunaresortin yrttisaunalla ja maittavilla paikallisilla ruuilla.

Juteltuani paikallisten kanssa tuulen suunnista taalla, he kertoivat talla hetkella vallitsevan ilmavirtauksen, joka tyontaa ilmamassaa rannalta ulkomerelle pain eli sen takia taalla Phuketissa on oikeastaan kaikkialla maatuulta muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Toukokuussa (muistaakseni) tuulen suunnat kaantyvat ja aallot suurenevat, jolloin rannoilla nahdaan laine- ja purjelautailijoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti