lauantai 3. tammikuuta 2009

Lauantai 03.01.2009 Jääsessiot Matalajärvellä

Daniel suksikelkalla Matalajärvellä.

Hyvä aurinkoinen päivä Espoon Matalajärvellä. Heikkoa tuulta, joka parani kuitenkin päivän edetessä. Minä ajelin vanhalla Sami Tuurnan 1980-luvun alun kehittelemällä kolmen suksen kelkalla, jossa sisemmät Karhun suksien kantit jäässä kiinni ja keskimmäisessä suksessa perässä pitkä häntä (peräevä), joka pitää kelkan suunnassaan ja estää sivuttaisluisun. Hämmästyin kuinka hyvin kelkka pysyi suunnassaan eikä lipsunut kuin muutaman kerran myötätuulikäännöstä tehdessä. Olimme auringonlaskuun saakka eli noin 3-4 tuntia.


Minun vanha suksikelkka.

Dani ajoi viime vuonna Rautiolta ostetulla kahden suksen kelkalla, jossa oli jääolosuhteisiin nähden tosi tylsät kantit. Sivuttaisluisut haittasivat ajoa, mutta Vatasen Mikko osasi hyödyntää ne ja näytti kuinka tällä kelkalla tehdään piruetteja ja Vulcanoja. Tosi siistin näköistä taiturointia. Mikko opetti Danillekin temput ja hän sai menee upeasti läpi ne. Kiitti Mikko ;-)

Paikalla oli myös HenriFin147 kavereineen, MikkoV, Marianne ja Ian ja muutamia Kite skedeliöitä. Vaihdeltiin välineitä keskenämme. Marianne ajeli kaikista kovinten vähän yli 7 m2 purjeella ja sekä jiipit ja vastatuulikäännökset menivät vauhdissa läpi luistinkelkalla.

Nyt tuntuu kyljet helliltä, sillä ihan selvästi tuli jännitettyä kylkiä, että kelkka pysyi suunnassaan, eikä sukset lähteneet alta sivuluisuun. Asento oli sellainen kurkotus eteenpäin kylki edellä, eikä voinut hengata vartalon painolla.

Hyvä päivä ja huomenna lisää...4 kommenttia:

 1. Hellurei!
  Millasilla vehkeillä ootte kelannu tulla kisaamaan? Meikä ajan hibernalla.

  Nähään perjantaina?

  VastaaPoista
 2. Joo hyvin kulki lauantaina.
  Mun sivuilla fotoja ja videokin jossa teijän klaani vilahtelee.

  VastaaPoista
 3. Hei Ari ja Henkka!

  Katsotaan paikan päällä sitten, millä ajellaan.. ;-) Me tullaan jo torstai iltana Lrantaan, teidän reviirille! See U there!

  Kävin eilen illalla jo ihailemassa Henkka sun kuveja..pitääpä käydä uudelleen...

  VastaaPoista
 4. WAU! TOSI MAKEE VIDEO!!!! Pistän linkin sun sivuille. Lisää tuollaisia!!!

  http://www.voimapurjehtija.fi/matalajarvi.wmv

  VastaaPoista