maanantai 14. kesäkuuta 2010

RACEBOARD WORLDS 2010 LIEPAJA


Liepajan rantaa hallitseva monumentti.

Ensimmäinen päivä takana Liepajassa. Saavuimme viime yönä kaupunkiin ja onneksi saimme hotellista huoneen päivää aikaisemmaksi, mitä olimme varanneet. Ajomatkan aikana päätimme Danin kanssa, että hän tulee toimimaan huoltojoukoissa tämän kisan ajan, koska ei ole parantunut tiistaina alkaneesta köhästä ym..

Tänään oli rekisteröinnit ja ilmoittautumiset. Kovasti helpottaa asettumista Liepajaan, kun on jo kerran aikaisemmin ollut täällä; turha tutkiskelu ja kiertoajelu jää pois. Välinerikauksia ja tarkastuksia ennen ensimmäisiä treenejä.

Kävin vesillä laittamassa kaikki systeemit kohdilleen ja treenasin erityisesti ranskalaisten ja espanjalaisten kanssa. Tuulta oli alkuun noin 5-8 m/s. Oli kiva huomata, että kryssivauhti ja nousukulma oli parempi kuin kenelläkään muulla treenikavereistani. Teinpä muutaman kerran niinkin, että päästyäni muita karkuun kryssillä, laskettelin heidän alapuolelleen ja sieltä taas uudestaan ohi ja korkeammalle. Hehheh...tää on sitä psykologista peliä, josta olen puhunut!!!

...ja ei muuta kuin vesille!


Piipittäköön Suomessa taas joku viherpiipertäjä ihan rauhassa vaan, että sut pitäisi diskata tuollaisesta psyykkaamisesta...tämä on peliä ja katsotaan, kenen pää kestää!

Tuuli alkoi heikentyä muutaman pitkän kryssin ja slöörin jälkeen noin 4 metriin sekunnissa ja laskettelin alas rantaan slööriä. Enää ei pystynyt ajamaan takalenkeissä vaan työnsin maston eteen trackerissä ja pumppasin aaltojen mukana. RS:X:n ns.9,5 m2 purje, joka oikeasti on ISAFin mittojen mukaan 9,81 m2 (ja hyväksytty Raceboard 9,5 m2 luokkaan)tulee heikossa tuulessa siis sellaisessa räkäplaanikelissä alas kovempaa ja alemmas - ikävä kyllä. Tämä siis tarkoittaa sitä, että minun pitää kilpailuissa krysseillä ajaa kovempaa ja jättää kilpakumppaneitani enemmän taakse, etteivät saa ko.kelissä kiinni slööreillä. Ensimmäisten treenien jälkeen kisapaikalla.

Tunnelma on odottava. Kaikki pitäisi olla kunnossa. Odottelen edelleen plaanattavia olosuhteita, jolloin olen parhaimmillani. Aamulla kunnon aamupala; vein peräti Elovena puurohiutaleet hotellin keittiöön meidän puuroja varten. Mitään ylimääräistä ei saa tulla aamulla, ei yhtään juoksuaskelta vaan kaikki aikataulun ja suunnitelmien mukaan - hyvä siitä tulee!

Huomenna raporttia ensimmäiseltä kilpailupäivältä - toivon mukaan HYVÄLTÄ sellaiselta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti