sunnuntai 27. kesäkuuta 2010

Juhannussurffit

Kuva J.Paavolainen


LAUANTAI:

Juhannuspäivänä olimme Danin ja Laren kanssa Melstenissä surffaamassa noin kolme tuntia. Junnut formuloilla ja minä Reiskalla. Tuuli tuli perinteisesti oikealta saarten välistä ja oli voimakkuudeltaan 4-8 m/s.

Anders Smeds veti Danille ihan hyvät treenit. Dani oli ensimmäistä kertaa vesillä uudella Severnen Reflex 9,7:lla. Anders rikasi jossain vaiheessa uudestaan purjeen ja lauta kulki paremmin ja vaivattomammin. Yksi treenimuoto heillä oli takajalan rasitustreeni. Eli he lähtivät liikkeelle saarten välistä ylhäältä ja ajoivat mahdollisimman alas tuulen puhaltaessa kunnolla takaapäin. Takajalka joutui rasitukselle, kun piti yrittää päästä mahdollisimman alas jokaikisellä siivulla.

Oli outoa ajaa pitkästä aikaa tasaisessa vedessä MMien jälkeen. Ainoastaan veneiden aiheuttamat peräaallot aiheuttivat sekavaa aallokkoa. Ajaminen oli helppoa ylöspäin ja alaspäin pyrin pumppaamaan mahdollisimman paljon päästäkseni mahdollisimman alas. On se vaan tuskaista...

Joudun varmaan duunaamaan jossain vaiheessa omat kryssijalkalenkit, kun tuntuu siltä, että nykyiset ovat liian löysät ja yhtä reikää kireämmät ovat liian kireät. Näillä kireillä ajoin jonkin aikaa ja jalkojen laittaminen niihin oli vaikeaa, mutta kun kerran jalat sain niihin oli ajaminen uskomattoman helppoa eikä lautaan tullut ylimääräistä liikettä vaan ajo oli tosi stabiilia eikä tarvinnut varoa kantilla ajossa laudan ylikääntymistä. Mutta liian kireä jalkalenkki vie liikaa aikaa, kun jalka pitää saada lenkkiin nopeasti.

SUNNUNTAI:
Alaspäin pussikkaalla purjeella ja kovaa. Kuva H.Bryk.

Upea keli Laajiksella. Noin kuutisen tuntia vesillä Danin ja Laren kanssa. Minä Reiskakamoilla ja pojat slalomeilla. Danilla 97 litrainen iSonic ja 6,5 m2 CodeRed. Vaikka tuuli tuli puuskaisena lännestä päin, saimme hyvät kyydit. Meillä oli kaikilla GPS:t mukana ja pyrimme ottamaan kovissa puuskissa hyviä speedituloksia. Tuuli oli parhaimmillaan jotain 11 m/s, kun taas välillä se tippui noin 4 m/s ja ehkä senkin alle.
Laajikselle tuli muitakin surffaajia varmaankin yhteensä toistakymmentä kuuden tunnin aikana.

Sain hyviä puuskia, mutten mitään täydellisiä eli ns.huippuvauhdit jäi vielä saamatta. Huippuvauhdit tulevat sitten, kun tuuli on niin kovaa, että lauta pysyy juuri ja juuri vedessä kiinni. Omat huiput olivat 2 sekunnin aikana yli 27 solmua ja 5 x 10 sekunnin keskiarvo yli 25 solmua. Ajoa tuli yli 60 kilometriä.

Dani veti upeasti omalla paketillaan eikä montaa hetkeä ollut, että hän olisi seissyt paikallaan. Kilometrejä hänelle tuli päivän aikana noin 95 ja 2 sekunnin huippu oli yli 36 knotsia!!! Olemme lähettäneet tulokset Laineelle analysoitavaksi. Poika sanoi, että hänelle tuli jossain vaiheessa aivan järkyttävän kova puuska, jossa hän laski heti kurssin alaspäin ja näin olisi syntynyt ko.huipputulos. Danin 5 x 10 sekunnin keskiarvo jäi muistaakseni noin 0,8 solmua minun tulostani huonommaksi.
Dani omalla paketillaan.

Nyt illalla tuntuu paikat jäykiltä ja oudoista paikoista kipeiltä. Ehkä sitä jännitti niin paljon kroppaa kovissa puuskissa, että syntyi normaalista poikkeavaa jännitystä lihaksiin. Pari kuvaa vielä päivän sessiosta...

Bryk käskyttää 150 litraista iSonicia jiippiin.

Väänänen testasi meidän 7,5 Overdrivee ja oli tyytyväinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti