tiistai 15. kesäkuuta 2010

RACEBOARD WORLDS 2010 LIEPAJA - 1.kilpailupäivä

No niin, sattui sitten sellaiset kelit, joita olisin viimeiseksi halunnut tänne: tuulta 1-3 m/s!!! ...ja kolme lähtöä. Ensimmäinen lähtö kesti 55 minuuttia, toinen 35 minuuttia ja viimeinen 33 minuuttia. ...että tälläistä herkkua kolmen lähdön verran...

Kilpailijoita kaiken kaikkiaan 42 kymmenestä eri maasta. Toinen lähtöyritys oli yleinen takaisinkutsu ja tiedoksi vaan sinne Suomeen, ettei ketään poimittu varastaneeksi. Lähtölinja oli tehty niin paapuurivoittoiseksi kahdessa ensimmäisessä lähdössä, että jengin oli pakko vetää ihan lähtölinjaa pitkin ja nostattaa yli, jotta pääsisi starttaamaan poijun oikealta puolen. Ensimmäisessä startissa tiesin paapuurin pään olevan paras mahdollinen starttipaikka, mutta odottelin muiden kilpailijoiden kanssa 5 minuutin merkkiä veneen päässä ja 4 minuutin kohdalla lähdin ajamaan paapuurin päähän. Tuuli oli niin heikkoa ja linja tosi pitkä, etten ehtinyt paapuurin poijulle ennen starttia ja olin vielä toisessa rivissä. Joten lähdön jälkeen venda ja paapuurilla muiden perään rata-alueelle, jotka olivat päässeet poijun päästä lähtemään styyralla. Kaikki kolme starttiani olivat aika hmmm...ei hyviä...en päässyt kertaakaan heti vapaisiin tuuliin. Huomenna on pakko vetää härskimmin linjan yli...sillä täällä varastetaan oikein kunnolla. En sitten tiedä, onko poimittu yksittäisiä varastaneita, sillä en ole vielä nähnyt tuloksia. Pitää lähteä käymään rannassa katsomassa.

Kevyessä tuulessa on havaittavissa kärjessä Aeroliten, RS:X:n, latvialaisten ja espanjalaisten "omatekemiä" purjeita. Rumia, isoja, mutta toimivia. Niiden toimintakyky heikkenee tuulen noustessa yli 5 m/s (ainoastaan RS:X:n purje toimii näistä kovalla tuulella). Kun katsoo kärkiporukkaa, ovat miltein kaikki pienikokoisia keskenkasvuiseksi jääneitä pygmejä, joiden paino on 60-70 kg luokkaa.

Mun lähtösijoitukset ovat olleet ensimmäisessä 11., toisessa 20 huonommalla puolella ja kolmannessa 20. paikkeilla. Joten ei voi olla tyytyväinen. Huomisaamuksi on ennustettu parempaa...toivotaan parasta - pelätään pahinta.

Käyn katsomassa sijoitukseni ja lisään ne tänne myöhemmin tänään. Hessu voitti minut toisessa lähdössä...taisi olla jotain 10-13 välillä.

Dani on edelleen kipeä, kurkku ja korvat sekä pientä kuumetta. Harmi =(.

TULOKSET:Eli kolmen lähdön jälkeen 12.. Toisaalta ei hassummin, kun ajattelee, että kyseessä on kaikkea muuta kuin mun tuulet. Joten hyviä tuulia odottelen ja sitten ollaan kymmenen parhaan joukossa. Paikallinen juryn jäsen kertoi, että tuulta olisi luvassa heti aamusta 7 m/s. Se olisi jo jotain...eli plaanattavat olosuhteet.

Raceboardin sivustoille tulee raporttia ja kuvia monta kertaa päivässä:
http://www.raceboard.org/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti