perjantai 18. kesäkuuta 2010

RACEBOARD WORLDS 2010 LIEPAJA - 4.kilpailupäivä


Suomen joukkuetta. Jouni Finer vain puuttuu. Takana hyppää kuvaan LTU-14. Dani kuvaajana.

Tänään 4 lähtöä aika kivoissa keleissä. Tuulta oli kolmessa ensimmäisessä lähdössä noin 8-10 m/s. Kolmannessa oli kaikista eniten ja neljännessä vielä ylämerkillä tuuli hyvin, mutta sitten tuuli lopahti ja alkoikin jumalaton pumppaaminen ja aaltojen ottaminen.

Olin kahdessa ensimmäisessä lähdössä yläpoijulla 3. heti hallitsevan maailmanmestarin jälkeen samaan aikaan Pollakin kanssa. Alaspäin he vaan pystyvät menemään paljon alempaa kurssia isolla RSX purjeella. Pitkillä krysseillä ohittelin porukkaa aina muutaman, mutta jotkut pystyivät kuittaamaan takaisin lensseillä tuulen heikentyessä. Puhtaalla slöörillä en häviä ollenkaan, mutta lenssit ovat tuskaa, kun ei voi ajaa yhtä alas.
Lähtöjen välissä tapahtuvaa toimintaa.

Sijoitukseni olivat 10., 6., 8. ja 11. ja tämän toiseksi viimeisen päivän jälkeen olen 12. Enää on mahdollista ajaa kaksi lähtöä, jolloin MM-kisoissa max 15 lähtöä tulee täyteen. Huomiseksi luvassa heikkoa tuulta ja vesisadetta...saas nähdä. Toivoisin kunnon myräkkää niin saisin vielä pari hyvää sijoitusta. Kymmenen pistettä 11.:nä olevaan Latvian poikaan (LAT-30).

Ääni on ollut kateissa kaksi viimeistä päivää ja Danin yskä on siirtynyt minuun pojan parannuttua. Eipä ole vaikuttanut ajamiseen muuten kuin, että olen kurkku käheänä huutanut vesillä. Erityisesti olen pistänyt tsekkiläisiä kiertämään 360 asteisia protestikierroksia. Toinen tuli paapuurilla eteen ja toinen laski päälle kryssillä. Molemmista selvittiin uimisilta ja pahemmilta vaurioilta. Ääni ei vaan tykännyt hyvää, kun huusin kuin hyeena ja näin sain molemmat tekemään sakkokierrokset.

Eräs seikka on täällä ihmetyttänyt. Latvialainen surffaava legenda J.Preiss on itse tehnyt isosta formulapurjeesta Neil Pryden Evo II:sta ysipuolikkaan purjeen. Purje on isompi kuin RS:X:n 9,81 m2 ja sillä saa ajaa. Olen pariin otteeseen käynyt juttelemassa Ceri Williamsin kanssa, joka on IWA:n luokkaedustaja ja mittamies, että kuinka he voivat hyväksyä purjeita, jotka on itsetehtyjä ja joita ei ole mitattu. Sain vain avoimia vastauksia, jotka eivät vieneet asiaa eteenpäin. Hän sanoi, että ainakin TOP 3:lle voidaan tehdään pistotarkistuksia. Jotain outoa kuitenkin tapahtui viimeisessä lähdössä, sillä Janis ajoi sen "haluttomasti", vaikka olikin aivan kärjessä alkuun. Kryssillä vedin hänen ohitseen, eikä hän yrittänyt alaspäin ajettaessa parantaa sijoitustaan...oliko hänelle annettu varoitus, että hänen välineet tullaan tarkistamaan, jos sijoittuu hyvin...tiedä häntä!!!??? Janiksen "ysipuolikas".

Ajoin muuten tänään pienemmällä evällä kaikki lähdöt eli 48 cm Draken Slalom evällä, joka on ohkaisempi, suipompi ja taaksepäin enemmän kääntyvä kuin 48 cm Draken Raceslalom evä. Alaspäin ajo erityisesti onnistui paremmin kuin Raceslalomilla.

TULOKSET: http://www.internationalwindsurfing.com/userfiles/documents/RB_Worlds_2010_Latvia_Results_after_13.pdf

Tässä kisan virallisilta sivuilta kopioitu kirjoitus:

Results at end of Day 4
Posted On: 18/06/2010 6:16:42 PM

No change at the top of the rankings at the end of day 4 of racing at the 2010 Raceboard Worlds in Liepaja, Latvia. Another great day of racing, 4 races in near perfect conditions, but no change in the current podium positions - Max Wojcik (POL 7) remains in pole position, flanked by Patrik Pollak (SVK 1) and Curro Manchon (ESP 9).

However, no one dominated today, each of the top 3 winning a race - and some other good performances from top 10 racers to mix up the finishing order. Notable performances included those from - Juozas Bernotas (LTU 14) , Toni Colomar (ESP 66) , Janis Preiss (LAT 23) and Juha Blinnikka (FIN 6).

Two races to finalise the championship series tomorrow. Stay tuned to the live ticker on www.raceboard.org

2 kommenttia:

  1. tuo purjejuttu on kyllä aika uskomaton, se että Jis saa ajaa tuolla omallaan, sehän avaa peli ensikaudelle että saa ajaa millä haluaa e muuta kuin joku vanha "simmerin" 12,5 "formula" purje käyttöön... no odotetaan ne uudet Severnen resika purjeet jos sieltä löytyisi sopiva lääke. mutta tiedossahan oli että Starboardin 9.5 purjeella ei pumppukisoissa pärjää.

    VastaaPoista
  2. Kisat ohi ja kommenttini Janiksen purjeeseen:

    Viimeisenä päivänä aamulla ennen kilpailua tuli luokseni Ceri Williams, joka kertoi Janiksen purjeen joutuneen perjantain kisojen jälkeen syyniin. Ensinnäkin purje on tehty 12,5 m2 NP:n Formulapurjeesta. Purjeen on tehnyt kilpailujuryyn kuuluva henkilö. RS:X:n 9,81 m2 ja Janiksen purje laitettiin päällekkäin / vierekkäin ja 5 henkilöä oli todistamassa ja tulkitsemassa, että Janiksen purje oli pienempi. Puomin kohdalta ja alhaalta purje oli reilusti leveämpi ja isompi, mutta ylhäältä pienempi. PISTE!

    Olet aivan oikeassa TM. Pattayan testeissä totesin Remi Vilan Severnen uuden RB 9,5 m2 purjeen olevan nopeamman kuin Starboardin RB 9,5 m2:n. Erityisesti alaspäin ajettaessa.

    VastaaPoista