maanantai 5. heinäkuuta 2010

Hangon Rankingit


Silverin rantaa.

Kuuma, tuuleton ja tuskainen viikonloppu takana. Ilma oli todella kaunis, mutta tuulta ei ollut paljoakaan. Raceboard pääsi ajamaan lauantaina 4 ja sunnuntaina 2 lähtöä - Formulat eivät yhtään.

Lauantain kilpailu oli taktisten kuvioiden valossa erittäin mielenkiintoinen ja tapahtumarikas. Lähdöt kestivät noin 25 - 35 minuuttia ja tuulta oli 3 - 4,5 m/s. Tikkasen Hannu oli kuvannut videolle ensimmäisen lähdön hyvällä kamerallaan ja sunnuntaina katsoimme porukalla lähdön tapahtumat ja kommentoitavaa riitti. Mielenkiintoista oli seurata tapahtumia - asioita, jotka tapahtuivat "niskan takana". Ei kaikki ollutkaan niin kuin luuli olevan. Toisaalta videokuva pystyi myös väärentämään syvyysvaikutelmia. Hitto, kun kaikista kisoista pystyisi saamaan tuollaista materiaalia analysoitavaksi!!! Lauantain neljästä lähdöstä voitin yhden kokonaisen lähdön - myös avoimen luokan kaksitoistapuolikkaat ja kolme lähtöä voitin ysipuolikkaissa ja yhdessä olin Hessun jälkeen toinen. Hessu oli aika polleana lähtövoiton jälkeen. Hessu! Voittosi kunniaksi "mä laitoin sut nettiin"...niinkuin laulussa sanotaan:

Oli hienoa katsoa 72-vuotiaan "Pappa" Sundelin ajoa 12,5 m2 Prydellä. Pappa on ottanut viime vuodesta poiketen ajoonsa mukaan pumppauksen - on nähtävästi käynyt samalla salilla Thomaksen kanssa ;-) . Pappa löylytti nuorempiaan mennen tullen! Hitto, kun sitä olisi itsekin 30 vuoden kuluttua yhtä hyvässä kondiksessa!!! Mä olen ihaillut Anders Smedsin taitoja ja kuntoa ja hän on vasta 58-vuotias ja siihen vielä lisää vajaa 15 vuotta niin päästään Papan vuosiluvuille!

Kaikki lähdöt pystyi ajamaan neopreenishortseissa eikä tullut edes kylmä - päinvastoin, hiki virtasi ja kaloreita kului. Kaikesta huolimatta olin mieluummin vesillä kuin rannalla odottelemassa tuulen nousemista.

Sunnuntaiksi Thomas Sundell oli saanut vanhaan ysineliöiseen Gaastraan oikean maston ja johan lähti ajo kulkemaan. Hän voitti minut noin parilla kymmenellä sekuntilla sunnuntain molemmissa lähdöissä. Erityisesti hänen purje toimi erinomaisesti alaspäin pumpatessa. Tuulta oli 0 - 2 m/s. Minulla viimeisessä lähdössä jumittui laudassa masto trackeriin keskivaiheille enkä saanut mastoa työnnettyä aivan eteen alaspäin tultaessa. Se verotti vauhtiani lenssillä, mutta eipä vaikuttanut kuitenkaan lopputuloksiin sillä voitin 9,5 luokan lopputuloksissa. Hessu oli toinen ja Thomas kolmas.
Hessun hopean kunniaksi otetaan uudestaan Hessun kuva:

Avoimessa luokassa Tero voitti ylivoimaisesti kakstoistapuolikkaallaan. Aika vaivattoman näköistä meno oli Töröllä. Kryssillä Phantom meni jo todella heikossa tuulessa kantilleen ja lenssillä ei tarvinnut muuta kuin seisoa paikallaan.
Sunnuntain lähtötapahtuma:

Formulat kävivät lauantaina vesillä treenailemassa, mutta nähtävästi tuulta ei ollut tarpeeksi kilpailujen läpiviemiseen. Dani veti kunnon treenit kahdella eri purjeella, 11 m2 CodeRedillä ja 9,7 m2 Reflexillä. Dani:

Kilpailujärjestelyt toimivat hyvin vaikkakin lauantaina Mr.Murphy astui kuvioihin ja molemmat veneet reistailivat oikein urakalla. Molempina päivinä Matin keittiössä oli tarjolla ruokaa niin paljon kuin vaan jaksoi syödä. Palkinnoksi kilpailuista sain tyylikkään Mysticin Bonzon. Kiitokset Mysticin Matille! Matti The Mystic!!! Lisäilen muutaman kuvan loppuun:
Terveisiä Itä-Suomeen:
SpeedoMan seikkailee, vuorossa i Hangö:

Loppuun visainen kysymys - Kenen perä?:
5 pisteen vinkki: Ensi kesänä ko.perä nähdään keikkuvan raceboard luokan kilpailuissa laudan päällä!
4 pisteen vinkki: Ko.henkilö suorittaa kilpailupäällikön tutkintoa.
3 pisteen vinkki: Ko.henkilö ei todellakaan ole mies!
2 pisteen vinkki: Ko.henkilö nähdään usein Melstenissä.
1 pisteen vinkki: Jos et vieläkään tiedä, näytä kuvaa MikkoVeelle, häneltä saat varman vastauksen ;-)

1 kommentti:

  1. Tunnistin shortseista jo ennen yhtäkään vihjettä. Sannahan siinä.

    t, Mari

    VastaaPoista