keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

Another Day in Paradise - in Finland

Toinen päivä putkeen Larussa ja todella upeissa keleissä. Lähdin samoilla välineillä kuin eilen ja alkuun tuntui taas jonkin aikaan "vaikealta", kunnes oikeat puomin korkeudet ja säädöt löysivät paikkansa. Eilisen jäljiltä olivat jalkapöydät ja varpaat aivan auki, kun olin vedellyt paljaalla. Nilkatkin tuntuivat aroilta, kun vesi roiskui niihin.

Dani lähti liikkeelle Severnen 5,1 m2 Reflexillä, mutta muutaman siivun jälkeen totesi purjeen olevan liian pienen --> rantaan vaihtamaan 5,6 m2 CodeRediin. Sillä aikaa surffasin Melsteniin. Muutama kryssisiivu Lauttasaaren edustalla ja sitten yhdellä slöörillä Hawaiji saarten ohi Melstenin lahdelle. En vetänyt rantaan saakka, koska tuuli oli niin reikäistä. Kävin heittämässä yhdet jiipit lahdella ja painuin takaisin Larun seljälle, jossa tuuli oli paljon paljon parempaa.

Melkin pohjoiskärjessä tuuli kaikista parhaiten ja siinä flätillä vedin moneen kertaan uusia enkkoja gepsiin. Loppujen lopuksi vajaan neljän tunnin ajon jälkeen Gepsi näytti 2 sec huipuksi 30,55 knotsia ja 5 x 10 sec paras keskiarvo 28,9 knotsia, jolla menen Nenosen Petterin jälkeen Speed Challenge kilpailuissa toistaiseksi 3.sijalle. Illalla 2 sec huipputulos KA72 -sivustojen tarkistuksessa laski 30,17 solmuun. http://www.ka72.com/TrackRecalc.aspx?fid=6460 - Katso myös Google Earth samalta sivulta, jossa näkyy minun ajamani reitti. Hyvin muuten näkyy paikat, joissa vedin lipat. Tarkka laite!

Danin 2 sec huiput olivat 26,24 knotsia ja paras keskiarvo 2 x 10 sec 23,06 knotsia. Sanoi, ettei ollut ollenkaan tyytyväinen vauhtiin. Harjoitteli enemmän jiippejä; lyhyitä siivuja ja paljon jiippejä. Harjoituskaverina oli Tuuli Petäjä.

Eilen minulla oli Gepsi vesitiiviissä pussissa maston ympärillä. Se vaan ei pysynyt paikallaan ja hyppi ja hakkasi itseään mastoon, purjeeseen ja puomiin, joten ei hyvä. Tänään päätin käyttää Karlemon Tompan antamaan vinkkiä, jolla Gepsi voidaan saada vedenpitäväksi ja ranteeseen kiinni sen alkuperäisellä ei-vesitiiviissä rannekotelossa. Menin siis Larun Shellille, tankkasin auton ja menin myymälään sisään tiskille. Kysyin nuorelta kassaneidiltä: "Onks kumeja?", johon hän vastasi: "Mitä kumeja - pyyhekumeja?!" "Hö-eiku Kondoomeita!" "Joo-tuolla takahyllyllä oven vieressä!" Menin hyllyn eteen ja katsoin halvimman mahdollisen paketin. En kiinnittänyt huomiota muuhun kuin hintaan, nystyrät, koko ja väriskaala jäi sivuseikaksi. Menin kassalle ja heitin spärdäripaketin tytön eteen. Hän naureskeli ja sanoi: "Valitsit parhaimmat kumit - nää on hyviä...!" tyttö sanoi. Jaahas...yrittääkö se nolata minua vai avoimesti kertoa omista kokemuksistaan...nähtävästi viimeinen vaihtoehto oli se oikea. "Onko näin, onko kokemuksia?" "On - nää on parhaimmat!" Hymyilin ja päätin heittää vastapallon: "No hyvä, näillä sitten vedetään vedenpitävästi hyviä speedejä ja enkkoja!" Tyttö meni ihan hoomoilaseksi..."Siis mitä?" "Joo-tämä kumi on tarkoitus laittaa gepsin ympärille ja gepsi ranteeseen ja sitten purjelaudalla täysiä, mutta hei - kiitos kuitenkin myös valistuksesta - siitä sun kokemuksesta!" Menipä tyttö noloksi...minä vaan myhäilin...pientä tilannekomiikkaa =))))) .
Suojaa myös Gepsin päällä:


Vesillä edelleen oli ongelmia takimmaisen jalan laittamisessa takalenkkiin...en ymmärrä, miten noin yksinkertainen asia voi olla niin hankala. Aina kantapää osuu veteen aiheuttaen vauhdin hiljentymisen ja pahimmassa tapauksessa turvalleen lentämisen. Mä liimaan kohta takalenkkeihin karvoja niin eiköhän ala takajalka liukumaan ihan vaan niinkuin aivan vahingossa sisään..."ihan pikkasen vaan..." -kele!

Nyt nukkumaan. Huomenna parit kuvat Gepsipaketista ja siitä toisesta vaihtoehdosta...mun vaihtoehdosta! ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti