torstai 20. elokuuta 2009

Torstai 20.08.2009

Viikko mennyt SM:ien jälkeen duunissa ja iltaisin välinehuolloissa tai sitten välineiden myyntihommissa. Hienoa huomata kuinka paljon surffareita palaa surffikuvioihin mukaan... niitä -80-luvulla aloittaneita ja -90-luvulla lopettaneita. Monella on sama tarina...kölillisillä "mökkilaudoilla" aloitettu - siirrytty porukan mukana semisinkkereihin tai sinkkereihin ja tuulettomien kesien jälkeen tai liian vaikeiden välineiden takia into lopahti ja harrastus vaipui taka-alalle. Ja nyt tullaan kuvioihin mukaan lasten kanssa!!! -80-luvun surffibuumi olisi mahdollista saada aikaiseksi, mutta mikä olisi oikea resepti..?? Välineitä tarjolle urheiluliikkeisiin? Saatavuus pitäisi tehdä helpommaksi! Surffikeskus myös pääkaupunkiseudulle, jossa välinevuokrausta, välinemyyntiä ja opetusta?! Mielipiteitä? Potentiaalisia uudelleen tulijoita on paljon ja se pitäisi hyödyntää - tämän lajin takia!

Tapasin kaksi mielenkiintoista entisajan surffaajaa, joista toinen kertoi edelleen kokoavansa kasaan joka vuosi vanhan surffiporukan ja järjestävänsä Järvi-Suomessa kokoontumisajon. Tänä vuonna lautoja oli 28 kpl!!!! Tämä porukka pitäisi yrittää saada meidän toimintaan mukaan!!!

Tänään HySurf torstaikisat. Aion kokeilla uutta säätöä Phantomin kölissä. Siinä on kaksi vaihtoehtoa: köli ulkona 76 cm ja täysin pystyssä tai ulkona 78 cm ja hiukan taaksepäin suuntautuneena! SM:t ajoin 76 cm:llä. Mitä sanoo muut? Onko Henkalla purjehduspuolelta kokemuksia?

Sisäinen pakottava tarve on päästä vesille. Vaikkei ole ollut vapaita viikonloppuja juhannuksen jälkeen, haluan kokea yhä uudestaan ja uudestaan kisafiiliksen ja kehitää itseäni. Ensi vuonna aion räjäyttää potin Raceboardissa, sekä Suomessa että kansainvälisissä kisoissa! Olen palannut sille samalle tasolle, missä olin 1980-luvun lopulla ja 1990-luvun alkupuolella ja kehittää itseni paremmaksi kuin mitä olin silloin! Täytän ensi viikolla 44-vuotta, muttei se menoa haittaa! Osaan ajatella ja käyttäytyä järkevämmin kuin silloin nuorempana.

1 kommentti: