tiistai 7. kesäkuuta 2016

RACEBOARD MASTERS WORLDS 2016 - RIGA

Tuli muutaman päivän paussi kirjoitteluihin, kun kilpailupäivät venyivät auringonlaskuun saakka. Nyt ollaan oltu kotona muutama päivä ja palaudutaan kilpailuista. Rankan viikon tuliaisina oli omalta kohdalta yleisen sarjan (yli 35 vuotta) MM-pronssi ja Grand Masterien (45-55-v.) voitto. Tässä on virallinen kisaraportti kilpailuista:

Purjelautailun Raceboard luokan mastersien maailmanmestaruuskilpailut pidettiin Latvian Kisezers järvellä Sailing Club 360 toimesta 31.5.-4.6.2016. Kilpailuun osallistui 58 kilpailijaa 12 eri maasta. Suomesta kilpailuun osallistui 9 kilpailijaa (Aleksandra Blinnikka osallistui RSX:llä Riga Cuppiin).


Viikon aikana ajettiin 15 lähtöä vaihtelevissa olosuhteissa. Ensimmäisten päivien lähdöt kilpailtiin 3 - 5 m/s rajakeleissä. Kilpailuohjeista oltiin poistettu kokonaan viimeinen mahdollinen lähtöaika, joten viimeistä kilpailupäivää lukuunottamatta lähtöjä ajettiin auringonlaskuun saakka. Useimpana päivänä tuuli nousi myöhään iltapäivällä tai illalla. Viimeisenä päivänä tuuli oli parhaimmillaan 10-14 m/s, joka aiheutti monelle laudan hallintaongelmia. Kärkiporukkakin joutui ottamaan "Wash'n'Go" vesilähtöjä kesken vastatuuliosuuksien.


Kilpailuun pääsi osallistumaan kilpailija, joka oli edellisenä vuonna täyttänyt 35 vuotta (naiset 30 vuotta). Muita ikädivisioonia olivat Grand Masters (yli 45 vuotta), Veteran (yli 55 vuotta) ja Super Veteran (yli 65 vuotta). 


Kärkisijoista käytiin tiukkaa kamppailua. 5 eri kilpailijaa saavutti yksittäisen lähtövoiton. Kokonaiskilpailun voittajaksi nousi moninkertainen Raceboard luokan maailmanmestari Slovakian Patrik Pollak SVK-1. Hopeaa sai Argentiinan Fernando Consorte ARG-355. Pronssille pääsi Suomen Juha Blinnikka FIN-6. Juhan erityisosaamisena olivat yli 6 sekunttimetrin tuulet. 


Grand Masters sarjassa Suomi sai kaksoisvoiton Juha Blinnikan viedessä voiton ja Jouni Finerin FIN-67 ottaessa hopeaa.


Veteran sarjassa lappeenrantalainen Kalevi Männistö FIN-50 otti hienosti hopeaa. Männistöllä oli kilpailussa epäonnea useammassa lähdössä. Yhdessä lähdössä häneltä meni purje rikki maston mennessä maston topin läpi. Toisessa lähdössä nostonarun kuminaru hirttäytyi kölinuppiin kiinni. Kolmannessa epäonnisessa lähdössä ranskalainen ajoi lähtötilanteessa Männistön päälle. Neljännessä lähdössä latvialainen kilpakumppani ajoi poijutilanteessa hänen jaloille ja saksalainen fysioterapeutti joutui paikkailemaan Kalen jalkaa. Niin...ja rannalla Bossin evä oli terävämpi kuin Kalen jalka... 


Kalen mielestä poisotettavia huonoimpia lähtöjä (=discardeja) saisi olla enemmän 😉 . Viime vuoden Veteran luokan kulta vaihtui siis tänä vuonna hopeaan. 


Kokonaiskilpailun kymmenen parhaan joukossa oli kolme suomalaista Jouni Finerin ollessa 9. ja Kalevi Männistön 10.. Tero Toivonen oli kokonaiskilpailun 27., ensimmäisen päivän sairastellut ja 4 lähtöä väliin jättänyt Heikki Reijonen FIN-888 oli 32. . Heikilllä jäi myös viimeisen päivän kaksi viimeistä lähtöä ajamatta liian kovan tuulen takia. Feodor Gurvits FIN-413 oli 34. ja hänen aviopuolisonsa Anna Arosilta Gurvits FIN-412 oli 39.. Ensimmäisiin kansainvälisiin purjelautakilpailuun osallistunut Esa Harjula FIN-424 oli 41..

Tero Toivonen

Naisten luokan voitti ylivoimaisesti Latvian Vita Matise LAT-1 ollen hienosti kokonaiskilpailun 7..


RSX Riga Cuppiin osallistui vain 2 naista ja Aleksandralla oli tiukkaa taistelua latvialaisen nuoren naisen kanssa. Aleksandra oli kisassa toinen. Hänelle kävi huonosti viimeisessä lähdössä, kun Aleksandra ajoi täydessä plaanissa luvattoman ja merkitsemättömän kalaverkon naruun lentäen katapulttina purjeen päälle rikkoen samalla latan purjeesta. Nyt vasen käsi on lepositeessä teipattuna ja odottaa lääkärin arviota vammoista. 

Kilpailun Riga Cupissa oli myös Techno luokka, jossa nuoria kilpailijoita oli noin 20. Nuorin kilpailija oli 8-vuotias kolme puolikkaalla purjeella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti