lauantai 18. kesäkuuta 2016

3. Raceboard Ranking - Kalajoki


Kalajoen Ranking kilpailut ajettiin samaan aikaan jokavuotisten X-Gamesien kanssa. Rautio Sports ja Rautio Surf Center järjesti yhteiskilpailut Raceboard-, Formula- ja Kiteluokille. Kylmä ilma, YO-juhlat (ym. juhlat) ja pitkät ajomatkat karsivat taas kesäkuun toisen viikonlopun kilpailuja. Vain 9 Formulaa, 5 Raceboardia ja 9 Kiteä osallistui kilpailuihin. 



Raceboardin Rookie luokkaan saatiin 4 kilpailijaa, jotka osallistuivat kilpailuun Starboardin Phantom 295 hybridilaudoilla.

Lauantaina päästiin ajamaan 4 lähtöä 6-10 m/s tuulessa. Voitin kaikki neljä lähtöä. Sami Karppinen oli toinen. Tuuli oli Benille vähän liikaa. Hän ajoi kaksi ensimmäistä lähtöä 9,5:lla ja kaksi viimeistä 8,5:llä, vaikkakin myöhästyi päivän kolmannesta lähdöstä. Kilpailuun joutui laittamaan lämpimän puvun, neopreenimyssyn ja – hanskat ja lämpimät. Veden lämpötila oli vain viisi asteista. Käännöksissä ei tuntenut omia sormiaan kunnolla, koska oli niin viileää.



Sunnuntaina tuuli oli heikompaa, 3-5 m/s. Beni voitti kaksi ensimmäistä lähtöä ja minä olin toinen. Kahteen viimeiseen lähtöön tuuli nousi hetkellisesti viiteen metriin sekuntissa. Voitin molemmat lähdöt ja Beni oli toinen. 



Lopputuloksissa minä olin ensimmäinen, Beni toinen, Sami Karppinen kolmas, Tero Toivonen neljäs ja Raceboard luokan uusi tulokas Minna Hakala viides.

Seuraavat kilpailut ovat Vuoden Pisimmän Päivän Regatta EST:n järjestämänä Espoon Kivenlahdessa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti