sunnuntai 2. elokuuta 2009

Raceboard Ranking - Hiidenvesi, Nummela - Raportti


Tyytyväiset kisaajat - isä ja poika!

Huh -mikä urakka!!!

Ajoimme neljä lähtöä todella heikoissa tuulissa. 19 kilpailijaa osallistui karkeloihin. Suurin osa 9,5 m2 luokkaan. Dani lähti myös mukaan kilpailuihin uudella Phantomillaan ja Technon 7,8 m2 rikillä. Danilla oli myös mukana T293 -luokan välineet, mutta kuten arvelinkin, yhtään uutta Techno kisaajaa ei ilmestynyt paikalle. Missä ovat ne kymmenet nuoret purjehtijat, joiden haaveiltiin ottavan surffauksen uudeksi pää-/sivulajikseen???!!!

Tuulta oli kisoissa 0-4 m/s. Pääosin koko matka pumppausta. Lähdöt kestivät noin puoli tuntia / kpl. Jokaikisen lähdön jälkeen oli kyllä hiki ja joutui tankkaamaan nesteitä ja palautusjuomia sekä hiilihydraatteja koneeseen. Viimeisessä lähdössä kovakuntoinen kisaaja Seppo Lehti maaliin tultua melkein pyörtyi. Oli tankkaukset jääneet vähiin.


Seppo heikossa hapessa...

Neljästä lähdöstä voitin toisen ja neljännen ja muissa olin toinen. Ensimmäisessä ja kolmannessa olin toinen. Seppo voitti 1. ja 3. lähdön ja muuten hän oli 2. ja 4.(koko porukasta). Meillä oli taas tosi tiukkaa alusta loppuun saakka ja useimmissa lähdöissä ratkaisu tapahtui vasta juurin ennen maalilinjaa.

Nautittavasta surffauksesta ei voinut puhua kertaakaan. Sellaista väkisin vääntämistä ja raskasta fyysistä työtä se oli. Olin ensimmäistä kertaa uudella Phantomin rungolla näin heikossa kelissä ja jouduin ajon aikana etsimään oikeita ajoasentoja. Hyvältä lauta tuntuu ei-plaanattavissa olosuhteissakin. Pitää vaan löytää krysseillä takimmaiselle jalalle oikea paikka. Kyllä se löytyy, kun lauta tulee enemmän tutuksi. Yhdet lipatkin tuli otettua viimeisessä lähdössä. Tuuli loppui yllättäen ja pyörähti purjeen väärältä puolelta. Seppo oli lähellä ja hänelläkin oli vaikeuksia pysyä pystyssä. Olin varma, että peli oli menetetty, kun löysin itseni purjeen alta vedestä, mutta ei...ylös nopeasti ja voittoon.

Kisat olivat jälleen kerran hyvin järjestetyt ja syömistä ja juomista riitti kaikille rannalla. Saunaankin päästiin kisan jälkeen.


Kevyttä tuulta.

Voitin kisan ja Daniel otti ainoana junnuna junnupystin. Hän oli tosi tyytyväinen ajamiseensa - erityisesti kaksi viimeistä lähtöä meni hyvin hänen ollessa koko porukan 8. ja 10. . Taakse jäi monia kovia kuskeja, mm. Jouni Hellman!!! Danin kokonaissijoitusta en vielä tiedä...varmaan 7.-10. välillä.


Ysipuolikas luokan kolme parasta.


Dani junnupystin kanssa.


Raceboard Avoimen luokan kolme parasta.

Kiitos järjestäjille hyvistä kisoista. Luoksenne on kiva tulla joka vuosi! =)


Tarkkaa maaliintulolaskentaa.

3 kommenttia:

 1. Lainaus: ”Danilla oli myös mukana T293 -luokan välineet, mutta kuten arvelinkin, yhtään uutta Techno kisaajaa ei ilmestynyt paikalle. Missä ovat ne kymmenet nuoret purjehtijat, joiden haaveiltiin ottavan surffauksen uudeksi pää-/sivulajikseen???!!!”

  - Nuo purjehtijat löytyvät pursiseuroista. Meikän fiilis on että vaikka suuria puheita oli keväällä että Bic Techno nousee ja jyrää kaikki, on jäänyt tälle tasolle eikä mitään konkreettista ole saatu aikaiseksi. Se porukka jota on ajateltu siirtyvän bic technoon, purjehtii niitä jolla luokkia, jossa on ohjattua, laadukasta ja purjehtijan kannalta kehittävää toimintaa. Hyvänä esimerkkinä on Laser 4,7 luokan em kisaprojekti, joka on sisältänyt purjehtijoille viime syksyn jälkeen n. 20 leiripäivää ja päälle kisat. Osallistujia parhaimmillaan vähän vajaa 30 kpl… (muutaman kun saisi lautailemaan) Se että saadaan junnuja siirtymään technoon, vaatii kovia panostuksia, ja pitää pystyä näyttämään laadukasta valmennustoimintaa (ei pelkästään paperilla). Purjelautailu sivulajina jollapurjehtijalle on kaunis ajatus, mutta tuskin toimii. Pitää markkinoida päälajina…

  VastaaPoista
 2. Kiitos Henkka hyvästä kommentista! Sinä jos joku tiedät tämän asian parhaiten! Sinulla on kokemusta, näkemystä ja eritoten tietoa myös purjehtijaliiton asioista!

  VastaaPoista
 3. ...purjehtija puolen asioista siis...

  VastaaPoista