tiistai 28. elokuuta 2012

Raceboard SM - Hamina

Viime viikonloppuna kilpailtiin Raceboard luokan Suomenmestaruuksista Haminassa. Meidän perheestä lähti 4 henkilöä kisaan mukaan; minä, Dani, Ale ja Beni. Alen ja Benin treenaamiset viime viikkoina on jäänyt vähiin, kun ei ole ollut ketään vesille viejää ja mä olen ollut Danin kaa reissussa.

Haminan kisasta tuli aika tynkä kisa, kun lähtöjä saatiin ajettua pelkästään koko viikonloppuna aikana 2 kpl; kumpanakin päivänä yksi lähtö. Tuuli oli äärimmäisen heikkoa ja kilpailupäällikkö Ruuhis veti tottuneesti molempina päivinä ihan viime tipan lähdöt...juuri ennen kilpailuajan päättymistä. Ensimmäisenä päivänä tuulta oli n.1-2 m/s ja toisena 2-3 m/s. Kilpailijoita oli kuitenkin kertynyt paikalle yhteensä 23, 18 kpl 9,5 luokkaan ja 5 kpl viimeistä vuotta järjestettävään avoimeen luokkaan.

Daniel voitti molempien päivien lähdöt ja samalla ensimmäisen Suomenmestaruutensa. Sunnuntaina Kale antoi hyvän vastuksen Danille. Kalen nousukulma kevyen tuulen kryssillä on muita korkeampi hänen isomman custom made kölin ansiosta. Saas nähdä, milloin Starboard alkaa tekemään vakiona isompia kölejä vai tuleeko se vain erikseen ostettavaksi lisävarustukseksi.

Olin lauantaina kolmas ja sunnuntaina viides, joka tiputti minut mitalleilta neljännelle sijalle. Alle 70 kiloiset jyräsivät kisassa ja veivät kolme ensimmäistä sijaa; Heikki Reijonen toinen ja Kalevi Männistö 3. . Olin neljäs samoilla pisteillä Kalen kanssa ja Gustav Sundell 5. pisteen päässä minusta. Benjamin taisteli isoimmalla mahdollisella hänellä toimivalla 5,7 m2 SWATin purjeella 15.sijalle ja Aleksandra oli ensimmäisissä SM kisoissaan 18. . Benjaminille myös nämä SM-kisat olivat hänen uransa ensimmäiset! Hienoa!