torstai 23. elokuuta 2012

Windsurf Worlds 2012 - lauantai

Viimeinen kilpailupäivä:

Sori...tämän raportin kirjoittaminen siirtyi useammalla päivällä! Kirjoitan tätä nyt Suomessa. Viimeisenä kilpailupäivänä aikataulu oli tiukka aamusta seuraavaan aamuun... Kolmen ajetun lähdön jälkeen alkoi lauantaina välineiden purku, auton lastaus, Danin vuokrakamojen palautus, Kalen protestikäsittely (tulkkina ja henkisenä tukena toimiminen), palkintojen jako ja niiden jälkeen partyt "pahimpien" kilpakumppanien kanssa ;-) . Seuraavana aamuna teltan purku ja baanalle. Kuvittelin kirjoittavani pitkät stoorit laivalla Trawemunde - Hki, mutta Wifi ei toiminut 28 tunnin aikana kertaakaan...

So back to race:

Kolme lähtöä back to back. Tuuli oli reilusti heikompi kuin edellisinä päivinä. Ensimmäisessä lähdössä olin 5. ja portugalin Pedro voitti ja Mark Kay 3., joka tarkoitti sitä, että minä, Pedro ja Mark olimme samoilla pisteillä ennen kahta viimeistä lähtöä...toisella sijalla! Espanjalainen johti. Kale ajoi 8.sijan.

Dani otti omassa startissaan lähtövoiton ja näin ollen johti 2 pisteellä venäläistä eli 1.sijalla.

Toinen startti...Keli heikkeni ja kevyen tuulen taitajat nousivat taas esille. Kale johti alusta alkaen starttia ja otti toisen lähtövoittonsa. Espanjalainen 9., Pedro 8. ja yllättäen Mark 2....eliii ennen viimeistä lähtöä espanjalainen johti, Mark Kay nousi toiseksi ja minä kolmas...Pedro 4. .

Dani tuli nuorissa toiseksi venäläisen voittaessa lähdön. Piste-ero oli enää 1 piste Danin eduksi.

Keli heikkeni reilusti. Kävin puhumassa tuomariveneelle, etteivät enää ajattaisi. Ottaisivat ainakin huomioon hybridit, hitaammat laudat. Ajattelin tietty Danin asetelmaa...kultamitali oli tulossa...itselleni pronssi vaikka kultaankin olisi mahdollisuus...kompromissien tekemistä! Lähtöviestit alkoivat rullaamaan...sain hyvän startin, käännyin styyralta paapuuriin ja vapaisiin tuuliin. Luulin johtavani, mutta käännyttyäni takaisin styyralle, huomasin vasemmalta laidalta porukan plaanaavan suoraan yläpoijulle....kaikki minun ohitseni...varmaan 30 kisaajaa! He olivat saaneet jumalattoman nostavan shiftin, rännin, jota pitkin pääsivät nousemaan suoraan kryssipoijulle ja minä jouduin laskevaan shiftiin, jossa ei tuullut! EI HELVETTI!!! 14 ajettua starttia ja viimeisessä startissa tälläinen huono tuuri!!! Oli siellä muitakin kärkipään tyyppejä samoissa, mm.Mark Kay oli muutaman laudan päässä minusta.

Laskin mielessäni sijoituksiani...pumppasin, mutta ei se tuntunut hyödyttävän...ei edes lenssillä! Maalissa 25. ja samalla surkein lähtö, no, tämä tippuu huonoimpana starttina, mutta sieltä nousee aikaisempi parempi discardi tulosluettelossa pisteisiin, joka oli 8 . Mark Kay 21. tässä startissa, espanjalainen 13. ja Pedro 2.. Kaikki oli auki, kuinka sijoituksissa käy...

Jäin oman starttini jälkeen katsomaan maalilinjan tuntumaan Danin starttia. Erotin kaukaa lenssillä Danin punaisen Severne RB 8,5 purjeen ja edessä menevän punaisen RSX purjeen. Molemmat purjeet vatkasivat kovaan tahtiin ja olivat erillään muista kilpailijoista. Alapoijun portille saavuttaessa erotin RSX purjeen olevan venäläisen...RUS...ei saakeli, näinkö kulta oli lipumassa sormista...?! Dani pumppasi ja pumppasi ja saavutti venäläistä. Välillä karjui...tiesin pojan antavan kaikkensa, mutta matka loppui kesken. Kulta karkasi...kymmenen metrin erolla venäläinen voitti Danin. Pettymys oli käsin kosketeltavissa ja nähtävissä. Isänä ja valmentajana olin sanaton, ylpeä pojastani, mutta oikeiden sanojen löytäminen oli vaikeaa... Voiton ja mestaruuden aika ei ollut VIELÄ...mutta se tulee...VARMASTI!

Dani oli lopputuloksissa samoilla pisteillä venäläisen A.Murashevin kanssa ja tasapisteissä ensin katsotaan paras pudotetuista huonoimmista lähdöistä eli ns.discardi. Danilla oli lähtövoittoja porukan eniten eli 5 kpl ja Murashevillä 3 kpl.

Itselläni sijoitusten laskeminen päässä oli mahdotonta...odotin tulosten tuloa ilmoitustaululle...ja samalla istuin protestikäsittelyssä Kalen tulkkina. Lopputulokset saapuivat! Olin edelleen pronssilla, mutta vain pisteen päässä hopeasta ja Portugalin Pedrosta, voitto meni Espanjaan Alex Buchaulle, joka voitti minut VAIN 5:llä pisteellä, joten kaikki olisi ollut mahdollista!!! Yli 45-vuotiaiden Grand Masters -sarjan voitin 65 pisteellä ennen Saksan Frank Spötteliä. Kale oli yleisen sarjan 14. ja Veteranien voittaja!

Hyvä kisa ja hyvät järjestelyt! Palkintojen jaon jälkeen juhlistimme mitaleita mm.SB lautasuunnittelija Remi Vilan ja MM 2. Pedron kanssa. Remi oli todella tyytyväinen Danin suoritukseen uudella Starboardin 295 laudalla. Hän sai kutsun Aasian mestaruuskilpailuihin Thaimaahan, jotka pidetään tammikuussa. Sinne siis...

Lokakuun lopulla olisi Raceboardin EM-kilpailut Espanjan Murciassa. Välinevuokrausmahdollisuutta ei ole paikan päällä, joten omat välineet pitää ottaa mukaan. Ajomatka on liian pitkä, joten lentokone on ainut mahdollinen. Mistä sitten löytyy lentoyhtiön lentokone, jonne mahtuu 380 cm pitkä lauta? Viime syksynä menimme omine välineineen Espanjan MM:iin Barcelonaan Spanairin koneella, mutta Spanair meni konkurssiin... Pitää selvittää ja funtsia. Ehdotuksia otetaan vastaan! Budjettikin alkaa olee finaalissa. Jos joku luulee meidän saavan avustusta näihin lentolippuihin kisamatkoille, on ikävä kyllä väärässä! Omasta pussista kaikki menee! Näin se vaan on!!! Jälkikäteen voi saada jotain pientä...ilmoittautumismaksua jne. .

Windsurf Worlds 2012 -case hiljenee ja sulkeutuu...muutamia kuvia ehkä lisäilen...Kiitoksia mielenkiinnostanne, kannustuksistanne ja onnitteluista, joita olen saanut. Jatkamme matkaa!!! Keep On Searching!

Tulokset löytyvät täältä:

http://www.windsurfworlds.com/Pages/Home.aspx

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti