keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Reiskaa Melsussa

Vuoden 2011 kisavälineet

Tänään pääsin vesille Melstenissä. Dani joutui jäämään kotiin lukemaan kokeisiin, kun nykyisin on noita koeviikkoja, jolloin joka päivä on kokeita...viimeiset kokeet ennen kesälomia.

Tuuli oli lounaasta eli sellainen perusmelsukeli; saarien yli ja karien takaa salmen välistä puhaltava puuskainen repivä tuuli, joka koveni mitä ylemmäs salmeen meni. Näpitkin tuntuivat kohmettuvan tunnin ajon jälkeen.

Vedin Severnen RB 9,5 m2:llä, jonka joutui kryssille kiristämään sekä alhaalta että perästä ihan tappiin kii. Alaspäin ajettaessa molemmat päät taas täysin auki. Ehkäpä krysseillä olisi Starboardin 9,5 m2 toiminut helpommin, mutta alaspäin ajettaessa Severnessä on enemmän poweria.

Välinefiksauksia: viilto alaliikin mastotaskuun, jotta alaliikin trimmisetin naru pääsee liikkumaan helposti:

Ensin vedin Melstenin selällä pari kertaa ylös alas, jonka jälkeen siirryin karikkojen taakse salmen väliin ajamaan, jossa tulevana viikonloppuna tulee varmaankin taas kisatkin olemaan. Välikössä ajoin 3 kertaa tiukkaa kryssiä ylös ja saman verran slööri-lenssitreeniä. Kryssillä tuntui jo hiukan vääntämiseltä ja hankalalta, kun tuulen suunnan käännökset olivat aika repiviä ja suuria. Alaspäin sai ajaa täysin takalenkeissä ja koko ajan plaanissa.

"Näillä mennään", sanoi Gunther! ;-)

Loppuun siirryin Melstenin lahdelle takaisin, jossa kaksi ylös ja alas treeniä. Vajaa kahden tunnin treeni oli riittävä.

Huomenna jatketaan treenejä ja nähtävästi Radovan Kubinin kanssa Larussa...jos aika riittää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti