tiistai 24. toukokuuta 2011

1.Raceboard Ranking Lappeenranta yhteenveto

Blini and Style. Photo by Miska Myllys

Pari päivää on jo mennyt kisoista ja NÄLKÄ on suuri...voittamisen nälkä!!!

En halua hehkuttaa, mutta oli kuitenkin aika historiallinen tapahtuma ainakin minun kohdallani: 9 lähtöä ja 9.lähtövoittoa! Kaikki lähtövoitot eivät olleet helppoja, kun puuskikkaassa tuulessa pitkä johto supistui viimeisellä lenssillä täpärään voittoon...takaatulijathan saavat normaalisti ensimmäiseksi ne puuskat, jotka voivat kestää alamerkille saakka ja alimmaisena / johdossa ollut saa puuskat viimeisenä.

Jälleen kerran heti kisojen jälkeen kannattaisi kirjoittaa tapahtumia koneelle, kun ne ovat tuoreessa muistissa. Nyt on kuitenkin ollut aikaa jäsennellä tapahtumia.

Blini ja Jon. Photo by Miska Myllys:


Olimme olleet kaksi viikkoa Rhodoksella treenaamassa uusilla purjeilla pari viikkoa ennen Lappeenrannan kisoja. Rhodoksella tekninen tukemme Kale opetti alkuunsa meille alaliikin trimmien käytön höystettynä hänen uusilla viritelmillään. Uusi Severnen RB 9,5 m2 tuntui tehokkaalta reissussa, mutta sen todellisen tehon pääsi näkemään vasta nyt Lappeenrannassa kilpailutilanteessa. SE ON HYVÄ!!! Siinä on POWERIA!!! Sain ihmeellisen tasapainoisen balanssin lautaan ja koko pakettiin viikonlopun aikana. Oli sama minkälaisen startin sain tai mistä kohtaa lähtölinjalta lähdin nousin kaikesta huolimatta vapaisiin tuuliin ja ylemmäs kuin muut. Ensimmäisellä yläpoijulla olin ensimmäisissä lähdöissä pahimmillaan 5., mutta slöörillä ja lenssillä viimeistään pääsin porukan ohi...ja tämä johtui varmaan siitä, että väänsin turboruuvin auki eli löysäsin sekä alhaalta että takaa kaikki auki.

Jon "Reiskamies" Törnwall teki comebackin tulemalla useamman vuoden paussin jälkeen takaisin Formuloista Raceboardiin tavoitteena Raceboardin EM:t Yyterissä. Jon pääsi selvästi käsiksi pakettiin paremmin, mitä pidemmälle kisat menivät. Sunnuntaina hän nappasi useamman kakkossijan. Joni oli viime talvena laihduttanut tulevaa kilpailukautta varten ja loppuhuipennuksena hän hankki vielä päivää ennen Lappeenranna kisoja yrjötaudin, jolla tiputti kisapainoksi 75,5 kg. Minun kisapaino ilman vaatteita oli lauantaina 81 kg ja sunnuntaina 79,5 kg Kalen vaa'alla. Siitä pitäisi tiputtaa muutama kilo pois ennen EM:iä. Kisaviikonloput syövät kiloja pois...mutta enää on vain Melstenin kisat jäljellä ennen Yyteriä...

Dani kilpaili Lappeenrannassa Starboardin RB 9,5 m2:llä ja vanhalla Fanaticin Catillä. Dani pärjäsi kaikista parhaiten silloin, kun tuuli (?!) - outo juttu! Danin kisapaino on vielä noin 58 kg. Hän menetti useamman 2. sijan viimeisellä lenssillä ja yhden ykkössijan, kun "isommilla +3 %:n ysipuolikkailla" kilpailevat kilpakumppanit vetivät ohi. Tiukin lähtö oli, kun minä, Dani ja Joni oltiin maalissa kaikki kahden metrin säteellä. Danin viimeiset lähdöt sunnuntaina eivät tyydyttäneet poikaa...4., 5. ja 6.. On oikein olla tyytymätön, kun tuntuu siltä, mutta pitää myös osata tiedostaa ja tuoda julki (minulle), mikä meni vikaan ja mikä sujui! Teimme tilanneanalyysin kotimatkalla ja totesimme kilpailupaikan olleen todella haastavan erikoisten shiftien ja puuskien ansiosta. Pojalla on vielä paljon opittavaa...jos vanhoilla kokeneillakin "purjehtijoilla" ja taktikoilla meinasi mennä sormi jonnekin muuallekin kuin suuhun ;-) . Lappeenrannan shiftit olivat erikoisia; monesti tuli shiftejä, jotka lähtivät laskemaan kryssillä alaspäin, mutta kääntyivät nopeasti takaisin. Normaalisti shifteihin pitäisi reagoida nopeasti, mutta huomasin, että piti odottaa ehkä 20-30 sekunttia nähdäkseni shiftien pysyvyyden. Jos shifti jatkoi suunnan laskuaan, piti heittää venda, mutta jos kääntyi takaisin, ei kannattanut kääntää. Reunat olivat pelottavia vaikka pystyikin pysymään plaanissa koko ajan. Hyvä sijoitus pystyi vaihtumaan häntäpään sijoihin liian jästipäisen ja hekuman huipulla reunaan ajamisen seurauksesta. Itse suosin useampia käännöksiä ja keskialueella ajamista. Sieltä pystyin hallitsemaan molempien laitojen sankareita. Pari kertaa sain alamerkin jälkeen uskomattoman nosteen aivan täysin suoraan ylämerkille muiden jatkaessa mollivoittoista laskuaan / nousuaan. Nyt pitää muistaa, että ajoimme poikkeuksellisissa olosuhteissa. Tulevana viikonloppuna kilpailemme Melstenissä, jossa tuulten ja shiftien pitäisi olla säännöllisemmät.

Kaiken kaikkiaan hyvä fiilis jäi kisoista. Kale ja kumppanit olivat tehneet kovan duunin kisojen onnistumiseksi ja Ruuhis veti ammattitaitoisesti kilpailupäällikön hommat läpi.

By the way...tulkaa kysyy kokeiltavaksi uutta Severnen RB 9,5 m2:a - se kannattaa!!! Niitä löytyy vielä Raution tallista Kalajoelta ;-) . Tai jättäkää hankkimatta - pääsen helpommalla kisoissa. Uusi LeFevbren purje ei kyllä vakuuttanut Lappeenrannassa; katsotaan tulevana viikonloppuna kuitenkin miten se toimii Radon komennossa. Rado oli muuten lastenhoitovuorossa Lappeenrannassa ja Barbora taiteili vanhalla Mistralin 7,5 m2:lla ja uudella 8,5 m2:lla Tushinghamilla. Aina niin vaarallinen ja rakas kilpakumppanini Lehden Seppo oli myös estynyt saapumaan Lappeenrannan kisailuihin. Melsussa nähdään Seppo!!! ET USKALLA TULLA!!!???

Kisan ensimmäinen ja kolmas - isä ja poika:


Tulokset:

Raceboard Ranking Lappeenranta 21.-22.5.2011 Lähtösijoitukset

1. FIN-6 Juha Blinnikka PWR 9.5. Starboard/Severne 1 1 1 1 1 1 1 1 1


2. FIN-66 Jon T�rnwall Surfing 9.5. Starboard/Severne 2 4 4 2 3 2 2 2 2

3. FIN-611 Daniel Blinnikka HySurf 9.5. Fanatic Cat/Starboard/Severne 3 2 5 6 2 3 5 4 6

4. FIN-808 Hessu Reijonen HySurf 9.5. Cat/Tushingham/Pryde 7 3 6 3 4 6 4 5 3

5. FIN-153 Tero Toivonen KPS 9.5. Starboard/Lefebure/Tushingham 4 7 2 8 5 4 3 9 4

6. FIN-50 Kalevi Männistö LRPS 9.5. Mistral Pan Am/Pryde/Tushingham 6 6 3 4 7 5 6 3 5

7. FIN-67 Jouni Finer KPS 9.5. Cat/Pryde/Tushingham 5 5 8 5 6 8 7 6 7

8. FIN-40 Mikko Nurmi HySurf 9.5. Fanatic Cat/Ka Formula 9.5. 11/DNS 11/DNS 9 7 8 7 8 7 8

9. SVK-21 Barbora Kubin KSPS 9.5. Fanatic/Mistral/Tushingham 8 8 7 9 11/DNS 9 11/DNF 8 9

10. FIN-411 Teemu Laitinen KSPS 9.5. Starboard/Starboard 9 9 11/DNF 11/DNS 11/DNS 10 9 11/DNS 11/DNS

1 kommentti:

  1. Hessu FIN-808 kisaraportti:
    http://www.purjelautaliitto.fi/uutiset/175/0/0/1

    Blini

    VastaaPoista