torstai 19. toukokuuta 2011

Reiskaa Larussa

Eilen kävimme Danin kanssa Larussa vetämässä Reiskatreenit. Tuuli oli lounas-länsi suunnalta, kympin pintaan ja puuskaista.

Minä lähdin Severnen RB 9,5 m2:llä ja Dani Starboardin RB 9,5 m2:llä. Nähtyäni kovan puuskaisen kelin jo Larun pohjukassa mietin heti, että saas nähdä kuinka Dani pärjää 20 kiloa kevyempänä kuin minä samankokoisella purjeella kuin minä... Ensimmäinen kryssi ja trapetsinaru poikki Danilta...ei muuta kuin takaisin rantaan vaihtamaan naruja. Jäin vesille vetää yksikseni siksi aikaa. Omat trabanarut tosi taakse, masto ihan eteen kryssillä ja alaliikin trimmit tiukalle. Ajoin jossain vaiheessa vähän löysemmällä purjeella alhaalta ja totesin, että purjeen hallittavuus heikkeni paljon - vetopiste alkoi vaeltelemaan --> alaliikki kireälle ja taas toimi - ei mitään ongelmia. Tämä todisti sen, että Severnen RB vaatii EHDOTTOMASTI alaliikin trimmit!!!

Larun edessä oleva vesistö oli kyllä aikamoista sekamelskaa - kunnon perunapeltoa. Ei mitään sellaista kunnon säännönmukaista aaltoa. Alaspäin pääsi ajamaan jumalatonta vauhtia.

Dani tuli takaisin uusilla trabanaruilla. Lähdimme kryssimään. Hämmästelin, kun poika pystyi ajamaan ilman mitään ongelmia. Ajoimme ensin Larun edustalla "rataa" - kryssiä, vendoja, tiukkaa vastaista slööriä ja tosi alhaista slööriä. Tämän jälkeen lähdimme kryssimään kohti Melsteniä. Hawaii saarten jälkeen tuuli koveni ja mitä pidemmälle päästiin tuuli vaan koveni. Käännyimme reilusti ennen Melstenin karikkoja ja päästelimme tosi alhaista slööriä takaisin Larun suuntaan. Dani ajoi reilusti alemmas kuin minä... (??!!) Larun selällä sain hänet vasta kiinni, kun alkoi tulemaan helvetinmoisia puuskia.

Parin tunnin treenien jälkeen mietimme ja ihmettelimme kuinka Dani pystyi ajamaan kahta neliötä isommalla purjeella kuin Rhodoksella (silloin, kun tuuli hiukan enemmän) ja eikä lauta kammennut kryssillä väkisin kantilleen. Dani sanoi, että kaikki tuntui vaan sujuvan hyvin...jiipitkin. Hän kehui Starboardin purjeen helppoa hallittavuutta. Nämä on näitä henkimaailman juttuja...välillä kulkee ja välillä...vähän heikommin ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti