tiistai 8. maaliskuuta 2011

WISSA 2011 YHTEENVETOVIDEO

Klikkaa otsikkoa!!!

Kilpailujen päättymisestä on 2 vrk. Ajatukset pyörivät edelleen Oravissa. Takana on hyvä viikko - ensin EuroCup ja sitten Wissa. Kroppa kipeänä lihasrasituksista, kaatumisista ja pienistä venähdyksistä. Tuntuu vaikealta palata normaalielämään ilman joka aamuista klo 7:n herätystä, aamupalan tekoa, jäälle menoa, tuulen tsekkausta, välineiden valmiiksi laittamista kisoihin, klo 9:n kipparikokousta, takaisin jäälle menemistä, adrenaliinin keräämistä ja hermojen hallintaa lähtöjä varten, odotusta ja sitten ensimmäisiä juoksuaskelia erittäin liukkaalla jään pinnalla, jokaisen jiipin nauttimista isolla N:llä pienellä jännityksellä pitävätkö terävät terät OraWin metrin paksuisessa teräsjäässä, tiukalla rutistuksella maalilinjan yli hymyssä suin ja seuraavan heatiin valmistautumista, viimeiseen lähtöilmoitukseen ja jäältä kämpille menemisestä, hyvien ystävien kanssa jälkipuintia saunassa kuinka meni ja kuinka olisi pitänyt mennä, toistensa tsemppaamista ja karskilla huumorilla höystettyjä iltoja ilman hampaiden kiristyksiä ja seuraavaan päivään latautumista, terien teroittamista ja kiristämistä ja väsyneenä vihdoin sänkyyn nukahtamista minuutin kuluttua siitä, kun pään laittoi tyynyyn. Ennen kaikkea jälleen kerran yhteistä aikaa rakkaan pojan kanssa, jota ei voi mitata rahalla. Näillä mennään ja toivon mukaan pitkään...

Suuret kiitokset Terrierille kisojen tuomisesta Suomeen ja jumalattomien kilpailujen järjestämisestä ja läpiviemisestä kunnialla läpi. Tästä on hyvä jatkaa!!! Toivotaan, että useammat purjelautailijat ja tuulen kanssa tekemisissä olevat liittyvät joukkoomme ja nauttisivat Wissa Spiritistä tulevaisuudessa. Loppuun Feodor Gurvitsin eli Terrierin SPLL kirjoitus vain netissä surffaaville ruikuttajille:

"WISSA on perinteikäs kilpailu joka on pyörinyt 31 vuotta samalla formaatilla. Kevättalvella kokoonnutaan viikoksi ajamaan jommallekummalle puolelle rapakkoa kaikissa talvipurjehduksen luokissa. Voisi oikeastaan puhua WISSA-liikkeestä, kyse kun ei ole pelkästään kilpailusta, vaan myöskin asenteesta, pitkään kisoja kiertäneistä veteraaneista, perinteistä sekä yhteisestä ajanvietosta. Lyhenneviidakolla on oma syynsä - ISAFin alaisuudessa toimii IWA ja kussakin maassa on sitten omat järjestönsä. IWWA on käytännössä pyörinyt jo jonkin aikaa - meillä on yhteiset säännöt, kilpailut, nettifoorumi sekä tietyiltä osin myös sponsorointiakin. Saattamalla säännöt ISAFin alaisuuteen saamme kisoille "virallisen arvon" (ihan kuin sillä olisi hirveästi väliä). STAPL on vanha järjestö joka oli muutaman vuoden "talviunilla", nyt hoiti onnistuneesti WISSA:n toteuttamisen ja seuraavaksi jatkaa kansainvälistä yhteistyötä juuri tuon sääntö- ja kisahomman osalta. Tämän vuoden juttu on WISSA-tyylinen lajien yhdistäminen, eli ei olla "vain slalomia", "vain freestyle leijaa", "vain ratakelkkaa" vaan kehitetään toimintaa siihen suuntaan, missä tapahtuu. Mun seuraajani STAPLin puheenjohtajana on Kitewingin Martin Finell, eli meillä on hallituksessa edustettuna siivet, kelkat sekä kisaleijat. Puskahuutelijoille terveisiä - tänäkin talvena ehdin tekemään enemmän jiippejä ja ajanut useamman tunnin "plaanissa" kuin te siellä näppisten ääressä, kisat on ollut vähintäänkin yhtä tasokkaita kuin kesällä ja hauskaakin ehti olemaan. Tuntuu turhalta, että Suomessa tehdään hiton hienot kisat, mutta niistä nauttii kaikkien naapurimaiden huiput kotimaan viisaiden naputtaessa ajatuksiaan ruudulle :) "

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti