keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

RSX EM 2.kilpailupäivä

Tiistaina piti naisten aloittaa kilpailut klo 11, mutta lähtöjä siirrettiin klo 15 asti olemattoman tuulen takia, ja miehet pääsivät radalle vasta klo 17.
Sekä miehet ja naiset ajoivat kaksi lähtöä. Naiset kilpailivat reilusti heikommassa tuulessa kuin miehet.
Tuulen voimakkuus miehillä 8-10 m/s. Danielin sijoitukset olivat 30. ja 38. . Ryhmät oli jaettu uudestaan ensimmäisen kilpailupäivän tulosten mukaan.
Ensimmäiseen lähtöön Daniel oli tyytyväinen, mutta toisessa lähdössä tapahtui todellinen väärän laidan valinta kryssillä ja jääminen ryhmän viimeisten joukkoon. 5 lähdön jälkeen Daniel on avoimen kilpailun 63. ja Euroopan sisäisen listan 57. . Näin ollen Daniel jatkaa keskivikkoisen välipäivän jälkeen torstaina Silver heatissä taistellen sijoituksista 41/42-81.

Tuulin sijoitukset olivat 15. ja 29. ja hän jatkaa kahden päivän jälkeen 14. sijalla avoimessa luokassa.

Ukrainan ja Venäjän välinen kriisi on nähtävissä kilpailussa. Ukrainan tiimissä kilpaileva nainen sai kilpailu juryltä luvan olla käyttämättä maansa lippua purjeessa (pakollinen muuten kaikilla). Kilpailija asuu Krimin niemimaalla. Jos hän käyttäisi Ukrainan lippua kilpailussa, hänellä ei olisi paluuta Krimin niemimaalle ja hänen koko omaisuus siirrettäisiin Venäjän valtion haltuun. Jos hän taas käyttäisi Venäjän lippua, niin se olisi selvä merkki Venäjän vallan hyväksymisestä ja hänellä ei olisi mahdollisuutta päästä enää Ukrainan puolelle. Ukrainan ja Venäjän kilpailijat kuitenkin treenaavat yhdessä.

Itselle tulee mieleen 1980-luvun kilpailut, joissa meitä kiellettiin ehdottomasti kilpailemasta Etelä-Afrikan kilpailijoiden kanssa. Sanktiona Suomi oli määrännyt kilpailukiellon tälläiselle kilpailijalle. Voinen kertoa "vanhentuneena rikoksena", että olen kilpailut etelä-afrikkalaisen kilpailijan kanssa...fiksasin tulokset vaan medialle niin, että jätin ko.henkilön pois tuloslistalta.

Illalla sain kokea uudenlaisen kokemuksen, johon en lähde toista kertaa mukaan. Minut oltiin nimetty Suomen edustajaksi RSX Annual General Meetingiin. Paikalla oli myös itse herra Neil Pryde. Alku kokouksesta meni ihan hyvin siihen asti kunnes aloitettiin äänestää uudesta RSX perustuslaista ja teknisistä välinevalinnoista. Johtokunta riiteli keskenään haukkuen toisiaan leväperäisestä rahojen käytöstä ja kadonneista 40000 - 45000 eurosta. Kokousta johtanut italialainen RSX presidentti oli pihalla kuin lumiukko asioista mistä piti päättää ja puhua. Uusi perustuslaki saatiin äänestettyä nykypäivän tasolle, mutta heti välinekeskusteluihin mentäessä alkoi edellisten päätösten kumoaminen perustuslainvastaisena. Brasilian edustaja sai miltein hermoromahduksen eikä suostunut lopettaa puhumistaan ja hänet melkein kannettiin ulos salista kuin Vennamo aikoinaan eduskunnasta. RSX johtokunta ja maat keskenään eivät antaneet hyvää kuvaa ensikertalaiselle Suomen edustajalle. Ai niin...Tuuli esitti Helsingin kisaisännyyshakemuksen 2016 EM-kisoille kesä-heinäkuulle. RSX:n presidentti kysyi jossain vaiheessa voisiko Suomi järjestää kisat helmikuussa...JEPJEP!!!


Olemme heränneet joka yö klo 3 outoon rumpujen soittoon. Hotellimme ohitse ajaa avolava-auto, jonka lavalla istuu vanha papparainen, joka soittaa rumpuja!!!??? Tänään löysin hotellistamme henkilön, joka osasi hiukan englantia ja osasi kertoa, että ko.mies herättää paikalliset syömään!!! Aivan...syömään....nythän vietetään Ramadaa. Päivisin ei syödä!

Yritänpä kuvata ensi yönä videolle tapahtuman!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti