lauantai 21. kesäkuuta 2014

RB EM 3.päivä
Tänään saatiin ajettua pelkästään matkapurjehdus, joka kesti voittajalta noin 40 minuuttia. Kipparikokouksen aikaan tuuli rannan suuntaisesti 5-9 m/s ja osa valitsikin pienemmän purjeen käyttöönsä. Naiset ja miehet starttasivat yhtäaikaa.

Juuri ennen starttia tuuli alkoikin heikkenemään ja ensimmäinen halssi päästiin vielä plaanissa. Minuutti ennen starttia Puolan POL-7 Max yritti plokata itselleen paalupaikan paaran poijun päästä styyralla. Aina, kun yritin päästä yläkautta linjaa pitkin yli, hän nostatti laudan keulan ihan piihin ja pysäytti vauhdin ja näin yritti ajattaa minut linjan yli. Kokeilin muutaman kerran, mutta aina sama juttu. 20 sekunttia ennen starttia käänsin laudan keulan Maxin laudan alakautta ja hän lähti perässä peittämään minua, mutta juuri lähdön hetkellä sain itseni hänen ja poijun väliin ja kovalla pumppauksella Maxista karkuun ja Maxin valmennettavan australialaisen tytön alakautta ohi. Max yritti nähtävästi myös pedata valmennettavalleen täysin vapaan paaran pään styyran lähdön. Jatkoin aika pitkälle kanttiplaanissa ja sain hyvän etumatkan muihin kilpailijoihin. Maxikin oli kääntänyt paaralle. Monet kilpailijat vetivät ulkomeren kautta eli oikeaa laitaa. Tuuli heikkeni heikkenemistään. Yläpoijulle pääsin neljäntenä. Pitkän lenssin alkajaisiksi valitsin meren puolen, koska uskoin siellä tuulevan, mutta ei...isoa aaltoa ja ei plaanituulta. Masto eteen ja pumppauksella aaltoliukuja. Osa porukasta valitsikin rannan puolen ja näytti plaanaavan. Perhana...ei auttanut muuta kuin pumpata mahdollisimman suoraan alaspäin. Ilokseni ja hämmästykseksi erotin Danin menneen punaisella purjeellaan monesta ohi. Puolessa välissä lenssiä ulkomeren puoli alkoikin vetämään ja pystyin saamaan laudan plaaniin takalenkeistä.

Alamerkiltä alkoi pitkä kryssi. Menin Maxin kanssa vuoroin edellä ja vuoroin perässä. Nuori ranskalainen ja saksalainen kilpailija nousi ohitsemme hetkeksi. Mutta ranskalainen heitti yhden liian pitkän halssin rannan suuntaan niin, että juuri ennen ylämerkkiä pääsin hänen ohitseen ja minun ilokseni tuuli nousi täydelliseksi plaanikeliksi ja viimeisen muutaman minuutin aikana slöörillä melkein otin Maxin kiinni ollen maalilinjalla samalla sekuntilla hänen kanssaan. Sain pidettyä ranskalaisen takanani. Rataan meni 47 minuuttia.

Pawel Gardasiewich voitti, Dani oli toinen, Patrik Pollak 3., saksalainen Frank Spöttel 4., saksalainen nuorukainen 5, Max 6. ja minä 7....Kale 8,5 purjeella 21., Ale 35. 7,5 purjeella, Beni 39. 7,5 purjeella. Ale oli naisten luokan 3. .

Tunnin ruokatauon jälkeen otettiin ratalähtö heikossa kelissä. Taas hyvä startti paaran päästä ja vapaisiin tuuliin. Tuuli heikkeni ennen yläpoijua olemattomaksi ja olin varmaan jotain 13. . Dani oli kärkiviisikossa. Lenssillä tuuli loppui kokonaan ja isot mainingit jäivät jäljelle. Köliä oli pakko pitää ulkona, koska muuten olisi tullut lipat. Ennen alamerkkiä nousi N-lippu ja lähtö keskeytettiin. Naiset olivat jo nousemassa viimeiselle kääntömerkille espanjalaisen Anton johtaessa ja Ale oli toisena. Kilpailua johtava aussi oli jäänyt Alelle reilusti. Kellon ollessa 15 ilmoitettiin, ettei yhtään lähtöä enää ajeta. Puolen tunnin kuluttua aurinko alkoi paistaa, tuuli kääntyi pohjoisen puolelle ja voimistui upeaksi surffikeliksi...mutta kaikki oli jo myöhäistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti