perjantai 6. kesäkuuta 2014

Kalajoki Formula European Cup

Torstaina alkoi Formula luokan Eurooppa Cupin Suomen osakilpailu Kalajoella. 21 kilpailijaa kerääntyi Kalajoen hiekkasärkille ja Rautio Sports Surfing Centerille kilpailemaan paremmuudesta nopeilla formula laudoilla.

Tuulta jouduttiin odottamaan ilta6een saakka ennenkuin päästiin ajamaan lähtöjä. 4-6 m/s tuulessa ajettiin 2 lähtöä back to back. Latvian Janis Preiss on ensimmäisen päivän jälkeen johdossa sijoituksilla 2. ja 1. . Eestin John Kaju voitti ensimmäisen lähdön ja toisessa oli 3. ja näin ollen hän jatkaa kilpailua yhteistulosten toisella sijalla. Paras suomalainen löytyy sijalla 4. eli Joel Grönqvist lähtösijoituksilla 4. ja 5. ja Jon Törnwall on pisteen päässä Joelista viidentenä.

Daniel on seitsemäntenä kahdella 7.:lla. Daniel ajoi Starboardin LWR:llä ja 11,7 m2 Severnen Reflexillä. Omat sijoitukseni olivat 13. ja 10. --> 11. . Ajoin Starboardin Wide:llä ja Severnen Reflex II 12 m2 purjeella. Paketti tuntui hyvältä näin kylmiltään Raceboardin päältä Formulan päälle hypättynä. Paljon opettelemista vaatisi ajaminen. Molemmissa lähdöissä ajoin liian aikaisin lähtölinjalle niin, että lähtölinjan paapuurin pää tuli vastaan ja jouduin ottamaan vauhdit pois sillä seurauksella, että ekassa lähdössä evä jumittui poijunaruun ja purje veteen ja toisessa lähdössä jouduin vendaamaan paapuurille poijun kohdalla. Laylinet olivat hakusessa, eikä laylinen arvioimista auttanut yhtään radan oikealla laidalla olleet kivet/karit; ne joutui joko kiertämään alakautta ja ajamaan niiden taakse, jolloin layline meni överiksi tai joutui kääntymään ennen kiviä, jolloin layline jäi liian alhaiseksi.

Benjaminille tuli ensimmäisessä lähdössä DNF, koska 20 min raja-aikavoittajasta tuli täyteen. Toiseen lähtöön hän ei lähtenyt enää mukaan vaan tuli rantaan. Benjaminin Starboardin Pro Kids Formula tuntui pieneltä Severnen Reflex IV 8,6:lle. Perjantain lähtöihin laitetaan 7,8 m2 riki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti